جستجو
Generic filters
Filter by دسته‌ها
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 پایتون و نگاهی عمیق به تاریخچه این زبان برنامه‌نویسی

پایتون و نگاهی عمیق به تاریخچه این زبان برنامه‌نویسی

پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا، پرکاربرد و همه منظوره است. این زبان برنامه نویسی اولین بار در سال ۱۹۹۱ توسط خیدو فان روسوم طراحی شد و سپس بنیاد نرم افزاری پایتو‌ن آن را توسعه داد. زبان پایتون با هدف خواناتر شدن کدها ایجاد شد و دستور زبان (syntax) ساده آن این امکان را در اختیار برنامه نویسان قرار داد تا مفاهیم را در کدهای کوتاه‌تری پیاده کنند.

نگاهی عمیق به تاریخچه پایتون

نوشتن زبان برنامه نویسی پایتون در اواخر دهه ۸۰ آغاز شد. بلافاصله پس از آن، در دسامبر۱۹۸۹، خیدوفان روسوم فعالیت خود را در مرکز تحقیقاتی ریاضیات و علوم کامپیوتریِ (CWI) هلند آغاز نمود. پروژه پایتون در ابتدا تنها جنبه سرگرمی داشت زیرا فان روسوم به دنبال پروژه جذابی بودتا تعطیلات کریسمس خود را با آن پر کند. گفته می‌شود زبان برنامه نویسی‌ای که پایتون جایگزین آن شده است زبان برنامه نویسی ABC است. زبان ABC در سیستم عامل Amoeba استفاده می‌شد و دارای قابلیت مدیریت استثنا بود. فان روسوم قبلاً برای توسعه این زبان برنامه نویسی با بنیاد ریاضی همکاری کرده بود و به همین دلیل با ایرادهای آن آشنا بود با این حال بیشت رِقابلیت‌های ABC را می‌پسندید. پس از آن خیدو دست به کاری هوشمندانه زد. او از ساختار دستوری زبان ABC و برخی از قابلیت‌های خوب آن برای توسعه زبان برنامه نویسی جدید استفاده کرد. این اقدام او انتقادات زیادی به همراه داشت، بنابراین خیدو ایرادهای زبان ABC را به طور کامل برطرف کرد و یک زبان اسکریپتی مناسب خلق نمود که هیچ نقطه ضعف و ایرادی نداشت. نام «پایتون» برگرفته از نام یک برنامه تلویزیونی در شبکه BBC به نام «سیرک پرنده مانتی پایتون» است. انتخاب این نام به دو دلیل صورت گرفت، اول اینکه فان روسوم به این برنامه تلویزیونی علاقه‌مند بود و دیگر اینکه می‌خواست نامی کوتاه، مرموز و منحصر به فرد برای اختراع خود انتخاب کند، لذا نام آن را «پایتون» گذاشت. او تا زمانی که از مقام خود به عنوان سرپرست پروژه کناره‌گیری نکرده بود (یا به عبارتی تا  دوازدهم جولای ۲۰۱۸)، «دیکتاتور خیرخواه جاویدان» (BDFL) باقی ماند. خیدوفان روسوم مدتی برای شرکت گوگل کار کرد و در حال حاضر در شرکت Dropbox مشغول به کار است.

این زبان نهایتاً در سال ۱۹۹۱ منتشر شد. در زمان انتشار این زبان تعداد کدهای پایتون برای بیان مفاهیم در مقایسه با جاوا، C و C++ بسیار کمتر بود. فلسفه طراحی آن نیز بسیار خوب بود. هدف اصلی آن خوانا بودن کدها و افزایش بهره‌وری برنامه نویس‌ها بود. پایتون در زمان انتشار قابلیت‌های زیادی در زمینه ایجاد کلاس‌های وراثتی، مدیریت استثنا نوع داده‌های اصلی و توابع داشت. در تصویر زیرنسخه‌های مختلف این زبان به همراه سیر زمانی تکامل آن‌ها را مشاهده می‌کنید.

پایتون

پایتون ۳.۷.۳ آخرین نسخه این زبان برنامه نویسی است

پایتو‌‌ن ۲.x و ۳.x دو نسخه پرکاربرد این زبان برنامه نویسی هستند. رقابت تنگاتنگی بین این دو نسخه وجود دارد و ظاهراً هر دو نسخه طرفداران و کاربران خاص خود را دارند.

این زبان برنامه‌نویسی برای اهداف مختلفی از جمله برنامه‌نویسی، اسکریپت نویسی، تولید و تست نرم‌افزار استفاده می‌شود. به دلیل ظرافت و سادگی آن، برترین شرکت‌های فناوری مانند دراپ‌باکس، گوگل، کورا، موزیلا، هیولت پاکارد، کوالکام، آی‌بی‌ام و سیسکو از پایتون استفاده می‌کنند.

زبان پایتون برای رسیدن به جایگاه فعلی‌اش، یعنی محبوب‌ترین زبان برنامه نویسی دنیا، مسیر طولانی را طی کرده است. پایتون تازه سی ساله شده است؛ امّا هنوز هم همان استعداد و جذابیت مرموز خود را دارد. می‌توان جذابیت پایتون را به راحتی در بالا بودن تعداد جست‌وجوهای آن در گوگل (که بیشتر از جست‌وجوی کاربران برای دونالد ترامپ، تام کروز و غیره است) مشاهده نمود.

علاوه بر این، این زبان الهام بخش پیدایش زبان‌های برنامه نویسی دیگری از جمله Ruby، Cobra، Boo ،CoffeeScript ECMAScript، Groovy، Swift Go، OCaml، Julia، و غیره زبان بوده است.

مقاله ما چطور بود؟

میانگین امتیاز / ۵. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.