Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله

کاوشگر ناسا اولین صداهای ضبط‌شده از سطح مریخ را به زمین ارسال کرد

زمان مطالعه: 2 دقیقه

کاوشگر ناسا یعنی مریخ‌نورد «استقامت» ویدئوی لحظه فرود بر سطح مریخ و اولین صداهای ضبط شده از سطح این کُره سرخ‌رنگ را به زمین مخابره کرد.
ناسا نخستین صداهای ضبط شده از سطح سیاره مریخ را به همراه تصاویر و ویدئوهایی که لحظه فرود «استقامت» بر روی سطح این کره سرخ‌رنگ را نشان می‌دهند منتشر کرد.

کاوشگر «استقامت» که ماه ژوئیه به فضا فرستاده شده بود، در روز هجدم فوریه با موفقیت بر روی سطح مریخ فرود آمد. «استقامت» توانست پس از هفت دقیقه پرتنش از جو مریخ عبور کرده و بر روی سطح آن فرود بیاید. دوربین‌های تعبیه‌شده در «استقامت» تصاویر و ویدئوهای متعددی از لحظه فرود این کاوشگر ثبت کرده‌اند.

ناسا روز بیست و دوم فوریه یک ویدئو سه دقیقه و سی ثانیه‌ای از لحظه فرود «استقامت» بر روی مریخ منتشر کرد؛ این ویدئو ترکیبی از ویدئوهای ضبط شده توسط 5 دوربین مختلف است (سه دوربین بر روی پوسته پشتی (back shell) ، یک دوربین بر روی رانشگر فرود (descent satge) و دو دوربین بر روی مریخ نورد نصب شده بودند، اما یکی از دوربین‌های نصب شده بر روی پوسته پشتی از کار افتاد).

این ویدئو بلافاصله پس از ورود «استقامت» به جو 1300 درجه سانتیگرادی مریخ ضبط شده است. دوربین‌هایی که رو به آسمان بودند و بر روی پوسته پشتی نصب شده‌ بودند در کسری از ثانیه لحظه باز شدن چتر با وزن 150 پوند را ثبت کردند. بازشدن این چتر به کاوشگر کمک کرد تا سرعت خود را هنگام فرود کاهش دهد و مانع از سقوط آن بر روی سطح مریخ شود. همچنین دوربین‌های زیرین بدنه کاوشگر لحظه جدا شدن و به زمین افتادن heat shield را از ارتفاع 5/9 کیلومتری ضبط کرده‌اند.

در این ویدئوها سطح قرمز‌رنگ مریخ با تمام جزئیات نشان داده شده و با نزدیک‌ شدن کاوشگر به سطح مریخ تپه‌ها، برآمدگی‌ها، دهانه‌ها و دره‌های کوچک با وضوح بیشتری نشان داده می‌شوند. همزمان با نزدیک‌ شدن کاوشگر ناسا به سطح مریخ، دوربین‌های رو به آسمان فعال می‌شوند و پس از اینکه کابل رانشگرِ فرود قطع می‌شود و سرعت کاوشگر به وسیله تراست‌های معکوس (reverse thrusters) کاهش می‌یابد، دوربین‌هایی که در قسمت زیرین رانشگر فرود تعبیه شده‌اند، شروع به ضبط ویدئو می‌کنند. در نهایت پس از اینکه مریخ‌نورد به سطح مریخ برخورد کرد رانشگر فرود از «استقامت» جدا می‌شود و جایی در همان نزدیکی سقوط می‌کند. اینک استقامت با موفقیت فرود آمده است.

ضبط صدا: کاوشگر استقامت با ضبط کردن اولین صداها از سطح مریخ و مخابره آن به زمین تاریخ‌ساز شد. بخشی از این صوت شامل صدای وزش باد با سرعت 5 مایل در ساعت است.

 

این کاوشگر ناسا به دو میکروفن مجهز است، یکی از این میکروفن‌ها برای ضبط صدا هنگام فرود طراحی شده است و دیگری در SuperCam تعبیه شده است. متأسفانه در این ماموریت اولین میکروفن از کار افتاد و نتوانست با موفقیت داده ها را جمع‌آوری کند. به اعتقاد مقامات رسمی ناسا مشکل این میکروفن سخت افزاری نبوده، بلکه ناشی از خطا در ارتباط میان سیستمی که اصوات را از آنالوگ به دیجیتال تبدیل می‌کنند و کامپیوتر onboard بوده است.

در حال حاضر هر دو میکروفن کار می‌کنند و انتظار می‌رود برای مدتی به جمع‌آوری داده‌های صوتی ادامه دهند. میکروفن اول برای استفاده مداوم بر روی سطح مریخ طراحی نشده و این احتمال وجود دارد که به مرور زمان و در نتیجه تغییرات پیاپی دمای مریخ از کار بیفتد. اما میکروفن SuperCam انعطاف‌پذیری بیشتری دارد و مدت زمان بیشتری تاب می‌آورد. به گفته ناسا با استفاده از میکروفون‌ها می‌توان سلامت مریخ‌نورد و دستگاه‌های آن را کنترل کرد.

چه روی خواهد داد: اطلاعات کاوشگر «استقامت» به نرم‌افزار جدیدی که برای انجام مأموریت اصلی آن (جست‌‍وجوی حیات در این سیاره) بهینه‌سازی شده‌، منتقل می‌شود. مقامات رسمی ناسا بعد از چندین هفته تِست دستگاه‌ها و ابزارها، حالا آماده پیاده‌سازی هلیکوپتر نبوغ یا Ingenuity می‌شوند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]