جستجو
Generic filters
Filter by دسته‌ها
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 دکتر سلجوقی: باید به سمت تثبیت فرهنگ استفاده از ابر رایانه ها حرکت کنیم

دکتر سلجوقی: باید به سمت تثبیت فرهنگ استفاده از ابر رایانه ها حرکت کنیم

یکی از مهمانان این هفته برنامه خیابان فرصت دکتر خسرو سلجوقی، کارشناس ارشد فناوری اطلاعات، بود. موضوع اصلی صحبت‌های دکتر سلجوقی در این برنامه، ابر رایانه سیمرغ و جایگاه ایران در تولید و ساخت ابر رایانه ها بود.

همین چند هفته پیش بود که با حضور آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ابر رایانه سیمرغ رونمایی شد. با ساخت این ابر رایانه ایران جزء ۳۰ کشوری شد که دارای ابر رایانه‌هایی با ظرفیت پتافلاپس هستند.

دکتر سلجوقی ابتدا صحبت‌هایش را با وظایف ابر رایانه ها و نیز تاریخچه ساخت این فناوری آغاز کرد. به‌گفته سلجوقی اولین ابر رایانه حدود ۶۰ سال پیش ساخته شد. وظیفه چنین ابر رایانه‌هایی انجام محاسبات پیچیده‌ است.

خسرو سلجوقی به ویژگی‌های سیمرغ نیز اشاره‌ای داشت. به گفته این کارشناس حوزه فناوری اطلاعات ابر رایانه سیمرغ نیم پتافلاس ظرفیت دارد و قابلیت افزایش به یک پتافلاپس نیز دارد. سلجوقی مقایسه‌ای هم میان سیمرغ و ابر رایانه‌های دیگر کشورهای جهان انجام داد و تاکید کرد که در مقایسه با ابر رایانه‌های این کشور‌ها سیمرغ جای کار زیادی دارد.

ابر رایانه

دکتر سلجوقی در میانه صحبت‌هایشان آماری هم از تعداد ابررایانه‌های کشورهای پیشرفته جهان دادند. به گفته او آمریکا ۱۹۹، چین ۱۰۹، و ژاپن ۳۷ ابر رایانه دارند.

این کارشناس فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه از داده‌های ابررایانه‌ها می‌توان در حوزه‌های مختلفی چون هواشناسی، پویانمایی و کارهای هنری و پردازش ترافیک استفاده کرد، از سامان‌های مختلف و دستگاه‌های اجرایی خواست تا اطلاعات خود را درباره فناوری‌هایی چون ابررایانه‌ها روزآمد کنند و بالا ببرند

در پایان این گفت‌وگو، دکتر خسرو سلجوقی با اشاره به اینکه هنوز فرهنگ استفاده از ابر رایانه ها در کشور تثبیت نشده است، اظهار امیدواری کرد روحیه کار تیمی در میان واحدهای مختلف دانشگاهی افزایش پیدا کند و انواع جدید فناوری در آینده تولید و به بهره‌برداری برسد.

گفتنی است خیابان فرصت برنامه‌ای با محوریت آخرین اخبار علمی ایران و جهان است که دوشنبه‌ها ساعت ده شب از رادیو گفت‌وگو پخش می‌شود. مدت زمان این برنامه ۱۲۰ دقیقه است.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید.

مقاله ما چطور بود؟

میانگین امتیاز / ۵. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها