Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 تدوین سیاست‌های علمی در نشست‌های تخصصی هوش مصنوعی

تدوین سیاست‌های علمی در نشست‌های تخصصی هوش مصنوعی

زمان مطالعه: 2 دقیقه

مرکز ملی فضای مجازی، در راستای تحقق اهداف علمی کشور در زمینه دانش و فناوری، اقدام به برگزاری سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه هوش مصنوعی کرده است.

در سلسله نشست‌های تخصصی هوش مصنوعی که در مرکز ملی فضای مجازی برگزار گردید برای ایجاد زمینه تدوین سیاست‌ها و خط‌مشی کلی کشور، و همچنین انسجام بخشیدن به دیدگاه‌ها برای استفاده از ظرفیت‌های گوناگون فناوری و فرصت‌های قابل توجه مترتب بر توسعه آن، تلاش شد. از دیگر محورهای مهم این نشست‌های تخصصی تجاری‌سازی دانش و فناوری این حوزه و رقابت‌پذیری اقتصادی در سطح منطقه و جهان بود.

از آنجا که ذات فناوری ‌نوین هوش مصنوعی و مزیت‌های حاصل از پیشگامی در این فناوری، برای جامعه اهمیت راهبردی و ارزش اقتصادی فراوانی دارد، در سال‌های اخیر شاهد توسعه زیست‌بوم استارت آپی و شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه در کشور بوده‌ایم. از همین رو، و با توجه به توانایی قابل توجه این فناوری در بخش‌های مختلف، تدوین سند الزامات حاکمیتی برای توسعه هوش مصنوعی در کشور ضروری است. با تدوین این سند می‌توان در چهارچوب ارزش‌های حاکم بر جامعه برای حل مسائل موجود و چالش‌هایی که در آینده با آن مواجه خواهیم شد گام برداشت.

معاونت فناوری مرکز ملی فضای مجازی بر اساس شناخت ضرورت‌ها و نیازهای کشور، در برگزاری سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه هوش مصنوعی از حضور خبرگان و اساتید رشته هوش مصنوعی در دانشگاه‌های برتر کشور و تیم تخصصی پژوهشکده مطالعات فناوری مرکز همکاری‌های ریاست جمهوری در مرکز ملی فضای مجازی بهره‌مند شده است.

از موضوعاتی که در جریان برگزاری این جلسات مورد نقد و بررسی دقیق و همه جانبه قرار گرفته‌اند می‌توان به این موارد اشاره کرد: نقش اغلب کشورهای پیشرو از جنبه‌های مختلف اعم از زیست‌بوم، بازیگران مهم، اهداف اصلی سند و اقدامات عمده، وظایف دولت‌ها، اولویت‌های راهبردی توسعه هوش مصنوعی، صنایع یا بخش‌های تمرکز و وضعیت کسب ‌و کارها در این کشورها. علاوه بر این تحلیل شاخص آمادگی و شاخص هوش مصنوعی جهانی نیز در دستور کار این جلسات قرار داشت.

تدوین سند الزامات حاکمیتی برای توسعه هوش مصنوعی در کشور پیش‌نیازهایی دارد که مطالعه اسناد بالادستی مانند ﺑﯿﺎﻧﯿﻪ ﮔﺎم دوم اﻧﻘﻼب ﺧﻄﺎب ﺑﻪ ﻣﻠﺖ اﯾﺮان، ﺳﻨﺪ چشم‌انداز بیست‌ساله ﻧﻈﺎم جمهوری اسلامی ایران، ﺳﯿﺎﺳﺖ‌ﻫﺎی ﮐﻠﯽ اﻗﺘﺼﺎد مقاومتی، و نقشه جامع علمی کشور از مهم‌ترین موارد آن محسوب می‌شود. بررسی تجربیات کشورهای مختلف و مطالعه اسناد ملی استراتژیک این کشورها در زمینه هوش مصنوعی هم در این زمینه حائز اهمیت است که نظر به همین اهمیت در جلسات  تخصصی هوش مصنوعی این موارد نیز بررسی شد.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]