جستجو
Generic filters
Filter by دسته‌ها
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 کاهش تعداد قوانین با هوش مصنوعی

کاهش تعداد قوانین با هوش مصنوعی

دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، از عزم مجلس برای کاستن از تعداد قانون‌های زیاد موجود با استفاده از فناوری هوش مصنوعی خبر داد.

این گفته رئیس مجلس همسو با نظر متخصصانی است که از «هوش مصنوعی و قانون» به عنوان یکی از زیرشاخه‌های درخور توجه هوش مصنوعی یاد می‌کنند. تمرکز زیرشاخه «هوش مصنوعی و قانون» بر کاربرد‌های هوش مصنوعی در مسائل انفورماتیک حقوقی و مشکلات بنیادین آن است. انتقال ابزارها و شگرد‌های گسترش‌یافته در مسائل و محتواهای حقوقی در هوش مصنوعی نیز با به‌کارگیری این فناوری ممکن است، چنانکه برای نمونه در نظریه‌های تصمیم‌سازی حقوقی به‌ویژه مدل‌های استدلال که نقشی مهم در بازنمایش و استنتاج علمی دارند هوش مصنوعی به کار می‌آید. ذخیره و بازیابی حجم بالایی از داده‌های متنی مربوط به قوانین نیز با استفاده از هوش مصنوعی میسر می‌گردد. امروزه در کشورهایی چون امریکا و انگلیس شاهد کاربرد‌ مفید و مؤثر فناوری هوش مصنوعی در آسان‌سازی یا شتاب بخشیدن امور قانونی و حقوقی هستیم.

این نخستین بار نیست که رئیس مجلس شورای اسلامی، از اهمیت بهره‌گیری از هوش مصنوعی در تسهیل و تسریع امور مربوط به قانون‌گذاری و کار مجلس سخن می‌گوید. او پیش‌تر هم بر ناکارآمدی و ناکافی بودن روش‌های سنتی و فردی برای تنقیح قوانین انگشت نهاده بود.

از این گذشته در چند سال اخیر نیز بارها از نقش هوش مصنوعی در برنامه‌های تحقیقاتی مجلس شورای اسلامی یاد شده است. برای نمونه در سال ۱۳۹۷ در سلسله گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی درباره هوش مصنوعی و قانونگذاری، به ضرورت انکارناپذیر پرورش نیروی انسانی متخصص هوش مصنوعی برای پرداختن به «هوش مصنوعی و قانون» تأکید شده بود.

در همان سال، ضرورت‌ها و چشم‌اندازهای اخلاقی و حقوقی هوش مصنوعی و قانونگذاری در اتحادیه اروپا نیز توسط پژوهشگران مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بررسی شده و نتیجه آن در گزارشی اعلام گردیده است.

رویکرد اصلی این گزارش با موضوع هوش مصنوعی در قانون‌گذاری، معطوف به قوانین حوزه ربات‌ها و هوش مصنوعی بود و کاوش در مورد تدوین و تنقیح قانون با بهره‌گیری از هوش مصنوعی در دستور کار آن قرار نداشت. البته امکان‌سنجی تنقیح قوانین با استفاده از هوش مصنوعی هم بعد از آن در دوره یازدهم مجلس در دفتر قم مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با برگزاری جلساتی تخصصی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، به انجام رساندن تعداد بیشتر پژوهش‌های بنیادین در زمینه هوش مصنوعی که منجر به تجهیز مجلس به این فناوری شود ضروری است. ترویج و گسترش ادبیات هوش مصنوعی در حکمرانی نیز باید مورد توجه قرار گیرد و بهره‌گیری از هوش مصنوعی در سیاستگذاری‌ها، برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های مربوط به امور قانونی اولویت خاص دارد.

بعد از اشارات مکرر پژوهشگران و مسئولان حوزه قانون‌گذاری به اهمیت هوش مصنوعی، این بار نیز دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، که در شروع کار دوره یازدهم مجلس هم از هوشمندسازی به عنوان یکی از برنامه‌های مهم خود یاد کرده بود، با اشاره به تصمیم مجلس در جهت تنقیح و کاهش تعداد قوانین گفت: با تنقیح قوانین، دوازده هزار قانون فعلی را به سرعت کاهش می‌دهیم تا مردم بتوانند به صورت یک‌جا از حقوق خود آگاهی پیدا کنند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

مقاله ما چطور بود؟

میانگین امتیاز / ۵. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.