Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 وزیر ارتباطات از ساخت ابررایانه‌ای به نام مریم میرزاخانی خبر داد

وزیر ارتباطات از ساخت ابررایانه‌ای به نام مریم میرزاخانی خبر داد

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

آذری جهرمی در مراسم رونمایی از ابررایانه سیمرغ از ساخت ابررایانه‌ دیگری به اسم ابررایانه مریم خبر داد. این سوپر کامپیوتر به یاد مریم میرزاخانی، «مریم» نام‌گذاری شده است.

ابررایانه، رایانه‌ای است که در زمان معرفی‌اش از نظر میزان ظرفیت محاسبه جزو رایانه‌های پیشرو در جهان باشد. این نوع از رایانه‌ها می‌توانند در کسری از ثانیه محاسبات پیچیده را انجام دهند.

جهرمی خبر ساخت سوپرکامپیوتر مریم را در مراسم رونمایی از ابررایانه دیگری به اسم سیمرغ داد. این ابررایانه  در دانشگاه امیرکبیر ساخته شده است. سیمرغ اکنون قدرتمندترین ابررایانه ایران است. این ابررایانه در مدل مهندسی و پیش‌نمونه‌اش قادر است 160 تریلیون عملیات پردازش را در یک ثانیه انجام دهد و با توسعه آن می‌توان این عدد را به یک میلیون میلیارد محاسبه در یک ثانیه هم رساند.

ابررایانه مریم

این اولین بار است که خبر ساخت سوپرکامپیوتر دیگری به اسم مریم رسانه‌ای می‌شود. آذری جهرمی در مراسم رونمایی از سیمرغ، از نقش دختران ایرانی در عرصه توسعه فناوری‌ اطلاعات در سال‌های اخیر گفت. وزیر ارتباطات تصریح کرد که برای احترام به تلاش‌ آن‌ها قرار است ابررایانه بعدی ایران به نام یکی از زنان دانشمند ایران، یعنی مریم میرزاخانی ساخته شود.

گویا از نظر مشخصات فنی، ابررایانه مریم قرار است بسیار قدرتمندتر از سیمرغ باشد و به‌گفته آذری جهرمی 100 برابر ابررایانه سیمرغ ظرفیت خواهد داشت. این ابررایانه قرار است برای تامین زیرساخت‌های هوش مصنوعی داخل کشور استفاده شود.

برنامه ساخت این ابررایانه در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات آغاز شده است و بنابر برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است تا یک سال دیگر به بهره‌برداری برسد. همچنین آذری جهرمی در این مراسم به استفاده از پتانسیل و توانمندی‌های داخل کشور در ساخت ابررایانه مریم نیز اشاره کرد و گفت قرار است فراخوانی منتشر شود تا مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی در این طرح مشارکت داشته باشند.

مریم میرزاخانی ریاضی‌دان مشهور ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد بود. او تا به امروز تنها زنی است که توانسته برنده مدال فیلدز شود. میرزاخانی در سال 1396 به دلیل ابتلا به بیماری سرطان درگذشت.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]