جستجو
Generic filters
Filter by دسته‌ها
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 تاریخچه انویدیا؛ بیست‌ونه سال از تولد NVIDIA گذشت

تاریخچه انویدیا؛ بیست‌ونه سال از تولد NVIDIA گذشت

شروع تاریخچه انویدیا، تقریباً به بیست‌ونه سال پیش برمی‌گردد. در این زمان بود که جنسن هوانگ، کریس مالاچوفسکی و کرتیس پریم در ۵ آوریل ۱۹۹۳ شرکت NVIDIA را تأسیس کردند. به همین مناسبت نیز می‌خواهیم در بیست‌ونهمین سالگرد پیدایش این غول تراشه‌های رایانه‌ای به بررسی تاریخچه انویدیا بپردازیم. در بررسی تاریخچه انویدیا تلاش خواهیم کرد تا به پیشرفت‌های‌ فناوری و لحظاتی که انویدیا را به یکی از با ارزش‌ترین شرکت‌های جهان تبدیل کرده‌اند، نگاه کنیم.

تولد و محصولات نخستین انویدیا

پگاه تاریخچه انویدیا با شروع دهه نود میلادی همراه بود. در سال ۱۹۹۴، انویدیا با شرکت مایکرو الکترونیکس شریک شد و نتیجه این همکاری، تولید نخستین شتاب دهنده‌های رابط گرافیکی تک تراشه بود. در ادامه شرکت مایکرو الکترونیکس که خودش نیز در سال ۱۹۸۷ به‌وجود آمده بود، کمک کرد تا محصول جدید انویدیا با نام NV1 و مدل STG2000، در نوامبر ۱۹۹۵ منتشر شود.

سال‌های بعد این شرکت محصولات دیگری، مانند کارت PCI چندرسانه‌ای، حافظه‌های VRAM و DRAM و همچنین کارت صدای ۳۵۰ MIPS به بازار عرضه کرد. این محصولات باعث شدند به نام انویدیا در جهان شناخته شود.

در سال ۱۹۹۹ نخستین پردازنده گرافیکی جهان توسط انویدیا ساخته شد. این محصول که GeForce 256 نام داشت، نخستین GPU ساخت دست بشر بود و تاریخچه انویدیا را به مرحله جدیدی رساند. این پردازنده گرافیکی، قدرت پردازش ۲۵۶ بیتی سه بعدی داشت و همچنین به موتور تبدیل هندسه یکپارچه و موتور نورپردازی پویا مجهز بود. این ویژگی‌ها در آن‌ سال‌ها بسیار یگانه بودند و انقلابی در فناوری پردازنده‌های گرافیکی ایجاد کردند. این شرکت همچنین در ژانویه ۱۹۹۹ با قیمت سهام آن ۱۹.۶۹ دلار در بورس عرضه شد.

گسترش نجومی؛ خرید شرکت‌های دیگر

در سال ۲۰۰۳ انویدیا تمام سهام شرکت MediaQ Inc را به مبلغ ۷۰ میلیون دلار خریداری کرد، این شرکت در زمینه ساخت تراشه‌های فناوری گرافیک و چند رسانه‌ای در تلفن‌های همراه بی‌سیم تخصص داشت. از این سال بود که شرکت توانایی خرید شرکت‌های دیگر را پیدا کرد.

در سال ۲۰۰۷ انویدیا، محصول کودا را به بازار معرفی کرد. در حقیقت CUDA یک سکوی پردازش موازی و برنامه‌نویسی است. این محصول به توسعه‌دهندگان نرم‌افزار اجازه می‌دهد تا از یک پردازشگر گرافیکی که ویژگی CUDA-enabled را دارد، برای پردازش داده‌ها استفاده کنند. این رویکردی است که به عنوان «واحد پردازش گرافیکی همه منظوره» شناخته می‌شود. این رویکرد به توسعه‌دهندگان امکان دسترسی مستقیم به حافظه و مجموعه‌ای از دستورالعمل‌های واحد پردازش گرافیک را می‌دهد.

گسترش نجومی؛ خرید شرکت‌های دیگر

هوش مصنوعی در تاریخچه انویدیا

در سال ۲۰۱۵ این شرکت محصول «انویدیا درایو» را در نمایشگاه «کانسامر الکترونیکس» معرفی کرد و دگرگونی بزرگی در تاریخچه انویدیا پدید آمد. انویدیا درایو از از یادگیری عمیق برای کارکرد بهتر سامانه رانندگی خودکار کمک می‌گرفت. بعدتر این نام برای خانواده‌ای از محصولات خاص، که برای توسعه وسایل نقلیه خودران به‌کار می‌روند، استفاده شد. در تاریخچه انویدیا، از آن پس بود که شرکت به گسترش فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی روی آورد.

تولدی دوباره؛ شروع یک ابرشرکت

در سال ۲۰۲۰ انویدیا شرکت «فناوری‌های ملانوکس» را به مبلغ هفت میلیارد دلار خریداری کرد. ملانوکس یک شرکت اسرائیلی-آمریکایی است که محصولات شبکه‌های کامپیوتری مبتنی بر فناوری اینفینی‌باند و اترنت تولید می‌کند. در اواخر سال شرکت از محصول اومینیورس پرده‌برداری کرد. این محصول یک سکوی پردازش موازی بود که چند پردازشگر گرافیکی را همزمان موازی‌سازی می‌کرد تا قدرت پردازش و شبیه‌سازی سه‌بعدی چندین برابر شود.

نقطه اوجی بر تاریخچه انویدیا؛ خدمات ابری

در سال ۲۰۲۲ انویدیا «شبکه ابری اومینیورس» را به همگان معرفی کرد. شبکه ابری اومینیورس مجموعه‌ای از خدمات ابری است که پردازش گرافیکی را برای هنرمندان فراهم می‌کند.

همچنین در همین سال انویدیا پردازنده گرافیکی H100 را با هشتاد میلیارد ترانزیستور و ویژگی موتور ترانسفورماتور به بازار معرفی کرد. این محصول برای کار بر روی مدل‌های بزرگ هوش مصنوعی، سیستم‌های توصیه‌گر و دوقلوهای دیجیتال ایده‌آل است.

در نهایت این‌که در اواخر سال جاری، انویدیا سرویس‌های ارائه‌دهنده خدمات ابری را در سرتاسر جهان گسترش خواهد داد و از آن پس پردازنده‌های این شرکت روی شبکه‌های ابری برای همیشه در دسترس خواهند بود. بسیاری از فناوری‌های این شرکت از جمله NVIDIA H100 در انواع پایگاه‌های داده، مانند داخلی، ابری و هیبریدی مستقر خواهند بود.

به‌نظر می‌رسد، از این پس چگونگیِ روند تاریخچه انویدیا با کسب‌وکار و فناوری‌های شبکه هوشمند ابری پیوند مستقیم و استوار خواهد داشت.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

مقاله ما چطور بود؟

میانگین امتیاز / ۵. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.