Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 سامانه هوشمند مرورگر داخلی «قم نت» راه‌اندازی شد

سامانه هوشمند مرورگر داخلی «قم نت» راه‌اندازی شد

زمان مطالعه: 2 دقیقه

به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از خبرگزاری رسمی حوزه، در طی نشست علمی تخصصی جستجوی پیچیده معنایی در منابع علوم‌انسانی و اسلامی با تکیه بر پایگاه‌های دانش و هوش مصنوعی، که به همت معاونت پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی و نیز با حضور دکتر سید علی حسینی در مرکز همایش‌های غدیر برگزار گردید، سامانه مرورگر داخلی «قم نت» معرفی شد.

در طی این نشست، دکتر سید علی حسینی اشاره داشت که هوش مصنوعی پدیده‌ای توضیح‌پذیر است. یعنی چنانچه که عملی انجام دهد، توضیح آن را نیز دارد؛ بنابراین هوش مصنوعی بر اساس یک منطق دست به اقدام می‌زند و می‌توانیم با مدیریت آن منطق و ترمیم مستمر آن به افزایش کیفیت عملکرد هوش مصنوعی اقدام کنیم. ایشان در ادامه افزودند پیشرفت‌هایی که امروزه شاهد آن هستیم، نویدبخش آینده‌ای است که در آن هوش مصنوعی بیش از امروز در زندگی انسان‌ها جای باز می‌کند. این به معنای ادغام روزافزون انسان با هوش مصنوعی نیز است.

قم نت

دکتر سید علی حسینی در ادامه نکاتش افزود که در حال حاضر شاهدیم که با کمک هوش مصنوعی توانسته‌ایم بخشی از امور زندگی و پژوهشی‌مان که همان جستجوی دانش در بستر اینترنت است را هوشمندسازی کنیم. یعنی واسطه انسانی را حذف نموده و کاری کنیم که امور به‌خودی‌خود و بر اساس منطقی از پیش تعریف شده به نام هوش مصنوعی انجام شوند. ایشان این عملکرد را «بازیابی دانش» معرفی کردند و افزودند که با در اختیار داشتن این فناوری، دیگر نیازی به جستجوی در منابع گوناگون و گاه سردرگمی نیست، بلکه می‌توان با یک جستجوی ساده تمامی اطلاعات موردنیاز را در اختیار داشت.

به نظر ایشان در این دست از فناوری‌ها که می‌کوشند جستجو در بستر اینترنت را هوشمندسازی کنند، باید هویت‌های خاصی که قرار است جستجو شوند را تعریف کنیم. این متکی بر خصیصه و توانمندی الگوریتم طراحی شده از سوی متخصصینی است که می‌تواند معنای مدنظر کاربر را تشخیص داده و به جستجوی آن بپردازد. دکتر حسینی در ادامه به موتور جستجوگر «قم نت» اشاره کرد که به کوشش متخصصین داخلی طراحی شده است. این ابزار که به‌صورت یک سامانه طراحی گردیده، از طریق 150 هزار کلمه از ویکی‌پدیا و نیز تعریف 250 هزار صفحه توسعه‌یافته است.

ایشان در انتهای نکاتشان اظهار داشتند که عمل جستجو بر روی اینترنت به دو صورت انجام می‌شود، نخست جستجوی موجودیت و دوم جستجوی جامعیت. به عقیده ایشان ابتدا باید به موجودیت اطلاعات و منابع دسترسی داشته باشیم تا بتوانیم به جامعیت همان منبع برسیم.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]