Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 فناوری تولید ربات صنعتی در خط تولید دارو بومی‌سازی شد

فناوری تولید ربات صنعتی در خط تولید دارو بومی‌سازی شد

زمان مطالعه: 2 دقیقه

صنایع تولیدی با بهره‌گیری از روبات‌ها به رشد و بهره‌وری بیشتر می‌رسند. در صنعت داروسازی نیز از روبات‌ها استفاده می‌شود. امری که دقت و سرعت تولید دارو را افزایش می‌دهد. از جمله فعالیت‌های روبات‌ها در خط تولید دارو می‌توان به بسته‌بندی تجهیزات پزشکی، ایمپلنت و کمک به عملیات‌های دیگر اشاره کرد. علاوه بر این روبات‌ها می‌توانند در حوزۀ ترکیب، شمارش و نظارت استفاده شوند.

این فناوری همچنین در مواقعی که به دلیل عوارض داروهای شیمیایی نیروی انسانی در معرض خطر قرار دارد، به کار گرفته می‌شود. فناوری‌های مختلف برای جبران کمبود نیروی انسانی و حفظ ثبات و انسجام از روبات‎ها بهره می‌برند. ارزش بازار مالی روبات‌ها در جهان 154 میلیارد دلار است که با رشد این فناوری در ایران امید می‌روداز این بازار مالی برخوردار شود.

یکی از شرکت‌های مرکز رشد فناوری نخبگان پارک پردیس، موفق به ساخت روبات در حوزۀ داروسازی شده است. این روبات که «اسکاری» نام دارد، در خطوط دارویی جهت جابجایی، بسته‌بندی و جداسازی ویال‌ها و دیگر انواع داروها مورد استفاده قرار می‌گیرد و از هم اکنون تجاری‌سازی آن آغاز شده است. این روبات از نظر ظاهری بر روی یک پایه قرار گرفته و فضای کمی را اشغال می‌کند؛ همچنین از لحاظ سرعت و دقت بالا قابل رقابت با روبات‌های خارجی است. از این روبات می‌توان در اتاق‌های تمیز و مکان‌هایی که حضور انسان در آنها موجب آلودگی می‌شود، استفاده کرد. اسکاری 45 کیلوگرم وزن دارد و حداکثر وزن قابل جابجایی برای آن 5 کیلوگرم است. همچنین بدنۀ روبات از آلومینیوم ریخته‌گری ساخته شده است و گیرنده‌های آن به خط تولید وصل شده‌اند. ساخت این روبات در ایران امید به فراگیر شدن استفاده از روبات‌ها را با تجاری‌سازی و به بهره‌وری رسیدن در حوزه‌های مختلف پدید آورده است.

علیرضا نوروزیان مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان پردیس در این زمینه گفت، اسکاری یکی از محبوب‌ترین روبات‌های صنعتی است که در صنایع مختلف از جمله داروسازی کاربرد دارد. وی همچنین افزود استفاده از این روبات موجب کاهش هزینه‌های تولید و افزایش کیفیت محصول می‌شود و امکان رقابت در بازارهای جهانی را فراهم می‌کند. از دیگر مزیت‌های این روبات  سلامت کارمندان، کاهش مصرف انرژی، کاهش مصرف مواد اولیه، کاهش ضایعات و بهبود فرایند تولید، کاهش ضایعات و افزایش انعطاف‌پذیری تولید محصول است. روبات اسکاری در آینده با مجهز شدن به بینایی ماشین قادر به خواندن بارکد، تشخیص متن، دسته‌بندی محصولات و… خواهد شد.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]