جستجو
Generic filters
Filter by دسته‌ها
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 هوش مصنوعی به‌مثابه ابزار فهم قرآن

هوش مصنوعی به‌مثابه ابزار فهم قرآن

به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام محمدعلی قدس پور، مدیر مؤسسه تولید سیستم‌های خبره و هوشمند معتقد است که می‌توان الگوریتم‌های تفسیری فقیهان را با کمک هوش مصنوعی پیاده‌سازی کرده و از آن برای فهم قرآن به صورت عمیق‌تر استفاده نمود.

هوش مصنوعی یکی از چالش‌های اساسی اکنون ما است. این موضوع که ماشین‌ها قابلیت پردازش‌های منطقی داشته باشند و یا به جای انسان تفکر کنند، پای صحبت بسیاری از دانشمندان و متخصصین را به میان کشانده است تا در این باره بیندیشند که آیا ماشین‌ها واقعاً فکر می‌کنند؟

در کنار تمامی چالش‌های موجود پیرامون موضوع هوش مصنوعی، حجت‌الاسلام قدس پور اما به دنبال این دغدغه است که از ظرفیت‌های هوش مصنوعی برای خلأهای موجود در حوزه و دانشگاه استفاده کند. ایشان که فارغ‌التحصیل رشته مهندسی الکترونیک از دانشگاه سمنان است، دارای تحصیلات حوزوی نیز بوده و دلیل این تنوع تحصیلی را ناشی از احساس نیاز برای رفع خلأهای بین حوزه و دانشگاه می‌داند.

هوش مصنوعی به‌مثابه ابزار فهم قرآن

به نظر ایشان حوزه علمیه کار حوزوی خود را می‌کند و به دستاوردهای دانشگاه در حوزه هوش مصنوعی توجهی ندارد. دانشگاه نیز کارهای دانشگاهی خود را می‌کند و از دستاوردهایش برای توسعه علوم اسلامی استفاده نمی‌کند. ایشان نیز با عطف به این خلأ کوشیده است تا با تحصیلات حوزوی و دانشگاهی، خاصه در زمینه هوش مصنوعی بتواند زمینه‌های تقویت زیرساخت‌های علوم‌انسانی اسلامی را فراهم کند.

به نظر ایشان ظرفیت‌های مفهومی عمیقی در قرآن وجود دارد که ذهن اکثر انسان‌ها نمی‌تواند به‌تنهایی به درک آن برسد. از سویی ما نیاز داریم نظر قرآن را در موضوعات روز که اغلب نیز تفسیر خیز هستند بفهمیم؛ بنابراین نیاز داریم تا به‌صورت یکپارچه قرآن را بفهمیم. ایشان اشاره کردند که دلیل عظمت علامه طباطبایی در تاریخ اسلام به‌خاطر درک یکپارچه و تفسیر گزاره‌ها و محمولات قرآنی با سایر گزاره‌ها و محمولات قرآن است.

امروزه این خواسته می‌تواند با پیاده‌سازی الگوریتم ذهن مفسر قرآن و فقیه رفع شود. به بیان دیگر این یک خلأ جدی است که امروز باید در راستای رفع آن بکوشیم تا بتوانیم در فهم قرآن به صورت یکپارچه موفق باشیم و پاسخ‌های دقیقی از آن به دست آوریم.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید.

مقاله ما چطور بود؟

میانگین امتیاز / ۵. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.