Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 پنتاگون به کمک هوش مصنوعی، حوادث را پیش‌بینی می‌کند

پنتاگون به کمک هوش مصنوعی، حوادث را پیش‌بینی می‌کند

زمان مطالعه: 2 دقیقه

آزمایش‌های هوش مصنوعی ارتش آمریکا روزبه‌روز بلندپروازانه‌تر می‌شوند. به گزارش سایت خبری The Drive، ستاد فرماندهی شمال آمریکا اخیراً مجموعه آزمایش‌هایی در حوزه‌ GIDE (آزمایش‌های سلطه بر اطلاعات جهانی) به انجام رسانده است. به گفته‌ ژنرال گلن ون‌ هرک، فرمانده این ستاد، طی این آزمایش‌ها، فناوری‌های هوش مصنوعی، رایانش لبه و حسگرها با یکدیگر ادغام می‌شوند، تا امکان پیش‌بینی حوادث را چندین روز قبل از وقوعشان، برای پنتاگون فراهم آورند. این آزمایش‌ها آنقدرها هم مرموز و عجیب نیستند، اما می‌توانند تغییراتی عمده در عملیات‌های ارتش و دولت ایجاد کنند.

این سیستم مبتنی بر یادگیری ماشین می‌تواند تغییراتی را که در داده‌های خام رخ می‌دهد، مشاهده کند؛ داده‌های مذکور که به‌صورت لحظه‌ای به سیستم تغذیه می‌شوند، سرنخ‌هایی از مشکلات احتمالی را نشان می‌دهند. برای مثال، اگر در تصاویر ماهواره‌ای علائمی مبنی بر این دیده شود که زیردریایی یکی از کشورهای دشمن آماده‌ ترک بندر است، هوش مصنوعی هشداری در همین راستا ارائه می‌دهد. غربال و جست‌وجو میان چنین اطلاعاتی برای تحلیلگران ارتش چندین ساعت یا حتی چند روز به طول می‌انجامد؛ اما به گفته‌ ون ‌هرک، فناوری GIDE تنها ظرف چندین ثانیه می‌تواند، این کار را انجام دهد.

جدیدترین و گسترده‌ترین اجرای آزمایشی سیستم مذکور تحت‌عنوان پروژه‌ GIDE 3 به وقوع پیوست. در این آزمایش، هر 11 ستاد فرماندهی ارتش آمریکا و سایر بخش‌های وزارت دفاع کشور به‌صورت همزمان از حسگرهای ارتشی و داخلی (شهری) استفاده کردند تا به موقعیت‌هایی بپردازند که در آن‌ها «راه‌های ارتباطی» (همچون ارتباطات در کانال پاناما) می‌تواند مشکل‌زا باشد. ژنرال ون‌ هرک می‌گوید فناوری به‌کاررفته شاید کاملاً جدید نباشد، اما ارتش از همه امکانات موجود استفاده کرده است.

این سیستم جدید به‌زودی وارد دنیای واقعی خواهد شد. به عقیده‌ ون‌ هرک، ارتش آمادگی استقرار این نرم‌افزار را دارد و می‌تواند در دور بعدی Globally Integrated Exercise، در بهار 2022، آن را به آزمایش بگذارد.

مزایای سیستم هوش مصنوعی مذکور واضح هستند. اکنون پنتاگون می‌تواند به جای واکنش به رویدادها یا تکیه بر اطلاعات منقضی شده، گام‌هایی کنشگرانه بردارد و اقداماتی همچون استقرار نیرو در میدان یا ارتقای خط دفاعی اجرا کند. ون ‌هرک گفته است این فناوری برای دولت غیرنظامی هم فرصت‌هایی فراهم می‌آورد، اما مثالی از این فرصت‌ها ارائه نداده است. شاید به‌عنوان مثال، ابزار مذکور بتواند به مسئولین کمک کند، تا اعمال خشونت‌آمیز را در همان مراحل اولیه تشخیص دهند.

البته همچنان محدودیت‌ها و موانعی بر سر راه پیشرفت این سیستم وجود دارند. هوش مصنوعی صرفاً نشانه‌های غیرعادی، همچون افزایش شمار ماشین‌های پارک‌شده در یک ناحیه یا افزایش عبور و مرور هواپیماها، را جست‌وجو می‌کند و نمی‌تواند آنچه را واقعاً در حال وقوع است، درک کند. به همین دلیل، انسان‌ها همچنان نقش پررنگی در این میان بر عهده دارند. بااین‌حال، حتی اگر این فناوری جدید فقط از حمله‌ای «غافلگیرکننده» جلوگیری کند یا اجازه دهد مشکلات به جای جنگ و تعارض، با مذاکره حل شوند، همچنان ارزش بالایی خواهد داشت.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]