Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 علی‌بابا در بازار زیرساخت‌های ابری از آی‌بی‌ام سبقت گرفت

علی‌بابا در بازار زیرساخت‌های ابری از آی‌بی‌ام سبقت گرفت

زمان مطالعه: 2 دقیقه

وقتی علی‌ در سال 2015 تصمیم گرفت به صورت جدی وارد بازار زیرساخت‌های ابری شود، اهداف جاه‌طلبانه‌ای داشت و خیلی پرشتاب رشد کرد. امروزه، غول تجارت الکترونیک چینی از بازدهی سه‌ماهانه 2.194 میلیارد دلاری خبر داد. این رقم یعنی علی‌بابا توانسته آی‌بی‌ام را با بازدهی 1.65 میلیارد دلاری پشت سر بگذارد.

اما در حالی که 2 میلیارد دلار رقم هنگفتی است، باید کمتر روی آن تمرکز کرد. به این دلیل که برای مثال آمازون در زمینه زیرساخت‌های ابری بازدهی 11.6 میلیون دلاری داشته است، در حالی که مایکروسافت اژور با 5.9 میلیارد دلار رتبه دوم بازدهی را دارد.

ابر گوگل در رتبه سوم قرار گرفته است و نکته اینجاست که این شرکت مدت‌هاست در زمینه زیرساخت‌های ابری فعالیت می‌کند. گوگل طبق آخرین اعلام بازدهی 2.9 میلیارد دلاری داشته است.

در حالی که علی‌بابا هنوز هم کمی عقب‌تر از گوگل قرار دارد، بازدهی آن باعث شده در رتبه چهارم قرار گیرد. یعنی بالاتر از آی‌بی‌ام. هرچند بعید به نظر می‌رسد که بتواند خیلی زود از گوگل پیشی بگیرد. با این حال همین که توانسته بالاتر از آی‌بی‌ام قرار گیرد، دستاورد خیلی خوبی است.

رشد این شرکت 60% اعلام شده، یعنی کمی بیشتر از اعلام قبلی که 59% بوده است. اما این بد نیست و نشان می‌دهد که رشدشان شتاب خوبی دارد. دنیل ژنگ، رئیس و مدیر اجرایی گروه علی‌بابا مدعی شده در چین که بازار اولیه شرکت را تشکیل می‌دهد، تغییرات دیجیتالی حاصل از پاندمی کرونا اصلی‌ترین دلیل رشد آن‌ها بوده است:«ابر تجارتی است که با سرعت در حال پیشرفت است. اگر به گزارش درآمد ما نگاهی بیندازید، مطمئنا خواهید فهمید که این تجارت با چه رشدی مواجه است. چیزی که ما می‌بینیم این است که همه صنایع در حال دگرگونی دیجیتالی هستند. در این شرایط انتقال به ابر یکی از قدم‌های مهم برای این صنایع است».

او معتقد است در آینده نزدیک بیشتر تجارت‌ها ابری خواهند بود و رشد در این زمینه هنوز هم ادامه دارد. به این دلیل که هنوز شرکت‌های زیادی هستند که انتقالشان را انجام نداده‌اند و به زودی این کار را خواهند کرد.

جان دینزدیل، تحلیلگر مرکز تحقیقات سینرژی، معتقد است جدا از این که چین اولین بازار هدف علی‌بابا است، اما این شرکت بیرون از کشور هم توجهات را به خود جلب کرده است و با توجه به تنشی که بین آمریکا و چین وجود دارد، رشد این شرکت و حرکتش به سمت بازارهای بین‌المللی ادامه خواهد داشت:«علی‌بابا کارهایی هم بیرون از چین و در هنگ‌کنگ انجام داده است. البته که به نسبت بازاری که در چین دارد، ارقام قابل توجه نیستند. تا به حال علی‌بابا در 6 کشور دیگر که نام آمریکا، بریتانیا و امارات متحده عربی هم در آن‌ها دیده می‎شود، مرکز داده تشکیل داده و در اندونزی و مالزی هم یکی از بزرگان است».

در آخرین اخبار منتشر شده از رشد بازارها این چنین آمده است: آمازون 33%، مایکروسافت 18%، گوگل 9%، علی‌بابا 5%، آی‌بی‌ام 5%، سلزفورس 3%، تنسنت 2%، اوراکل 2%، ان‌تی‌تی 1%، اس‌ای‌پی 1%.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]