دوبرابر شدن ظرفیت پردازشی ابررایانه ملی سیمرغ
ظرفیت پروژه ابررایانه ملی سیمرغ، در حال دوبرابر شدن است. این ابررایانه، پیش از این دارای ظرفیت 500 ترافلاپس بود که قرار است این میزان به یک پتافلاپس افزایش یابد. دکتر محمد شهرام، رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی، در این مورد گفت: «این ابررایانه به بخش استراتژیک کشور بخش خصوصی و بخش دانشگاهی سرویس میدهد.»
به گزارش هوشیو به نقل از مهر، این پروژه با حمایت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، توسط دانشگاه امیرکبیر به نتیجه رسیده و ظرفیت آن در حال دوبرابر شدن است. دکتر محمد شهرام رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی در این مورد بیان داشت: «این پروژه دارای سه هدف است که عبارتند از سرویس دادن به بخش استراتژیک کشور، بخش خصوصی و بخش دانشگاهی. برای این سرویسدهی لازم است نیازهای بخشهای مختلف کشور شناسایی شوند.»
وی در ادامه با توجه به حجم دادهها و نیازهای زیرساختی، گفت: «ابریارانه سیمرغ به تنهایی توان پاسخگویی به این حجم از نیاز را ندارد و بخشهای دیگر هم باید در این راستا تجهیز شوند. مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ICT، در حال تجهیز زیرساختهای پردازشی و ذخیرهسازی مناسب برای برآورده کردن این نیازها است.»
وحید یزادانیان، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در مورد این ابررایانه افزود: «پژوهشگاه فناوری ارتباطات با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر به اجرای این پروژه پرداخت. دانشگاه امیرکبیر از قبل تجربیات موفقی در زمینه طراحی و پیادهسازی ابررایانه داشته اما تجربیات پیشین این دانشگاه برای پردازشهای کمتر از ترافلاپس بوده است. در پروژه سیمرغ، با گسترش دانش فنی این طرح در دانشگاه امیرکبیر، پیادهسازی آن به صورت مشترک با پژوهشگاه ارتباطات و فناوری، انجام شده است.»
ابررایانه سیمرغ کاربردهای گستردهای دارد و میتواند سرویسهای پردازشی را به حوزههای مختلف علمی و به کسانی که قصد پردازش دادهها را دارند، ارائه کند. پردازش دادههای ترافیکی و حمل و نقل، دادههای هواشناسی و تحلیلهای هوش مصنوعی از زمینههای خدماتی سیمرغ است. یزدانیان با اشاره به ویژگیهای سیمرغ افزود: «در هر حوزهای که دیتاهای بزرگ وجود داشته باشد، میتوان از این ابررایانه استفاده کرد. همچنین ساخت انیمیشن و پردازش تصویر از دیگر خدماتی است که با افتتاح این سامانه، ارائه آن آغاز میشود.»
یزدانیان با اشاره به اینکه ظرفیت سیمرغ تا دوماه آینده به یک پتافلاپس میرسد، گفت: «این میزان اگرچه باعث پیشرفت این ابررایانه شده، اما هنوز کافی نیست و نیازهای پردازشی کشور حداقل ده برابر بیشتر از این میزان است. بنابراین باید تلاش کنیم به سمت گسترش این ابررایانه گام برداریم و مرتبه پردازشی آن را به هگزافلاپس برسانیم.»
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید