Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 هوش مصنوعی در اقتصاد دیجیتال دنیا تا سال ۲۰۳۰  خواهد داشت

هوش مصنوعی در اقتصاد دیجیتال دنیا تا سال ۲۰۳۰ خواهد داشت

زمان مطالعه: 2 دقیقه

فناوری اطلاعات و ارتباطات توانسته است به‌طور گسترده‌ای رشد کند و البته تأثیر چشمگیری بر دیجیتالی‌سازی اقتصاد کشورها داشته باشد. طبق تحقیقاتی که در این خصوص انجام ‌گرفته است، در سال 2017 میلادی ارزش اقتصاد دیجیتال جهانی به رقم 12.9 تریلیون دلار رسیده که این موضوع گویای سرانه 17 درصدی در تولید ناخالص داخلی جهان است. طبق پیش‌بینی‌ها برآورد شده است، سهم اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد در دنیا تا سال 2025 به میزان 24 درصد خواهد بود.

موضوعی که در این خصوص حائز اهمیت است، نکته ارتقای ارزش اقتصاد دیجیتال است. در واقع، کشورهای مختلف سعی دارند هوش مصنوعی را به کار گیرند و از این طریق ارزش اقتصاد دیجیتال را ارتقا دهند. بررسی‌هایی که به‌تازگی در خصوص به‌کارگیری هوش مصنوعی در اقتصاد دیجیتال در ایالات متحده انجام گرفته گویای این مسئله است که این صنعت تا سال 2025 میلادی قادر است با رسیدن به رقم 23 تریلیون دلار در حدود 2 برابر سال 2017 ارزش اقتصاد دیجیتال جهانی را افزایش دهد.

هوش مصنوعی، در اقتصاد دیجیتال، مسئله‌ای کلیدی است

این آمار و ارقام، صراحتاً بیان می‌کند که فناوری هوش مصنوعی در آینده اقتصاد دیجیتال دنیا بسیار تأثیرگذار است. ستار هاشمی، معاون فناوری وزیر ارتباطات در خصوص اهمیت هوش مصنوعی و نقش مؤثر آن در آینده اقتصاد دیجیتال دنیا می‌گوید: «هوش مصنوعی یکی از مؤلفه‌های کلیدی در شکل‌گیری اقتصاد دیجیتال است و برآورد شده است سهم این فناوری به‌تنهایی در اقتصاد تا سال 2030 حدود 15 درصد خواهد بود که بخشی از آن، جهش ناشی از شیوع کرونا و بخش دیگر آن به تحولات حوزه فناوری مربوط است.»

به گفته ستار هاشمی، بر اساس این آمار و ارقام، توسعه فناوری هوش مصنوعی در کشور به برنامه‌ریزی و تدبیر نیازمند است. وی در این باره عنوان می‌کند: «بر اساس نتایج تحقیقاتی که صورت گرفته است، توسعه هوش مصنوعی 97 شغل ایجاد می‌کند و 85 شغل را از بین می‌برد! به‌عبارت دیگر، این فناوری مشاغلی را که نیاز دارند تکرار شوند، از بین می‌برد، اما از طرفی نیاز به متخصص را افزایش می‌دهد. بر اساس این موضوع، جهت‌گیری ما در تربیت نیروی انسانی باید به‌گونه‌ای باشد که از ظرفیت‌های نیروی انسانی، حداکثر استفاده را داشته باشیم.»

سند توسعه هوش مصنوعی و اهداف اقتصادی آن

تدوین سند نقشه راه توسعه هوش مصنوعی در کشور، یکی از اقدامات مهم وزارت ارتباطات برای توسعه این فناوری در اقتصاد دیجیتال کشور است. بر اساس این سند، در سال 1410، ایران در حوزه فناوری هوش مصنوعی در بین 10 کشور اول جهان خواهد بود.

این خبری بود که محمدشهرام معین، رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات، آن را عنوان کرد و در راستای این موضوع، با اشاره به اهداف اقتصادی سند نقشه راه توسعه هوش مصنوعی در کشور خاطرنشان کرد: «از جمله اهداف سند نقشه راه توسعه هوش مصنوعی در کشور، انجام 80 درصد پژوهش‌ها در راستای رفع نیازهای کشور، ایجاد محیط قانونی، پذیرش و به‌کارگیری 45 درصدی از هوش مصنوعی در دولت و صنعت تا 1410، سرمایه‌گذاری 8 میلیارد دلاری در حوزه هوش مصنوعی و سهم 12 درصدی هوش مصنوعی در تولید ناخالص ملی است.»

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]