Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله

صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی توسعه فناوری های نوظهور دیجیتال راه‌اندازی شد

زمان مطالعه: 4 دقیقه

با همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پس از ماه‌ها تلاش و با اخذ مجوز از کارگروه صندوق‌های پژوهش و فناوری، صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی توسعه فناوری های نوظهور دیجیتال با هدف توسعه کسب‌و‌کارهای دانش‌بنیان و مبتنی بر فناوری در حوزه اقتصاد دیجیتال و ارائه تامین مالی در راستای حمایت از اقتصاد دانش‌بنیان و صاحبان ایده راه‌اندازی شد.

امید است تا با تاسیس این صندوق و با همکاری بخش خصوصی، کمک‌های بهتری به صورت متمرکز برای حوزه فناوری فراهم و گام‌های موثری در جهت متنوع‌سازی اکوسیستم برداشته شود. همچنین صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی توسعه فناوری های نوظهور دیجیتال، تبدیل شدن به نهاد پیشرو در ارائه خدمات مالی متنوع به منظور توسعه فناوری‌ها و کسب‌و‌کارهای حوزه اقتصاد دیجیتال با تکیه بر توانمندی‌های زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور و سرمایه انسانی دانشی را چشم‌انداز کار خود قرار داده است.

اهداف راهبردی

همت ایجاد صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی توسعه فناوری های نوظهور دیجیتال با نیت دستیابی به اهدافی بوده که از بدو تاسیس صندوق پیگیری آن‌ها در دستور کار قرار خواهد گرفت. از جمله اهداف راهبردی این صندوق می‌توان به توسعه کسب‌و‌کارهای دانش‌بنیان و مبتنی بر فناوری در حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی در کشور، توسعه کارآفرینی دانش‌بنیان و فناورانه با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و دانش‌آموختگان کشور، افزایش سهم دانش و فناوری در سبد صادرات خدمات و محصولات صادراتی کشور، نفوذ دانش و فناوری حوزه اقتصاد دیجیتال در صنایع و کسب‌و‌کارهای کشور، ترغیب بخش خصوصی به مشارکت فعال در فرایند توسعه فناوری و نوآوری حوزه اقتصاد دیجیتال و کمک به توسعه کسب‌و‌کارها از طریق کاهش ریسک و مخاطرات فرایند ایده تا تجاری‌سازی در حوزه اقتصاد دیجیتال است.

ماموریت‌ها

صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی توسعه فناوری های نوظهور دیجیتال در جهت حمایت از اقتصاد دانش‌بنیان و با تاکید بر حوزه‌های نوظهور، دانش‌بنیان و فناورمحور و سوق دادن اقتصاد سنتی به سمت اقتصاد دانش‌بنیان، به ثمر رساندن ماموریت‌هایی را در دستور کار قرار داده که شامل ایفای نقش توسعه‌ای و توانمندساز انواع کسب‌وکار و صنایع زیست‌بوم کارآفرینی مبتنی بر دانش و فناوری حوزه اقتصاد دیجیتال، ارائه خدمات مالی متنوع به کسب‌و‌کارها و شرکت‌‎های فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی، بازارسازی و مشارکت در توسعه فناوری‌های نوظهور حوزه اقتصاد دیجیتال، رسوخ و نفوذ دانش و فناوری اقتصاد دیجیتال و هوشمند در صنایع مختلف کشور و به‌ویژه صنایع بالغ و سنتی، تنوع‌بخشی به زیست‌بوم استارتاپی و استفاده از توان فناوری و نوآوری حوزه اقتصاد دیجیتال به‌ویژه در حوزه‌های اولویت‌دار و پاسخگویی به مسائل کشور، استفاده از مشارکت بخش غیردولتی و ترغیب آن به منظور جذب منابع و بازارسازی برای فناوری‌ها و نوآوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال، کاهش ریسک تجاری‌سازیدانش و فناوری حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمند و شبکه‌سازی از نهادهای دولتی و غیردولتی و صنایع مختلف کشور به منظور توسعه فناوری و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و زیست‌بوم استارتاپی، هستند.

حوزه‌های مورد تمرکز

صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی توسعه فناوری های نوظهور دیجیتال، با تمرکز بر حوزه‌های اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی، بلاکچین، واقعیت افزوده و مجازی، هوشمندسازی صنایع تولید هوشمند و نسل چهارم صنعتی و کلان‌داده‌ها و پردازش ابری فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. از آنجایی که نیاز به پیشرفت سریع در حوزه‌های ذکرشده و توجه ویژه به این حوزه‌ها در کشور محسوس است، و همچنین مشاهده دستاوردی که تمرکز بر این حوزه‌ها برای کشورهای پیشرفته دنیا داشته است، امید است تا مسیر شکل گرفته تا سال‌های متمادی ادامه داشته باشد و بهره‌برداری موثری از این ظرفیت‌ها در کشور اتفاق بیفتد.

سهامداران

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری (ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی) که بیشترین نقش در تاسیس صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی توسعه فناوری های نوظهور دیجیتال را داشته، 20% از سهام این صندوق را در اختیار دارد. همچنین دیگر سهامداران شرکت پردازش اطلاعات مالی پارت با 30%، گرین وب سامانه نوین با 20%، بانیان رویش سامانه‌های آینده (برسا) با 15%، توسعه تجارت الکترونیک خاورمیانه با 10% و شرکت توسعه سرمایه‌گذاری دانشگاه تهران با 5% سهام هستند.

شرکت پردازش اطلاعات مالی پارت که یکی از سهامداران این صندوق است، در حال ایفای سهم خود در اکوسیستم دانش‌بنیان و هوش مصنوعی است. این شرکت دانش‌بنیان که دارای سه بازوی اصلی نرم‌افزاری، مالی و هوش مصنوعی است، با ارائه محصولات متنوع و به پشتوانه 750 نفر سرمایه انسانی و با بهره‌گیری از متخصصان حوزه هوش مصنوعی سال‌ها در این زمینه فعالیت‌های موثر داشته و همواره تکیه‌گاهی مطمئن برای علاقه‌مندان به این فناوری بوده، دارای یک بخش توسعه و تحقیق با عنوان مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت است که همواره با برگزاری دوره‌های آموزشی هوش مصنوعی، حمایت و کمک در زمینه چاپ مقالات علمی، تهیه کتاب جامع بوم‌شناسی هوش مصنوعی و دارا بودن محصولات متنوع در حوزه هوش مصنوعی به پیشرفت فناوری هوش مصنوعی و توسعه برنامه‌های فناورمحور کمک کرده و گام‌های موثری در جهت گسترش استفاده بهینه از این فناوری در کشور برداشته است.

دکتر علی رسولی زاده، مدیرعامل شرکت پردازش اطلاعات مالی پارت، در توضیح راه‌اندازی این صندوق می‌گوید: «این صندوق با راهبری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت دانش‌بنیان پارت راه‌اندازی شده است. سهامداران این صندوق پژوهش و فناوری، ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت دانش‌بنیان پارت و 4 نهاد دیگر ازجمله شرکت توسعه سرمایه‌گذاری دانشگاه تهران است.»

دکتر رسولی زاده در خصوص حوزه‌های مورد تمرکز این صندوق گفت: «صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی توسعه فناوری های نوظهور دیجیتال تخصصی و به‌صورت متمرکز بر مباحث هوش مصنوعی، بلاکچین، اینترنت اشیاء، واقعیت افزوده و مجازی، هوشمندسازی صنایع تولید هوشمند و نسل چهارم صنعتی و کلان‌داده و پردازش ابری راه‌اندازی شده است و امید است خدمات مالی موردنیاز را به شرکت‌های فعال در این حوزه‌ها ارائه و آن‌ها را پشتیبانی کند.»

ایشان در خصوص فناوری هوش مصنوعی گفت: «پارت دانش‌بنیان که شرکتی پیشرو در مبحث هوش مصنوعی است، سعی دارد به بخش‌های مختلف اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور کمک کند. صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی توسعه فناوری های نوظهور دیجیتال هم با این هدف ایجاد شده که فعالین حوزه‌های هوش مصنوعی، بلاکچین و اینترنت اشیاء در مسیر رشد و سرمایه‌گذاری قرار گیرند.»

دکتر رسولی زاده همچنین با اشاره به اخذ مجوز این صندوق اعلام کردند که فعالیت صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی توسعه فناوری های نوظهور دیجیتال به‌زودی آغاز می‌شود و این صندوق با سرمایه 20 میلیارد تومانی آغاز به کار کرده است.

دکتر علی رسولی زاده همچنین گفت: «این صندوق‌ها باهدف حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها راه‌اندازی شده‌اند و با توجه به جای خالی صندوقی که به‌صورت تخصصی در حوزه هوش مصنوعی کار کند، صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی توسعه فناوری نوظهور تأسیس شد. اگرچه وظیفه اصلی این صندوق‌ها حمایت مالی است، اما حمایت معنوی نیز در دستور کار این صندوق تخصصی قرار می‌گیرد تا فعالان این اکوسیستم بتوانند در حوزه کاری خود به رشد و توسعه دست یابند.»

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان پارت همچنین با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان «تولید، پشتیبانی و مانع‌زدایی‌ها» گفت: «مباحث مربوط به هوش مصنوعی، بلاکچین و اینترنت اشیاء یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌ها و پیش‌ران‌ها در مسیر پشتیبانی و رشد و توسعه صنایع است. امید است تا با راه‌اندازی صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی توسعه فناوری های نوظهور دیجیتال و هم‌افزایی تمام فعالان اکوسیستم، بتوانیم گام‌های بلندی در راستای تحقق شعار سال برداریم.»

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]