40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 کنترل هوشمند به مصرف برق خانوار رسید | برق خانگی سهمیه‌بندی می‌شود؟

کنترل هوشمند به مصرف برق خانوار رسید | برق خانگی سهمیه‌بندی می‌شود؟

بنا به گزارش وزارت نیرو، طرح «کنتورهای هوشمند» از سال 1402 با هدف کنترل مصرف مشترکان پرمصرف به اجرا درمی‌آید. در این طرح، برق خانوارهای پرمصرف پس از گذر از سقف تعیین‌شده، به‌صورت خودکار قطع می‌شود.

به گزارش هوشیو به نقل از تجارت نیوز، آرش کردی، مدیرعامل توانیر، چندی پیش از اجرایی ‌شدن طرح «کنتورهای هوشمند» برای مشترکان پرمصرف خبر داد و گفت: این طرح از سال آینده به اجرا درمی‌آید و حداقل یک میلیون و صدهزار مشترک پرمصرف، شامل این طرح می‌شوند. هوشمندسازی کنتورها تنها جهت کنترل مصرف مشترکان خانگی نیست و یکی از اهداف آن، جلوگیری از استخراج غیرمجاز رمزارزهاست.

سهمیه‌بندی برق خانگی

عده‌ای اجرای این طرح را به‌نوعی سهمیه‌بندی برق در نظر می‌گیرند و معتقدند با نصب کنتورهای هوشمند، برق خانوارها عملاً جیره‌بندی می‌شود. درحال‌حاضر، در نیروگاه‌های کشور 67 هزارمگاوات برق تولید می‌شود که نسبت به میزان مصرفی موردنیاز، دچار کمبود 10 هزارمگاواتی هستیم. فعالان صنعت برق، این کمبود را ناشی از عدم سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های برقی کشور در سال‌های اخیر می‌دانند و معتقدند پس از نیمه دوم دهه 80، سرمایه‌گذاری در این حوزه تقریباً متوقف شده است، درحالی‌که تقاضای مصرف برق، روند افزایش داشته و همین امر باعث شده مصرف برق از تولید آن پیشی بگیرد.

پرویز غیاث‌الدین، دبیر سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق، چنین بیان کرد: با نزدیک‌شدن به فصل سرما، مصرف برق کاهش می‌یابد و می‌توان با مدیریت صحیح، این کسری را جبران کرد. 25 هزار مگاوات از برق تولیدی در فصل گرما، صرف وسایل سرمایشی می‌شود که با ورود به فصل سرما این مقدار صرفه‌جویی می‌شود؛ بنابراین نه‌تنها دچار کسری برق نمی‌شویم، بلکه امکان صادرات نیز به وجود می‌آید. ما درحال‌حاضر به تمامی کشورهای همسایه برق صادر می‌کنیم و عراق و پاکستان، مشتری‌های اصلی برق ایران هستند. برنامه این صادرات به نحوی چیده شده است که زمان اوج مصرف کشور واردکننده با بازه کاهش مصرف داخل کشور همزمان گردد، تا در این صورت، امکان صادرات برق مازاد فراهم شود.

وی در ادامه به توضیح طرح کنتورهای هوشمند پرداخت و افزود: این کنتورها، اجازه مصرف بیش از اندازه مجاز را به مشترکان نمی‌دهند و پس از عبور از سقف تعیین‌شده، اقدام به قطع برق می‌کنند. برای مثال، کنتورهای 100 آمپری به 20 آمپر تغییر ظرفیت می‌دهند و در صورت گذر از این سقف، برق مشترک قطع می‌شود.

غیاث‌الدین اجرای این طرح را بسیار سودمند دانست و خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح نه‌تنها مشکل برق خانگی، بلکه مشکل صنایع نیز حل می‌شود. بسیاری از صنایع در هنگام قطعی ناگهانی برق، دچار مشکلات فراوانی می‌شدند که همین امر باعث بالارفتن قیمت بسیاری از کالاها شد و از نمونه‌های آن می‌توان به بالارفتن قیمت سیمان و فولاد اشاره کرد. وی ادامه داد: اجرای این طرح 20 سال است که بنای اجرایی ‌شدن دارد و در زمان اوج مصرف، اجرای آن کلید می‌خورد و پس از گذر از پیک مصرف، به فراموشی سپرده می‌شود. این درحالی است که زمانی وزارت نیرو قصد داشت بیش از 20 هزار کنتور هوشمند را نصب و راه‌اندازی کند، اما در پایان تعداد آنها به 100 مورد هم نرسید.

او مغفول‌ ماندن طرح کنتورهای هوشمند را ناشی از ضعف زیرساخت‌ها عنوان کرد و گفت: بسیاری از کارخانجات کنتورسازی دیگر، حاضر به همکاری نیستند، چراکه مطالباتشان بسیار بالاست و دولت، کاری در جهت پرداخت‌های معوق خود انجام نداده ‌است. حتی اگر کارخانجات نیز راضی به همکاری شوند، به‌دلیل بحران اقتصادی و نبود نقدینگی، هیچ شرکت توزیع‌کننده‌ای توانایی خرید و توزیع کنتورهای هوشمند را ندارد. در صورت فراهم‌شدن تمامی شرایط‌، باز هم نمی‌توان امیدوار بود که نصب 10 هزار کنتور، بتواند کسری و ناترازی برق کشور را در کوتاه‌مدت رفع کند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]