40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 2021؛ سالی مهم برای مراقبت‌های بهداشتی دیجیتالی مبتنی بر هوش مصنوعی

2021؛ سالی مهم برای مراقبت‌های بهداشتی دیجیتالی مبتنی بر هوش مصنوعی

در رویداد پاییزه GTC 2021 شرکت NVIDIA که به‌تازگی پایان یافت، جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت، مفصلاً درباره تلاش‌ها و نوآوری‌های این شرکت در زمینه مراقبت‌های بهداشتی دیجیتال، سخنرانی کرد. با اینکه مراقبت‌های سلامتی و بهداشتی همواره برای هوش مصنوعی و نوآوری‌های مبتنی بر فناوری دیجیتال، عرصه‌ای مهم و جالب‌توجه بوده است، اما همه‌گیری کرونا، اهمیت آن را بهتر نشان داد.

در این مقاله، برخی از نوآوری‌ها و اطلاعیه‌های مهم شرکت‌های بزرگ فناوری در سال 2021 را بررسی می‌کنیم.

دستاورد شرکت NVIDIA

هوانگ در سخنرانی اصلی خود در رویداد GTC 2021، بیان کرد که مدل‌های تجاری متحول خواهند شد و روش‌های نرم‌افزار تجهیزات پزشکی به‌عنوان سرویس، جایگزین فروش تجهیزات پزشکی می‌شوند. او افزود: «این صنعت نیازمند یک سامانه تصویربرداری مبتنی بر نرم‌افزار است، تا آینده خود را بر مبنای آن بنا کند، درست مانند صنعت خودرو که به یک سامانه صوتی-تصویری مبتنی بر نرم‌افزار نیاز داشت. امروز ما در NVIDIA، یک نرم‌افزار قابل برنامه‌ریزی و سامانه تصویربرداری Clara Holoscan را معرفی می‌کنیم.»

Clara Holoscan، یک سامانه محاسباتی هوش مصنوعی برای دستگاه‌های پزشکی است. این سامانه، سیستم‌های سخت‌افزاری را به‌منظور اتصال حسگرها و شبکه‌ها با تأخیر کم، کتابخانه‌ها را برای پردازش داده و هوش مصنوعی، میکروسرویس‌های هسته‌ای را به‌منظور اجرای استریمینگ، تصویربرداری و سایر برنامه‌ها، ترکیب می‌کند. این سامانه برای سرعت بخشیدن به مراحل کلیدی روند کاری مانند I/O پرسرعت، پردازش تصویر، پردازش داده، پردازش فیزیک و پرداز زدن (rendering)، طراحی شده است. این نرم‌افزارها را می‌توان کاملاً بر روی تجهیزات، مرکز داده بیمارستان‌ها یا در هر دو، مستقر کرد.

NVIDIA، سال‌ها است که پیشرفت‌های قابل‌توجهی در صنعت سلامت داشته است. به‌عنوان مثال، در آپریل امسال، این شرکت به‌منظور کشف دارو و پروژه‌های تحقیقاتی هوش مصنوعیِ مراقبت از بیمار، با شرکت آسترازنکا و دانشگاه فلوریدا همکاری کرد. به‌علاوه، در سال 2018، سامانه تصویربرداری پزشکی مجازی و مبتنی بر هوش مصنوعی، با عنوان کلارا را ایجاد کرد.

nvidia

آزمایشگاه ایزومورفیک آلفابت

آلفابت، شرکت مادر گوگل، به‌تازگی آزمایشگاه ایزومورفیک را راه‌اندازی کرده است. ریاست این شرکت که فعالیت آن منحصر به کشف دارو است، بر عهده بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت DeepMind، دمیس حسبی خواهد بود. افتتاحیه شرکت کمی پس از معرفی AlphaFold 2 خواهد بود. از AlphaFold که متعلق به شرکت DeepMind است، به‌عنوان پیشرفتی بزرگ در عرصه پژوهش‌های زیستی و پزشکی یاد می‌شود. AlphaFold توانسته است، با استفاده از توالی آمینواسیدها، چالش 50 ساله تاشدگیِ پروتئین را حل و ساختار سه‌بعدی آن را تا سطح اتمی به‌دقت پیش‌بینی کند.

