راهاندازی چهار مرکز نوآوری اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی در اردبیل
پارکهای علم و فناوری در بسیاری از کشورهای جهان، موجب توسعه اقتصاد شده اند. این پارکها، محیطی برای استقرار شرکتهای فناوری، بخشهای تحقیقاتی و مراکز توسعه صنایع هستند که در همکاری سازنده با یکدیگر، به فعالیت میپردازند. این پارکها همچنین موجب ترویج نوآوری در میان شرکتهای دانشبنیان میشوند.
از جمله این پارکها در ایران، میتوان به «پارک علم و فناوری اردبیل» اشاره کرد که در سال 1393 طرح تأُسیس آن اجرایی شد. 80 درصد فعالیتهای این پارک، در زمنیه کشاورزی و صنایع مربوط به آن و 20 درصد دیگر مربوط به سایر زمینهها است. این پارک، از زمان تأسیس خود دستاوردهای مهمی داشته است و با فعالیتهای خود، موجب توسعه مراکز دانشبنیان شده است.
به گزارش هوشیو به نقل از خبرگزاری مهر، رئیس پارک علم و فناوری، از تأُسیس یک مرکز نوآوری اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی در این پارک، خبر داده است. همچنین یک مرکز نوآوری دیگر، برای تولید بذر دانههای روغنی، در آن دست احداث است.
حبیب ابراهیمپور روز سهشنبه در جلسهای با اعضای کمیته دانشبنیان در اردبیل، بیان کرد: «ایجاد مراکز نوآوری در اردبیل در مراحل پایانی خود است و بهزودی به بهرهبرداری خواهند رسید.»
ابراهیمپور در این نشست عنوان کرد: «مشغول رایزنی با مسئولان جمهوری آذربایجان هستیم تا امکان ایجاد پردیس علم و فناوری مشترک سنجیده شود. اگر زمینه همکاریهای مشترک در این مورد وجود داشته باشد، موجب توسعه این فناوری در دو کشور خواهد شد.»
رئیس پارک علم و فناوری اردبیل در ادامه سخنان خود، تصریح کرد: «مراکز نوآوری شامل دو مرکز نوآوری گیاهان دارویی، عسل و انیمیشن است که از اواخر خرداد ماه آغاز به فعالیت خواهند کرد.»
ابراهیمپور همچنین از راهاندازی مرکز نوآوری تولید بذر مخصوص دانههای روغنی، خبر داد و افزود: «این مرکز با همکاری شرکت کشت و صنعت مغان تأُسیس میشود.» وی در مورد روند احداث ساختمان پارک علم و فناوری نیز گفت: «28 درصد از مراحل ساخت آن طی شده و برای اجرای طرح این ساختمان 9 میلیارد تومان اعتبار، اختصاص یافته است.»
پارک علم و فناوری همچنین بر میزان اشتغال پایدار، در این استان تأثیر مثبتی داشته است. رئیس این مرکز در این مورد گفت: «علاوه بر این ساختمان، 35 شرکت دانشبنیان و 118 واحد رشد، در استان اردبیل فعالیت میکنند که موجب اشتغالزایی در این استان شده اند؛ تا کنون 1160 شغل توسط پارک فناوری ایجاد شده که این روند در سال جاری با اشتغال 350 نفر ادامه مییابد.»
ابراهیمپور در مورد روند ساخت کارخانه نوآوری افزود: «ساخت این کارخانه، 50 درصد پیشرفت داشته و مساحت آن، بالغ بر هفت هزار و 500 متر مربع در شهرک الهیه اردبیل است.»
همچنین وی با اشاره به ارتباط بین دانشگاه و پارک علم فناوری بیان کرد: «این ارتباط موجب توسعه و تقویت اقتصاد دانشبنیان میشود و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر تقویت این ارتباط تأکید دارد.»
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید