کاهش 40 درصدی هزینهها و افزایش قابلتوجه رضایت مشتری با ChatGPT
همه کسبوکارها به دنبال راهی برای کمک به مشتریان خود هستند. بهترین راه انجام این کار این است که امکان پاسخدهی بیستوچهارساعته به سؤالات مشتریان را فراهم کنند.
به گفته ماهش تاکور، مدیر اجرایی فناوری، پرسش اساسی که ذهن شرکتها را به خود مشغول کرده این است که چطور میتوانند بدون افزایش هزینهها این کار را انجام دهند! در واقع، رباتها پاسخ ایدهآل برای این مسئله هستند.
اینجاست که ChatGPT وارد صحنه میشود: همان چتباتی که طی چندین ماه اخیر، سرتیتر خبرها را به خود اختصاص داده است. این چتبات هوش مصنوعی با استفاده از یک مدل زبانی بزرگ، متونی تولید میکند که شبیه به دستنوشتههای انسانها هستند.
طبق توضیحات تاکور، مدل ChatGPT را میتوان با انواع روشها روی حجم زیادی از داده آموزش داد، تا پاسخ سؤالات پیچیده و دشوار را هم پیدا کند.
تاکور تا به حال چهار بار به عنوان مدیر اجرایی و کارآفرین Fortune 50 شناخته شده است. وی پیش از این، سرپرست تیم محصولات آمازون، مایکروسافت و اینتویت بوده است و در حال حاضر، علاوه بر مشاوره به مدیران، در دانشگاه نیویورک و دانشکده مدیریت کلمبیا نیز مشغول به تدریس است. وی معتقد است 30 درصد از سؤالاتی که در تماسهای مشتریان مطرح میشوند، تکراری هستند.
طبق گزارشی که مت اوبراین در Associated Press منتشر کرده است، ChatGPT نماینده نسل جدید سیستمهای هوش مصنوعی است که میتوانند طبق درخواست کاربران، متونی رسا و خوانا تولید کنند. این مدلها با تکیه بر دیتابیسی غنی از کتابهای دیجیتال، نوشتههای آنلاین و… میتوانند تصاویر و ویدئوهای جدید نیز تولید کنند.
سیستم ChatGPT که در نوامبر 2022 رونمایی شد، محصول استارتاپ OpenAI است.
تاکور در این باره توضیح میدهد: «مدلهای بزرگ زبانی OpenAI را میتوان برای پاسخگویی به 70 درصد از سؤالات جدید و پیچیده مشتریان استفاده کرد. نحوه پاسخدهی ChatGPT به این سؤالات شبیه به شیوه پردازش اطلاعات در مغز انسان است. حوزه خدمات مشتریان همین حالا هم شروع به استفاده از قابلیتهای ChatGPT کردهاند. این مدل پیشرفته به جای اینکه تماس مشتری را به اپراتورهای انسانی منتقل کند، پاسخ سؤالات پیچیده و دشوار را هم در مییابد. متا، کانوا و شاپیفای از جمله شرکتهایی هستند که در حال حاضر از قابلیتهای ChatGPT برای ارتقای خدمات مشتریان خود استفاده میکنند.»
مدیران فناوری شرکتها از هوش مصنوعی هراسان نیستند؛ با این حال، مردم عادی در مورد اینکه مسائلی همچون بیکاری ناشی از ترویج هوش مصنوعی و یا تقلب دانشآموزان با استفاده از ChatGPT آنها را تهدید کند، نگرانیهای زیادی دارند.
نیویورکتایمز در یکی از مقالات اخیرش به جذابیت داستانهایی پرداخته است که در مورد رباتها و هوش مصنوعیهای دارای احساس و ماشینهای هوشمند نوشته میشوند. ای او اسکات، نویسنده این مقاله، چرایی این مسئله را از ChatGPT پرسیده است. پاسخ این سیستم بدین قرار است: «رباتهایی که قادر به تفکر و استدلال هستند و دستخوش احساسات میشوند، سؤالات و دغدغههای زیادی از نظر مسائل اخلاقی مطرح میکنند؛ مثل اینکه با موجودات هوشمند چطور باید برخورد کرد؟ ماهیت خودآگاهی چیست؟ و خالقین این ماشینها چه مسئولیتی دارند؟»
اسکات معتقد است که در عصر حاضر، تعاملی شگفتانگیزی بین انسان و کامپیوتر دیده میشود که تمامی بخشهای زندگی روزمره را نیز در بر میگیرد.
تاکور در انتهای این گفتگو خاطرنشان میکند که محصولاتی همچون ChatGPT در هر مرحله از چرخه ارتباط با مشتری، مفید واقع میشوند. کاربرد این فناوری در بخش خدمات مشتریان هم زمان انتظار مخاطبان را کاهش میدهد و هم تا 40 درصد در هزینه شرکتها صرفهجویی میکند.