40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
تیتر یک
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 ساخت پوست مصنوعی حساس به نور برای روبات‌ها

ساخت پوست مصنوعی حساس به نور برای روبات‌ها

دانشمندان به ساخت پوست مصنوعی حساس به نور برای روبات‌ها پرداخته‌اند. روبات‌ها برای احساس محیط و واکنش به آن، به قابلیت‌های خاصی نیاز دارند. تولید این قابلیت‌ها مسئله‌ی ساده‌ای نیست؛ اما پژوهشگران دانشگاه گلسگو شکل جدیدی از آشکارساز نوری انعطاف‌پذیر ساخته‌اند که می‌تواند به عنوان پوست الکترونیکی برای روبات‌هایی به کار برود که قادر به «دیدن» طیف نوری فراتر از قوه‌ی بینایی انسان‌ها هستند.

ساخت پوست مصنوعی حساس به نور برای روبات‌ها، از جمله مسائلی است که پژوهشگران باید پیش از قدم گذاشتن به آینده‌ای خودکار، به انجام برسانند. پژوهشگران اسکاتلندی موفق به توسعه‌ی روشی برای چاپ مستقیم مدارهای سیلیکونی روی سطح پلاستیکی انعطاف‌پذیر شده‌اند. این سازه‌های الکترونیکی می‌توانند به عنوان آشکارسازهای نوری به کار بروند که تا ۱۰۰ دور خمیدگی و پیچش را تحمل کرده و قادر به شناسایی طیف نوری الکترومغناطیسی هستند.

متخصصان برای ساخت پوست مصنوعی حساس به نور برای روبات‌ها، از آرسنیک گالیم استفاده کرده‌اند. آرسنیک گالیم تا کنون در بسیاری از دستگاه‌های الکترونیکی پیشرفته به کار رفته است؛ اما این اولین بار است که روی لایه‌ای انعطاف‌پذیر استفاده شده است.

بدین منظور، آرایه‌ای از سیم‌های ۱۵ میکرومتری از طریق یک سیستم پرینت تغییریافته، روی سطحی انعطاف‌پذیر چاپ شد. در نتیجه‌ی این فرآیند، پوست مصنوعی (ماده‌ای انعطاف‌پذیر برای پوشش جسم روبات) به دست می‌آید که از نیمه‌رساناهای میکرو (از جنس آرسنیک گالیم) ساخته شده است. این پوست مصنوعی، با مصرف انرژی پایین، می‌تواند طیف نوری فراتر از طیف مرئی برای انسان‌ها را تشخیص دهد.

پوست مصنوعی

آزمایشات نشان داده‌اند که حتی طی ۵۰۰ چرخه‌ پیچش و گردش، از عملکرد این فناوری کاسته نمی‌شود. این محصول می‌تواند به توسعه و ارتقای سایر محصولات الکترونیک انعطاف‌پذیر نیز کمک کند.

رویندر دایا، از نویسندگان مقاله، توضیح می‌دهد: «چندین سال است که به دنبال ارتقای محصولات الکترونیک انعطاف‌پذیر هستیم. تا کنون توانسته‌ایم روش‌هایی برای پرینت مستقیم این مواد روی سطوح انعطاف‌پذیر پیدا کنیم و پوستی مصنوعی با قابلیت احساس درد بسازیم. محصولات الکترونیکی دیگری هم ساخته‌ایم که انرژی خود را از نور خورشید یا تعریق کاربر دریافت می‌کنند.»

شاید از خود بپرسید ساخت پوست مصنوعی حساس به نور برای روبات‌ها، چه ضرورتی دارد؟ چرا روبات باید بتواند نور را با پوستش احساس کند؟ در پاسخ می‌توان گفت که این قابلیت به روبات‌ها اجازه می‌دهد تغییر شرایط را به سرعت تشخیص دهند. به این ترتیب، برای مثال، ایمنی روبات‌های کارخانه ارتقاء می‌یابد؛ ارتباط بدون سیم با روبات‌ها امکان‌پذیر می‌شود؛ بازوان روباتیک با تکیه بر مارکرهای نوری می‌توانند اجزای مختلف محصولات در حال ساخت را تشخیص دهند. به بیان خلاصه، این فناوری یک حسگر محیطی است که تمام روبات را در برمی‌گیرد. شکی نیست که متخصصان روباتیک، میلیون‌ها کاربرد برایش پیدا خواهند کرد. ساخت پوست مصنوعی حساس به نور برای روبات‌ها، نویدبخش ارتقای کارایی آن‌ها خواهد بود.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / ۵. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]