حسبی در وبلاگ افتتاحیه نوشت: «اکنون، زمان مناسبی که تمرکز و منابع را وقف پژوهش‌های زیستی و پزشکی کنیم و همین امر نیز، هدف آزمایشگاه ایزومورفیک است. راه‌اندازی آزمایشگاه ایزومورفیک یک اقدام جسورانه تجاری است که فرایند کشف دارو را از منظر اولیه هوش مصنوعی، با هدف مدل‌سازی و فهم سازوکارهای بنیادی حیات، بازنگری می‌کند.

DeepMind و AlphaFold

در ماه جولای، آزمایشگاه تحقیقاتی DeepMind که متعلق به شرکت آلفابت است، کد منبع AlphaFold 2.0 را به‌صورت عمومی منتشر کرد. DeepMind امیدوار است که دسترسی آسان‌تر و فرصت‌های پژوهشی بهتری را در عرصه‌هایی از قبیل کشف دارو، ارائه کند.

مسئله تاشدگی پروتئین، چالشی جدی برای پژوهشگران بوده است. DeepMind نخستین بار در سال 2016 بر روی این مسئله شروع به کار کرد. انتشار AlphaFold 1.0 دو سال به طول انجامید. با وجود بدیع بودن این دستاورد، برای انجام پژوهش‌های نوآورانه، مناسب بود. این آزمایشگاه پژوهشی، نسخه ارتقایافته AlphaFold 2.0 را در سال 2020، منتشر کرد. این نسخه سیستمی متشکل از زیرشبکه‌ها است که به‌صورت یک مدل تفکیک‌پذیر واحد و مبتنی بر تشخیص الگو، ادغام شده‌اند.

چند ماه بعد، DeepMind مدل AlphaFold Multimeter را معرفی کرد که ساختار کمپلکس‌های پروتئینی چندزنجیره‌ای را پیش‌بینی می‌کند. این مدل، دقت رابط‌های چندزنجیره‌ای پیش‌بینی‌شده را افزایش می‌دهد و دقت درون‌زنجیره‌ای بالایی دارد.

alphafold

خرید Nuance به‌وسیله مایکروسافت

مایکروسافت مانند همیشه، در سال 2021 نیز در زمینه مراقبت‌های بهداشتی دیجیتال، سرمایه‌گذاری عظیمی کرد. در یکی از بزرگ‌ترین قراردادهای سال، این شرکت، سامانه هوش مصنوعی تشخیص گفتار Nuance را به قیمت سرسام‌آور 16 میلیارد دلار خریداری کرد. این دومین قرارداد بزرگ تاریخ مایکروسافت است. فناوری Nuance، دستیار مجازی اپل با عنوان سیری را تقویت می‌کند و برای سایر بخش‌های مراقبت‌های بهداشتی و خودرو، نرم‌افزار تولید می‌کند. محصولات اصلی تشخیص گفتار بالینی Nuance، شامل Dragon Ambient eXperience، Dragon Medical One و PowerScribe One هستند. تمام این نرم‌افزارهای SaaS، بر روی Microsoft Azure ساخته شده‌اند.

microsoft

یکی دیگر از پیشرفت‌های مهم مایکروسافت در زمینه سلامت دیجیتال، از طریق همکاری این شرکت با AXA حاصل شد. این دو شرکت، دست‌به‌دست هم دادند، تا یک سامانه عمومی مراقبت بهداشتی دیجیتال بسازند. این سامانه جدید بر روی مجموعه فناوری موجود در Microsoft Cloud برای مراقبت‌های بهداشتی ساخته خواهد شد، تا نگرش‌های بیمار را بدون در خطر انداختن حریم خصوصی او، به دست آورد.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]