Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 ایران بیش از 500 ماهواره تصویربرداری به فضا پرتاب‌‌ می‌کند

ایران بیش از 500 ماهواره تصویربرداری به فضا پرتاب‌‌ می‌کند

زمان مطالعه: 2 دقیقه

در سال‌های اخیر، داده‌های سنجش از راه دور با سرعتی روزافزون در حال توسعه است و تحلیل و استفاده از این داده‌‌ها یکی از روزآمدترین رویدادهای فناوری در همه کشورهاست. از سوی دیگر، توسعه فناوری‌های اینترنت اشیاء، شبکه‌های اجتماعی و شبکه‌های تلفن همراه، حجم کلانی از داده‌‌ها را ایجاد کرده که نیازمند مدیریت است. تحلیل، استفاده و مدیریت این داده‌‌ها در گرو استفاده از ابزار‌های نوین و فناوری هوش مصنوعی است. در همین راستا، ایران نیز برای مدیریت داده‌های وسیع خود نیازمند توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی و فناوری‌های وابسته به آن است. از همین رو، بیش از 500 ماهواره تصویربرداری در برنامه ایران برای پرتاب به فضا قرار دارد.

مشاور رئیس سازمان فضایی ایران در این باره گفت: «بر اساس آماری که از سوی موسسه بین‌المللی داده  (IDC)منتشر شده است، میزان داده‌های در حال استفاده در کل دنیا از ۳۳ زتابایت (ZB) در سال ۲۰۱۸ به ۱۷۵ زتابایت در سال ۲۰۲۵ می‌رسد و این حجم بسیار بالایی از پردازش داده را نشان‌‌ می‌دهد.» وی افزود: «در طول ۵۰ سال گذشته، از سوی کشورهای مختلف بیش از ۵۰۰ ماهواره تصویربرداری و سنجش از راه دور به جو زمین پرتاب شده است و از این تعداد، ۱۵۰ ماهواره‌ طی ۱۰ سال اخیر پرتاب شده است.»

ابوالقاسمی درباره کاربرد این ماهواره‌‌ها گفت: «این ماهوار‌ها، روزانه تصاویر و داده‌های ارزشمندی را از نقاط گوناگون جغرافیایی ثبت و به زمین ارسال می‌کنند و اغلب این تصاویر حجم بسیار بالایی دارند.» وی افزود: «برای مدیریت، تحلیل و استفاده از این داده‌های ارزشمند ماهواره‌ای، ما از فناوری تحلیل کلان داده استفاده‌‌ می‌کنیم که یکی از فناوری‌های روز در دنیا به حساب می‌آید.» وی افزود: «کشورهای دارنده فناوری داده‌کاوی، با تحلیل و پردازش سریع داده‌های ماهواره‌ای،‌‌ می‌توانند نتایج ارزشمندی را تولید کنند. نتایج این تحلیل‌‌ها کاربردهای فراوانی در مدیریت استراتژیک، مدیریت بلایای طبیعی، مدیریت کشاورزی، مدیریت منابع، مدریت شهری و مدیریت پهنه‌های آبی دارد.»

کاربری ماهواره تصویربرداری هوش مصنوعی

مشاور رئیس سازمان فضایی ضمن اشاره به ارزش‌های فناوری ماهواره تصویربرداری هوش مصنوعی و فناوری‌های وابسته به آن گفت: «به‌کارگیری فناوری‌های واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) در اکتشافات فضایی به محققان و دانشمندان این امکان را می‌دهد تا با شبیه‌سازی محیط‌های فضایی، عملیات آموزش فضانوردان را به انجام رسانند. با این فناوری‌ مراکز تحقیقاتی‌‌ می‌توانند محیط فضا را روی زمین شبیه‌سازی کنند. از این فناوری همچنین برای تولید بازی‌های کامپیوتری که در محیط فضایی شبیه‌سازی‌‌ می‌شوند، برای توسعه صنعت توریسم فضایی و توسعه مراکز نجوم و اخترشناسی نیز استفاده می‌شود.»

ابوالقاسمی ضمن اشاره به کاربردهای هوش مصنوعی و اهمیت این فناوری در توسعه کشور، اظهار کرد: «فناوری هوش مصنوعی در حقیقت رایانه‌ها را قادر به انجام کار‌هایی می‌کند که عملا به هوش بشری نیاز دارد.» وی ادامه داد: «ترکیب فناوری هوش مصنوعی و داده‌های مربوط به فضا، قابلیت‌های عظیمی را برای کشورمان و متخصصان حوزه‌های گوناگون ایجاد می‌کند و با استفاده از این اطلاعات، بدون آنکه نیاز به دخالت انسان وجود داشته باشد، اقدامات استراتژیک همچون پیش‌بینی، تصمیم‌گیری و واکنش سریع انجام خواهد گرفت.

مشاور رئیس سازمان فضایی ایران درباره دیگر کاربردهای هوش مصنوعی و کلان داده گفت: «هوش مصنوعی در کشاورزی نیز کاربردهای بسیاری دارد. با ترکیب هوش مصنوعی و داده‌های ماهواره‌ای می‌توان در زمینه کاشت محصولات و همچنین زمان‌های آبیاری، کوددهی و سمپاشی بهتر تصمیم‌گیری کرد.» وی ادامه داد: «هوش مصنوعی در مدیریت شهری نیز کاربرد دارد. به طوری که می‌توان با ترکیب هوش مصنوعی و داده‌های فضایی درباره روند ساخت‌وساز‌های غیرمجاز و نیز بهبود خدمات شهری نیز اقدامات مطلوبی را ارائه کرد.»

ابوالقاسمی همچنین تصریح کرد: «ماهواره تصویربرداری هوش مصنوعی در مدیریت بلایای طبیعی نیز‌‌ می‌تواند به ما کمک کند. با تحلیل داده‌هایی که از ماهواره تصویربرداری هوش مصنوعی به دست‌‌ می‌آید، می‌توان اخطار‌های به‌موقع را به بخش‌های مختلف فرستاد و خطر‌های پیش رو را کاهش داد.»

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]