برترین متخصصین

از سراسر دنیا

مجموعه وبینارهای مدل‌های بزرگ زبانی (LLM)

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 توسعه نرم‌افزارهای گوناگون به یاری هوش مصنوعی

توسعه نرم‌افزارهای گوناگون به یاری هوش مصنوعی

زمان مطالعه: 2 دقیقه

محققان حوزه فناوری و هوش مصنوعی با درک ضرورت تحول و پیشرفت دست به تولید نرم‌افزارهای متعدد در این زمینه زده‌اند و دستاوردهای جدید و ارزشمندی را در اختیار مؤسسات و ادارات قرار داد‌ه‌اند.

بر اساس گزارش‌های اعلام‌شده در حوزه هوش مصنوعی فعالان این عرصه تا کنون توانسته‌اند به تولید ۶۵ نرم‌افزار و توسعه فناوری دستیار هوشمند داخلی یاری برسانند.

توضیح اینکه دستیارهای مجازی و هوشمند معمولاً بر اساس فضای ابری طراحی می‌شوند و در انجام دادن اموری مانند جستجوی اینترنتی، مسیریابی و جز آن به یاری کاربران می‌آیند.

در طول مدتی که پیشرفت هوش مصنوعی شتاب بیشتری گرفته است در کشور نرم‌‌افزارهایی همچون «نویسه‌خوان هوشمند زبان فارسی»، «ماژول نرم‌افزاری تشخیص لبخند»، «نرم‌افزار ارتباط صدا و تصویر و نوشتار از میان بستر اینترنت»، «سامانه هوشمند کنترل و ردیابی اجسام ثابت و متحرک»، «خبرجو»، «اعلام فارسی نام تماس گیرنده»، «الگوریتم شناسایی سرقت علمی در زبان فارسی»، «دستیار صوتی دایان»، «دستیار صوتی هوشمند نوا»، «رصد و آنالیز شبکه‌های اجتماعی»، «بات دستیار شخصی دایان» و جز آن به بهره‌برداری رسیده است.

محصولات تولیدی یادشده در این حوزه که با توسعه خود قادر به ارائه خدمات ویژه‌ای به کاربران شده‌اند، در گشودن گره‌ها و رفع نیازهای بسیاری مفید و مؤثرند و درباره کارایی هر یک می‌توان گزارش‌هایی مفصل به دست داد. جالب اینکه اغلب محصولات داخلی با وجود کیفیت قابل رقابت با نمونه‌های بزرگ و مشهور خارجی، قیمت به مراتب پایین‌تری از این نمونه‌ها دارند. در اینجا برای نمونه از سامانه نویسه‌خوان فارسی یاد می‌کنیم که وظیفه‌ آن استخراج متن از تصاویر است.

به گفته علیرضا نوریان، مدیرعامل شرکت طراح سامانه نویسه‌خوان فارسی، این سامانه هوشمند که به عنوان سامانه الفبا نامگذاری شده است، از هوش مصنوعی استفاده می‌کند تا متون مختلف را از تصاویر استخراج کند. این سامانه قادر به استخراج متن تصاویر یا اسناد اسکن‌شده به زبان‌های فارسی، انگلیسی و عربی است.

این سامانه با استفاده از هوش مصنوعی متن موجود در اسناد، فایل‌های پی دی اف و یا اسناد اسکن‌شده را پردازش و استخراج می‌کند. با بهره‌گیری از سامانه نویسه‌خوان فارسی، اسناد اسکن‌شده و فایل‌های پی دی اف، قابل جستجو، ویرایش و پردازش می‌شوند. نویسه‌خوانی را می‌توان درگاه ورود به دیجیتال‌سازی و پردازش اطلاعات در بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها به شمار آورد.

نوریان اظهار کرد: نویسه‌خوان هوشمند الفبا در هر کجا که اسناد متنی به شکل تصویر یا اسکن‌شده وجود دارند، کاربرد دارد. این سامانه در موارد مختلفی از جمله در موتورهای جستجو، اتوماسیون‌ اداری، سامانه‌های آرشیو اسناد،  کتابخانه‌ها و نیز سامانه‌های مالی به کار می‌آید.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]