Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 رفتار هوش مصنوعی Cicero متا در بازی دیپلماسی با رفتار انسان، مو نمی‌زند

رفتار هوش مصنوعی Cicero متا در بازی دیپلماسی با رفتار انسان، مو نمی‌زند

زمان مطالعه: 3 دقیقه

در سال 1997 شرکت IBM با توسعه هوش مصنوعی Deep Blue توانست انقلابی در این حوزه رقم بزند و با شکست گری کاسپاروف، قهرمان شطرنج زمان خود در یک مسابقه تاریخی، توجه بسیاری را به خود جلب کند. عده زیادی از مردم در سال 1997 ناباورانه شاهد شکست انسان از مخلوق خود بودند و پذیرش این موضوع که چند خط کد می‌تواند حتی بر متخصص‌ترین انسان‌ها نیز غلبه کند، برای همه دشوار بود. با ظهور بازی‌های ویدئویی، تقابل هوش مصنوعی با انسان به یک امر عادی تبدیل شد و علاقه‌مندان به بازی‌های کامپیوتری، زمان زیادی را صرف رقابت با حریفان هوشمند خود می‌کردند.

اما یک نکته مهم و حائز اهمیت هرگز اجازه نداد که هوش مصنوعی از محدودیت‌های خود فراتر برود و به هوش انسانی نزدیک شود؛ هرچه هوش مصنوعی پیشرفته‌تر می‌شد و حریف انسانی خود را بیشتر به چالش می‌کشید، به همان اندازه در کار تیمی و تعامل با دوستان، ضعیف عمل می‌کرد. تمرکز ربات‌های هوشمند تنها بر روی بررسی و پیش‌بینی عملکرد حریف خود بود تا باتوجه‌به احتمال حرکت او، بهترین تصمیم ممکن را بگیرد و در این معادله، محاسبه تصمیم هم‌تیمی‌هایش جایی نداشت و عملکرد AI در این زمینه بسیار ابتدایی بود. اما شرکت متا با هوش مصنوعی «Cicero» مدعی است که در این فرایند تحول جدی ایجاد کرده است.

بازی تخته‌ای «دیپلماسی»، یکی از مشهورترین و پرطرفدارترین بازی‌های تخته‌ای دنیاست که برخلاف شطرنج و دیگربازی‌های مشابه که تنها به رقابت متقابل دونفره محدود است، تعامل با دیگر بازیکنان، تشکیل اتحاد، گفت‌وگو و استدلال، حقه و نیرنگ و داشتن استراتژی مناسب، حرف اول و آخر را می‌زند و احتمالاً با شناخت این بازی به اهمیت کاربرد Cicero پی می‌برید. هوش مصنوعی جدید متا توانست در چندین دور از رقابت‌ها، به‌خوبی با دیگر بازیکن‌ها تعامل کند و بهترین استراتژی را برای پیروزی خود برنامه‌ریزی کند. محققان بر این باورند که روش Cicero در استدلال و تعامل با دیگر بازیکنان می‌تواند به یک معیار جدید در حوزه هوش مصنوعی تبدیل شود.

هوش مصنوعی Cicero

در بازی دیپلماسی، 7 بازیکن با یکدیگر به رقابت می‌پردازند و به‌طور مدام باید با یکدیگر تعامل داشته باشند. هر دور از بازی با یک سری از مذاکرات بین بازیکنان آغاز می‌شود و در این مذاکرات، حریفان سعی می‌کنند که با دروغ و حیله همدیگر را فریب بدهند و اعتماد دیگران را جلب کنند. همین مورد برای محققان بسیار قابل‌توجه است، چراکه هوش مصنوعی باید در بازی که همه سعی می‌کنند به کسی اعتماد نکنند، دیگران را فریب بدهد و براساس استراتژی خود، اعتماد سایرین را جلب کند. همه این موارد زمانی ارزشمند خواهد بود که ربات به گونه‌ای صحبت کند که امکان تشخیص تفاوت‌های او با انسان ممکن نباشد.

Cicero به‌وسیله مجموعه عظیمی از داده‌های مسابقات دیپلماسی آموزش داده شده است. به‌این‌منظور، اطلاعات 125261 بازی در اختیار این ربات قرار گرفته که حدود 40000 مورد از آن حاوی مکالمه بین بازیکنان بوده است و در این بین بیش از 12 میلیون پیام ردوبدل‌شده توسط Cicero مورد آنالیز قرار گرفت. این ربات طی مسابقات آنلاینی که در آنها شرکت کرد، توانست میانگین امتیازات بازیکنان انسانی در 40 بازی انجام‌شده را تا دو برابر افزایش دهد و در بین ده بازیکن برتر قرار بگیرد. او حتی در یک تورنمنت متشکل از 8 بازی و 21 بازیکن، توانست مقام نخست را کسب کند. محققان 40 بازی Cicero را با دقت آنالیز کردند تا ببینند که دیگر بازیکنان متوجه می‌شوند که درحال رقابت با یک ربات هستند یا نه؟ در نتیجه‌ای خیره‌کننده، Cicero میان 82 بازیکن این 40 مسابقه به‌عنوان یک انسان شناخته شده بود و هیچ‌کس تصور نمی‌کرد که درحال رقابت با یک ربات است. جالب است بدانید در یکی از مسابقات، Cicero توانست با دادن پیشنهاداتی به بازیکن انسانی مقابل خود، او را فریب و نظرش را تغییر دهد.

بااینکه Cicero را می‌توان یک تحول قابل‌توجه در زمینه هوش مصنوعی به حساب آورد، اما در این میان تمامی رفتارهای او خالی از ایراد نبود و نمی‌توان او را یک نمونه بی‌نقص دانست. در بعضی از مواقع Cicero در گفتگوهای خود تأثیر بلندمدت رابطه خود با دیگر بازیکنان را نادیده می‌گرفت و نمی‌توانست محاسبه کند که صحبت حال حاضر او در آینده چه تأثیری در روابط دیگر بازیکنان با خودش خواهد گذاشت. با وجود ایرادات ریز و درشت Cicero، محققان بر این باورند که این هوش مصنوعی توانایی منحصربه‌فرد خود را به‌خوبی به نمایش گذاشته و لیاقت دارد که در تالار مشاهیر بازی‌های تخته‌ای، جایگاه خود را به دست آورد.

Cicero از این جهت الهام‌بخش آینده هوش مصنوعی خواهد بود که تا امروز، تمرکز توسعه هوش مصنوعی بر بهبود عملکرد ربات‌ها در مقابل حریف انسانی خود بوده است، اما با هوش مصنوعی جدید متا، ربات‌ها خواهند آموخت که با انسان‌ها تعامل و همفکری کنند و آینده‌ای را رقم بزند که انسان و هوش مصنوعی نه‌فقط رقیب که حتی شریک یکدیگر باشند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]