صداوسیما برای جلوگیری از سرقت آرشیو خود از هوش مصنوعی استفاده میکند
به گزارش مشرق، مدیرکل آرشیو رسانه ملی از توسعه سامانه مدیریت منابع دیداری و شنیداری دیجیتال موسوم به سامانه میراث خبر داد. او افزود این سامانه از چهار سال پیش تاکنون بهینهسازی نشده بود و در این دوره استاندارد جهانی EBU Core را برای فراداده (Metadata) در نظر گرفتهایم و روی همه منابع خود به کار میگیریم که با تعیین پروفایلهای تخصصی ورود اطلاعات و تکمیل فرداده امکان دسترسی، مشاهده و بازبینی منابع با کیفیت پایین (Low Resolution) روی سامانه میراث فراهم میشود.
وی افزود: پس از جستوجوی دقیق منابع، در حدود 200 ساعت فیلم و همچنین 700 ساعت مستند و تصاویر دفاع مقدس، دستهبندی، فهرستنویسی و از مخزن استخراج شدهاند تا تبدیل آن ها از آنالوگ به دیجیتال امکانپذیر شود.
مهدیان با تاکید بر اولویت «محتوامحوری» در آرشیو صداوسیما برای جستوجوی سریع منابع به جای «مدیامحوری» افزود: دسترسی آسان به محتوا برای ما یک اصل است و در واقع شعار ما حرکت به سوی آرشیوی محتوا محور است.
مدیرکل آرشیو ادامه داد: ما تمام تلاش خود را برای تکمیل سریع زیرساخت این سامانه به کار گرفته ایم و به محض تکمیل زیرساخت و رونمایی از آن، هر بخش یا گروهی که نیاز به دسترسی به این سامانه داشته باشد میتواند با معرفی افراد واجد شرایط، در ۶۴ نقطه آرشیوی داخل سازمان و مراکز سازمان از این خدمات بهرهمند شود.
مهدیان همچنین از به کارگیری ابزار هوش مصنوعی برای استخراج فراداده و محدودسازی، امکان از دسترفتن منابع ارزشمند آرشیوی سازمان خبر داد و گفت: علاوه بر این که از تهیهکنندگان سازمان تعهد مکتوب گرفته میشود منابع سازمان را در اختیار دیگران قرار ندهند، با استفاده از فناوری هوش مصنوعی نهاننگاری و اثرانگشت امکان رصد منابعی که در اختیار برنامهسازان قرار میگیرد وجود دارد و احتمال از دست رفتن منابع سازمان را کم میکند.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید.