40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
تیتر یک
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 آثار هنری خلق‌شده با هوش مصنوعی جایی در کنوانسیون انیمه ندارند

آثار هنری خلق‌شده با هوش مصنوعی جایی در کنوانسیون انیمه ندارند

با ظهور ابزارهای جدید هوش مصنوعی ازجمله DALL-E و Midjourney که قابلیت خلق آثار هنری و گرافیکی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند، موج عظیمی از نظرات متناقض پیرامون این فناوری شکل گرفت. پس از برنده‌شدن هوش مصنوعی در یک جشنواره هنری در آمریکا طی ماه‌های گذشته، بحث‌ها و انتقادات به اوج خود رسید. عده‌ای معتقدند خلق تصاویر به کمک هوش مصنوعی می‌تواند بسیار مفید باشد و این امکان را نیز در اختیار کسانی قرار می‌دهد که مهارت استفاده از نرم‌افزارهای گرافیکی را ندارند، تا ایده‌های خود را به تصویر بکشند؛ درعین‌حال، بسیاری براین باورند که هوش مصنوعی مفهوم هنر و خلاقیت را زیر سؤال برده و اگر قرار باشد همه افراد توانایی خلق آثار هنری بدون کسب مهارت‌های موردنیاز را داشته باشند، دیگر هنرمند معنایی نخواهد داشت.

در این بین، بسیاری از سازمان‌ها هنر خلق‌شده توسط هوش مصنوعی را به رسمیت می‌شناسند و از آن پشتیبانی می‌کنند و تعدادی دیگر در مقابل آن موضع می‌گیرند؛ از جمله سازمان‌های مخالف به‌کاربردن هوش مصنوعی در آثار هنری می‌توان به «کنوانسیون انیمه لس‌آنجلس» اشاره کرد. نشست سالانه این کنوانسیون در Long Beach لس‌آنجلس برگزار شد و طی این جلسه، بیانه آنها درباره موضوع «استفاده از هوش مصنوعی در مراحل تولید انیمه» منتشر شد. متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

استفاده از هوش مصنوعی در خلق آثار هنری به یکی از مباحث اصلی محافل آنلاین طرفدار انیمه تبدیل شده است. کارکنان ما پیگیر این موضوع بوده‌اند و تصمیم خود را در این زمینه اتخاذ کرده‌اند. باتوجه به نوع فعالیت حال حاضر هوش مصنوعی و عدم توجه به هنرمندان، نمی‌توانیم اجازه بدهیم چنین آثاری در فضای ما وجود داشته‌ باشند. ازاین‌پس، استفاده از هرگونه آثار هنری تولیدشده با هوش مصنوعی، چه در تبلیغات و چه در مراحل ساخت انیمه، مورد پذیرش ما نیست و نمی‌توانیم اجازه فروش آنها را بدهیم. اگر اعضای کنوانسیون، آثاری را که با هوش مصنوعی تولید شده‌اند، به فروش می‌رسانند، باید بدانند که اثر آنها به‌عنوان یک محصول تقلبی شناسایی می‌شود و باید هرچه سریع‌تر نسبت به حذف آن اقدام کنند.

انیمه لس آنجلس

موضوع کنوانسیون راجع‌به آثار تولید‌شده به‌وسیله هوش مصنوعی کاملا مشخص است. این سازمان تصمیم گرفت آثاری را که هنرمندان در خلق آن‌ها نقش نداشته‌اند، به‌عنوان محصولات تقلبی شناسایی کند و اجازه فروش آنها را به اعضای خود ندهد. این تصمیم می‌تواند در ادامه بر نظر دیگر سازمان‌ها هم تاثیرگذار باشد و شاهد بیانیه‌های بیشتری دراین‌باره باشیم. درادامه بیانیه به حمایت از هنرمندان عضو کنوانسیون پرداخته و ذکر می‌شود:

ما از برند و آثاری که هنرمندان اعضای ما خلق می‌کنند، بسیار محافظت می‌کنیم و شاهد ارزشی که برای هویت همایش ما خلق می‌کنند هستیم. هر محصولی که در وب‌سایت و دیگر تبلیغات ما می‌بینید، به‌صورت مستقیم توسط هنرمندان خلق شده که مستقیما با ما همکاری داشته‌اند. ابزارهای خلق تصاویر مبتنی بر هوش مصنوعی از نظر ما غیررسمی و تاییدنشده هستند. اگر در آینده ابزارهایی توسعه یابند که با استفاده از یک تصویر، تصاویر جدیدی خلق کنند، وظیفه هنرمند است که اثبات کند تصویر اولیه توسط خود او خلق شده و ناشی از سرقت نیست.

کنوانسیون انیمه قصد دارد کاملا قاطعانه در برابر این موضوع ایستادگی کند و اجازه استفاده از این فناوری در آثار خود را ندهد. هرچند با دیدن تصاویر خلق‌شده توسط هوش مصنوعی، ممکن است هیجان‌زده شویم و نتیجه کار این ابزارها را تحسین کنیم، اما این تنها نوک کوه یخی است که بخش بزرگی از خطرات و نگرانی‌های این فناوری را از دید ما پنهان نگه می‌دارد. عدم شفافیت در این حوزه باعث سرقت‌های هنری و تقلب‌های بی‌شماری در این زمینه شده است که اگر مانند بیانیه کنوانسیون انیمه لس‌آنجلس به‌طور جدی به آن پرداخته نشود، می‌تواند آسیب جدی بر پیکره آثار هنری نمایشی ازجمله انیمه و اعتبار هنرمندان این حوزه وارد کند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / ۵. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]