لزوم استفاده از سه گرایش برتر بینایی کامپیوتری در سال 2023
بسیاری از ما هر روز با برنامههای بینایی کامپیوتری تعامل داریم، از Apple’s Face ID و Tesla Autopilot گرفته تا Meta Quest و Google Lens. بینایی کامپیوتری به ماشینها این توانایی را میدهد که مانند انسانها جهان را درک کنند و امورشان را بهتر پیش ببرند؛ تا جایی که بر اساس تحقیقات انجامشده انتظار میرود بازار بینایی کامپیوتر به 9.62 میلیارد دلار افزایش یابد.
در اینجا قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که چگونه سازمانها میتوانند از طریق بینایی کامپیوتری فرصتهای جدیدی را ایجاد نمایند. در همین راستا به سه مورد از بزرگترین گرایشهایی که باید در سال پیش رو به آنها توجه شود، اشاره میکنیم:
انجام برنامههای CV با ذخیرهسازی لبهای به طور سریعتر، ارزانتر و کارآمدتر
تا به حال، یکی از تنگناهای بزرگ در فضای دید ابری، قدرت دستگاههای بینایی کامپیوتری بوده است. از آنجایی که دستگاههای لبه، مثلاً حسگرها و دوربینها به اندازه کافی قدرتمند نبودهاند که بتوانند محاسبات خود را انجام دهند، لذا بیشتر پردازش دادهها باید در فضای ابری اتفاق میافتاد.
اما با پیشرفتهای جدیدی که در محاسبات لبه انجام گرفته، برنامههای بینایی کامپیوتری میتوانند پردازش و تحلیل دادهها را در زمان واقعی خود اجرا کنند. این موضوع، نهتنها از بار انرژی و پهنای باند میکاهد، بلکه کارایی محاسبات را نیز بهبود میبخشد. اهمیت این موضوع به این دلیل است که بسیاری از متقاعدکنندهترین برنامههای بینایی کامپیوتری متکی به این هستند که دادهها با تأخیر بسیار کم پردازش شوند. همچنین ما شاهد پیشرفتهای جالبی در ذخیرهسازی لبه هستیم. برای مثال، پیشرفتهای سریعی که در فناوری NAND Flash انجام گرفته به طور چشمگیری حجم دادههایی را افزایش داده است که میتوان روی دستگاههای لبه از طریق SSD و کارتهای micro SD ذخیره کرد.
ذکر این نکته حائز اهمیت است که چنین گرایشهایی پیامدهای قابلتوجهی نیز برای CISOها دارند؛ مثلاً از آنجایی که دادهها به صورت محلی ذخیره میشوند، ذخیرهسازی لبه هم امنتر است و هم به حریم خصوصی کاربر نهایی احترام میگذارد. این امر برای تقویت پذیرش CV به منظور حفاظت از دادهها بسیار مهم است.
برطرف کردن کمبود استعداد با تمرکز بر ارتقای مهارت
امروزه کمبود استعداد است که مانع توسعه برنامههای بینایی کامپیوتری میشود، نه کمبود فناوری! بر اساس مطالعاتی که اخیراً انجام گرفته است، تقریباً 65 درصد از مدیران فناوری اطلاعات، کمبود استعداد را مهمترین عامل تأثیرگذار بر پذیرش فناوریهای جدید مانند بینایی کامپیوتری میدانند. حقیقت آن است که بهزودی سازمانها با تمرکز بر ارتقای مهارت نیروی کارشان، برای استفاده از آخرین فناوریها، بر کمبود استعدادشان غلبه خواهند کرد.
در حقیقت، ظهور توسعه کم کد و بدون کد، برای پیشرفت در بینایی کامپیوتری پیامدهای کلیدی در بر دارد. به عبارت دیگر، با استفاده از رابطهای کاربری گرافیکی بصری، برنامهنویسی بصری و قالبهای از پیش ساختهشده، پلتفرمهای توسعه کم کد و بدون کد، از پیچیدگیهای توسعه برنامه میکاهند. چنین پلتفرمهایی میتوانند این امکان را فراهم کنند که حرفهایهای کسبوکار و همچنین غیرمتخصصان، سریعتر برنامههای CV را بسازند و آن را به کار گیرند و به متخصصان این اجازه را میدهد، تا بر روی مشکلات پیچیدهتر وقت بگذارند. علاوه بر آن، این پلتفرمها به افراد بیشتری کمک میکنند، تا برای پیشرفت بینایی کامپیوتری توانمند شوند. البته در چند سال گذشته، ما شاهد ظهور پلتفرمهایی مانند Apple Create ML، Google AutoML، Clarifai، clearly.ai و viso.ai بودهایم که همگی آنها موانع ورود را کاهش میدهند.
حریم خصوصی، موضوعی ارزشمند برای شرکتهای هوشمند
امروزه حفظ حریم خصوصی، بیش از پیش مورد توجه شرکتهای فناوری قرار گرفته است. به عنوان مثال، اپل اخیراً برای تجارت و اکوسیستم محصول خود، سعی کرده است چنان حریم خصوصی را رعایت کند که مشتریان مجبور باشند برای انجام چنین کاری به این شرکت پاداش دهند. نظرسنجیهای اخیر نشان دادهاند که Gen Z نیز عمیقاً به حفظ حریم خصوصی اهمیت میدهد و قصد دارد با برندهایی تجارت کند که زیرساختهای امنیتی و حریم خصوصی دادههای درجه یک دارند.
در حقیقت، مشاغل متمرکز بر حریم خصوصی میتوانند با چنین پیامدهایی که ناشی از آن سه گرایش است، قیمتهای بالاتری را برای محصولات و خدمات خود ارائه دهند. علاوه بر این، از آنجایی که مشتریان، برای محافظت از اطلاعات شخصیشان به مشاغلی روی میآورند که به آنها اعتماد دارند، موضوع حریم خصوصی میتواند ارزش برند و وفاداری بلندمدت مشتری را دوچندان نماید.