Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 هوش مصنوعی در جام‌جهانی 2022 سنگ‌تمام می‌گذارد

هوش مصنوعی در جام‌جهانی 2022 سنگ‌تمام می‌گذارد

زمان مطالعه: 2 دقیقه

قطر، میزبان جام‌جهانی 2022، یک مرکز فناوری راه‌اندازی کرده است که از هوش مصنوعی برای زیر نظر گرفتن تماشاگران، پیش‌بینی افزایش جمعیت و کنترل دمای ورزشگاه استفاده می‌کند. در واقع، دوربین‌های امنیتی در تمام مناطق استادیوم‌ها اطمینان حاصل می‌کنند که کنترل مأموریت قادر است نحوه عملکرد هر سالن را قبل از مسابقه، در حین مسابقه و بعد از آن بررسی نماید.

به گزارش هوشیو، اتاقی در دوحه پایتخت قطر با صدها صفحه نمایش وجود دارد که جمعیت حاضر در مسابقات جام‌جهانی 2022 را نشان می‌دهد. همچنین کشور قطر پیش‌بینی کرده است که بیش از 1.2میلیون هوادار جام‌جهانی در این کشور حضور پیدا خواهند کرد ولذا یک مرکز فناوری راه‌اندازی کرده است که از هوش مصنوعی برای زیر نظر گرفتن تماشاگران، پیش‌بینی افزایش جمعیت و حتی کنترل دمای ورزشگاه استفاده می‌کند.

|| مسابقه هوش مصنوعی (مهلت ثبتنام تا 16 آذر 1401)

به عبارت دیگر، بیش از 100 تکنسین به صورت شبانه‌روزی در مرکز فرماندهی و کنترل Aspire کار خواهند کرد و تصاویری را که از طریق 200000 واحد یکپارچه از 22000 دوربین امنیتی پخش شده و در هر هشت استادیوم جام‌جهانی در سراسر صفحه‌نمایش آن‌ها چشمک می‌زند، نظارت خواهند کرد. به این طریق است که آن‌ها از طریق هوش مصنوعی قادر خواهند بود دروازه‌های ورودی را راه‌اندازی کنند، از وجود آب جاری اطمینان حاصل کنند و تهویه مطبوع را به آرامی حفظ نمایند.

استفاده از هوش مصنوعی در جام جهانی 2022 قطر

از طرفی، فناوری تشخیص چهره به خدمه این امکان را می‌دهد، تا بزرگنمایی هر یک از 80000 صندلی در ورزشگاه Lusail را که قرار است میزبان 10مسابقه از جمله فینال باشد، بر عهده بگیرند. جالب این است که کارشناسانی به همراه مقامات قطری و فیفا در این مرکز مستقر هستند که از امنیت سایبری گرفته تا مبارزه با تروریسم و حمل‌ونقل را در آنجا کنترل می‌کنند.

حمد احمد المهندی، مدیر این مرکز در این خصوص گفت: «با یک کلیک می‌توانید از یک استادیوم به استادیوم دیگر جابه‌جا شوید، زیرا ما همه چیز را از طریق پلتفرم متمرکز خود از نظر مدیریت تأسیسات، امنیت، سلامت و ایمنی و عملیات ICT که فناوری اطلاعات و ارتباطات است، ادغام کرده‌ایم.»

به گفته برگزارکنندگان این جام‌جهانی، مفهوم «استادیوم متصل» اولین مورد از نوع خود است که در طول جام‌جهانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هوش مصنوعی تکنسین‌ها را قادر می‌سازد، تا افزایش جمعیت را پیش‌بینی کنند و با به اشتراک گذاشتن اطلاعات با مقامات امنیتی، به‌سرعت با ازدحام بیش از حد مقابله نمایند، تا اتفاقاتی همچون هرج‌ومرجی که به علت ازدحام جمعیت در ماه مه در خارج از استادیوم فرانسه در پاریس ایجاد شد یا کشته شدن بیش از 130 نفر در یک درگیری جمعیت در یک استادیوم فوتبال در اندونزی در ماه اکتبر، رخ ندهد. تیم فنی مرکز قطر در این خصوص می‌گوید که تجمیع داده‌ها به آن‌ها اجازه می‌دهد، تا الگوهای جمعیت را پیش‌بینی کنند.

نیاس عبدالرحیمان، مدیر ارشد فناوری مرکز، در این باره گفت: «ما تیم کنترل جمعیت و کارکنان امنیتی و نیز سازمان‌های مجری قانون را در محل حاضر می‌کنیم و تصمیم‌گیری آن‌ها را با داده‌ها تکمیل می‌نماییم که در نوع خود بسیار منحصربه‌فرد است.»

جالب اینجاست که این مرکز با کمک هوش مصنوعی، می‌تواند تعداد افراد موجود در یک فضا را بشمارد و یک آستانه اعمال نماید. عبدالرحیمان در این خصوص توضیح داد که به عنوان مثال، اگر بیش از 100 نفر در یک نقطه خاص وجود داشته باشند، تکنسین‌ها قادرند گلوگاه‌ها را ببینند، نحوه عملکرد دروازه‌های ورودی را بررسی کنند و از آمدوشد روان افراد در داخل و خارج از ورزشگاه اطمینان حاصل نمایند.

نکته دیگر اینکه تمام استادیوم‌ها دارای تهویه مطبوع هستند و اگر در داخل سالن‌ها اختلاف دما وجود داشته باشد، حسگرهای مرکز فرماندهی می‌توانند داده‌ها را دریافت کرده و تنظیم را درخواست کنند.

المهندی معتقد است که از طریق این مرکز فرماندهی، پلتفرم متمرکز این فرصت را به آن‌ها خواهد داد، تا در عملیات‌هایی با افراد کمتر، واکنش سریع و عملکرد بیشتری داشته باشند. این کاملاً مشخص است که همه این‌ها به امنیت سایبری بستگی دارد که همه سیستم‌ها باید بتوانند در برابر هر گونه تهدیدی از بیرون یا داخل مقاومت کنند. این مرکز در حال اطمینان یافتن از ایمن بودن سیستم‌هاست و در حال حاضر، این کار به صورت روتین در حال انجام‌ است، تا اطمینان حاصل شود که در طول جام‌جهانی فوتبال 2022 هیچ حادثه امنیت سایبری رخ ندهد.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]