نشست عصرانه هوش مصنوعی با محوریت لزوم تدوین الهیات هوش مصنوعی
حجتالاسلام محسن انبیایی معتقد است الهیات هوش مصنوعی باید مدون شوند. به نظر او لازم است که امکان پاسخگویی به سوالاتی که در دهههای بعدی ایجاد میشود وجود داشته باشد. وی همچنین معتقد است در صورتی که در حوزه اخلاق و الهیات هوش مصنوعی و جامعهشناسی و روانشناسی هوش مصنوعی پیشگام باشیم، میتوانیم مسیرهایی را برای پژوهشهای علمی ایجاد کنیم.
به گزارش هوشیو به نقل از خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام محسن انبیایی، محقق و پژوهشگر حوزه و دانشگاه، سخنران دومین نشست عصرانه فناوریهای هوشمند با موضوع الهیات هوش مصنوعی بود که به همت ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه در خبرگزاری حوزه برگزار شد.
اخلاق تکنولوژی
وی ابتدا درباره مدیریت و اخلاق تکنولوژی صحبت کرد: «اثرات نامطلوب تکنولوژی باعث شده که مباحثی پیرامون مدیریت و اخلاق تکنولوژی در بین علمای این حوزه شکل بگیرد. قبل از این که هوش مصنوعی همه حوزههای بشر را بگیرد، باید جنبههای مختلف هوش مصنوعی را بررسی کرد تا بتوانیم بیشترین میزان بهرهوری از این فناوری را داشته باشیم و اثرات سوء آن را در حد امکان کاهش دهیم. برخی از مطالعات در این زمینه به مسائل فنی برمیگردد که برنامهنویسان هم در این مسیر حرکت میکنند و موسسات خاصی هم در این زمینه فعالانه کار میکنند.»
او همچنین گفت: «تمرکز ما روی مطالعات پیرامونی هوش مصنوعی است که کمتر به آنها پرداخته شده است. تعداد مقالاتی که در حوزه فلسفه هوش مصنوعی نوشته شده محدود هستند و به صورت پراکنده و در زبانهای مختلف نوشته شدند. اما اول باید هوش مصنوعی و مبادی و چیستی آن را بشناسیم. تاملات فلسفی در زمینه هوش مصنوعی از مهمترین این حوزهها است.»
مطالعات اخلاقی
او در ادامه درباره مطالعات اخلاقی گفت: «اخلاق هوش مصنوعی دارای چند بعد است. لوازم و بایستههای اخلاقی از جمله این موارد است که چه مسائل اخلاقی را در این زمینه باید رعایت کنیم. یا چه کدهای اخلاقی باید در حوزه هوش مصنوعی مد نظر قرار گیرد. مطالعات جامعهشناختی، روانشناختی و الهیات هوش مصنوعی از جمله این موارد است. در فلسفه هوش مصنوعی این موضوع را با روشهای عقلانی تاملات فلسفی در حوزه هوش مصنوعی خواهیم داشت.»
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید