سوبارو جهت بهبود سیستم کمک راننده خودکار خود از هوش مصنوعی کمک میگیرد
کمپانی خودروسازی سوبارو بیش از 15 سال است که از سیستم کمکراننده پیشرفته (Advanced driver-assistance systems) خود تحت عنوان EyeSight استفاده میکند. این کمپانی توجه ویژهای به ایمنی خودروهایش دارد و همیشه سعی میکند با استفاده از فناوریهای روز، ایمنی خودروهای تولیدی خود را افزایش دهد. حال این کمپانی قصد دارد سیستم EyeSight خود را تا سال 2025 به تکنولوژی هوش مصنوعی مجهز کند.
اکثر تصادفهای رانندگی بهعلت خطای انسانی و عدم توجه رانندگان رخ میدهد. یکی از راهحلهایی که شرکتهای خودروسازی جهت کاهش حوادث رانندگی ارائه میکنند، سیستم کمکراننده پیشرفته (ADAS) است که با استفاده از حسگرهای متعدد در اطراف خودرو، در تعامل با محیط اطراف به راننده کمک میکند. این سیستم نقش اساسی در کاهش تصادفات جادهای دارد و با پیشرفت کمکرانندههای خودکار، درصد ایمنی ماشینها هم افزایش مییابد. اجزاء سیستم ADAS شامل کروز کنترل تطبیقی، هشدار خروج از خط، کنترل کشش، هشدار برخورد از جلو و نظارت بر نقاط کور است.
کمپانیهای خودروسازی متنوعی از سیستم ADAS جهت بهبود ایمنی خودروی خود استفاده کردهاند و علیرغم میل گروههای ایمنسازی خودرو که عقیده دارند نام این سیستم ایمنی باید بهصورت واحد به کار برده شود، شرکتهای تولیدی تمایل دارند ADAS را شخصیسازی کنند و با نام تجاری اختصاصی خود در ماشینها به کار ببرند. سوبارو نیز از این قاعده مستثنی نیست و سیستم کمکراننده خود را تحت عنوان EyeSight در خودروها به کار میبرد. این کمپانی ژاپنی، تست ایمنی خودروهای خود را از سال 1960 آغاز کرد و طی 6 دهه گذشته، اولویت خود را در بهبود سیستم ایمنی خودروهای تولیدی قرار داده است؛ هدفی که با بکاربردن سیستم EyeSight در سال 2008، در راستای دستیابی به آن گام برداشت.
از سال 2008 که اولین نسخه EyeSight در خودروهای سوبارو به کار رفت، این کمپانی بهصورت مداوم سیستم کمکراننده خود را بهبود بخشیده و در نسخههای جدیدتر، ایمنی آن را تا حد قابلتوجهی افزایش داده است. حالا اما به نظر میرسد که تغییرات آتی EyeSight بیش از یک آپدیت ساده است و قرار است این سیستم تا سال 2025 تحول عظیمی را به چشم ببیند. این شرکت قصد دارد که با استفاده فناوری هوش مصنوعی و بینایی ماشین، دوربینهای دوگانهای را در خودروهای خود تعبیه کند تا ماشین بتواند درک عمیقی از محیط اطراف خود داشته باشند و تمامی المانهای محیطی از جمله خودروها، جاده و معابر، درختان و بافت طبیعی، عابرین پیاده و … را شناسایی کند و برایناساس، ایمنی راننده را تامین کند.
خودروهای مبتنی بر EyeSight سوبارو از سال 2008 فروش خود را در ژاپن آغاز کرد اما تا سال 2013 وارد بازار آمریکا نشد. پس از ورود به بازار ایالات متحده، سوبارو فروش روزافزونی را تجربه کرد و موفق شد بیش از 5 میلیون خودرو به فروش برساند. این تعداد از خودروهای فروختهشده، نشاندهنده موفقیت سیستم EyeSight در جلبتوجه بازار و افزایش فروش است و باید منتظر ماند و دید که آیا بکارگیری هوش مصنوعی در مدلهای آینده سوبارو، میتواند موفقیت مشابهی را رقم بزند یا خیر.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید