کتاب هوش مصنوعی و آینده بانکداری به فارسی ترجمه شد
قهرمان موحد نوجهدهی، مدیر بانک صنعت و معدن استان آذربایجان شرقی و رئیس شعبه تبریز همین بانک، از ترجمه کتابی در حوزه هوش مصنوعی خبر داد. این کتاب که هوش مصنوعی و آینده بانکداری نام دارد در 11 فصل به بیان مسائلی مانند الزامات مقایسهای فعلی و آینده صنعت بانکی، تجزیه و تحلیل پیشرفته و هوش مصنوعی، توسعه مفهوم هوش مصنوعی، اهمیت مارک تجاری (برند)، تأثیر هوش مصنوعی در مسائل مربوط به رهبری و تحول کارکنان، چگونگی تغییر فیزیکی بانکها، و شیوه کار بانکها با شرکتهای فین تک میپردازد.
موحد نوجهدهی، درباره انگیزه خود از ترجمه این کتاب توضیح داد: با توجه به تغییرات اخیر در زمینه رمزارزها و نیز انتظارات مشتریان از نحوه سرویسدهی و محصولات مورد نظر، بانکها ناگزیر از بهکارگیری تکنولوژی در همه حوزههای عملکردی خود هستند. در نتیجه حرکت بانکهای کشور به این سمت و سو برای بقای آنها بسیار اساسی و تعیینکننده است و به همین منظور آشنایی با مفاهیم، مبانی و اصول فناوری نوین ضروری مینماید و دسترسی به منابع آموزشی و بهروز، راه دستیابی به این نیازهاست. با توجه به این نیازمندیها کتاب هوش مصنوعی و آینده بانکداری به فارسی ترجمه شده است و میتوان گفت یک منبع آموزشی جامع در همه حوزههای بانکی برای مدیران ارشد، استادان دانشگاه وکارکنان و کارشناسان بانکی به حساب میآید.
مترجم کتاب درخصوص موضوعات و فصول آن توضیحاتی داده است که بهاختصار نقل میشود:
فصل 1 نگاهی است به سیر تحول پول و اینکه در جامعه امروزی شاید پول چیزی افزون بر گونهای کالای دیجیتال نباشد. این فصل تصویری درست از نقشهای بانکی فعلی و تأثیر احتمالی هوش مصنوعی بر آینده آنها را ارائه میدهد. فصل 2 مجموعهای از الزامات آینده صنعت بانکداری را مطرح میکند. فصل 3 به خوانندگان یاری میرساند تا علاوه بر سلسله مراتب تجزیه و تحلیل، نحوه استخراج ارزش از دادهها را نیز دریابند.
در فصل 4، عناصر کلیدی تجزیه و تحلیلهای بانکی بررسی شده است. فصل 5 زمینهای برای گسترش مفهوم هوش مصنوعی فراهم میآورد و سپس به مبحث یادگیری ماشین و کاربردهای آن، از جمله برنامههای مورد استفاده در بانکداری، میپردازد. فصل 6 به طور ویژه بیشتر روی هوش مصنوعی تمرکز دارد و تصویری از نزدیک شدن بانکها به مشتری از طریق هوش مصنوعی را به نمایش میگذارد. این سه فصل بهخوبی خواننده را به سوی درک تجزیه و تحلیل پیشرفته و هوش مصنوعی ویژه صنعت بانکداری سوق میدهد.
در فصل 7 تأثیر هوش مصنوعی در مسائل مربوط به رهبری و تحول کارکنان در نظر گرفته شده است و مباحثی درباره رهبری در یک حوزه و فضای مبتنی بر هوش مصنوعی، ویژگیهای رهبران مبتنی بر هوش مصنوعی، و آموزش و استراتژیهای مقابله شخصی طرح گردیده است.
فصل 8 به چگونگی تغییر فیزیکی بانکها و فصل 9 به مباحث اوپن بانکینگ و بلاک چین میپردازد که هر دو از مسائل اساسی در صنعت بانکداریاند و تحت تأثیر هوش مصنوعی قرار میگیرند. فصل 10 درباره نوآوری و اجراست و فصل 11 از جرایم رایانهای سخن میگوید و آشکار میکند که مدیریت این امر یک عامل حیاتی در اجرای فناوری و بهکارگیری هوش مصنوعی در بانکداری است.