Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 تلفیق طراحی و هوش مصنوعی برای ساخت یک موتور جست‌وجوی بصری جدید

تلفیق طراحی و هوش مصنوعی برای ساخت یک موتور جست‌وجوی بصری جدید

زمان مطالعه: 2 دقیقه

پروژه «اکتشافات عمیق» برای بررسی راه‌های ایجاد پلتفرم جست‌وجوی بینایی کامپیوتر که بتواند مجموعه‌های دیجیتالی‌شده را در مقیاسی ملی، شناسایی کند و با هم تطبیق بدهد، آغاز شد. روش‌های نوین جست‌وجوی مجموعه‌های گالری، کتابخانه و موزه ملی به‌زودی با استفاده از یک پلتفرم جست‌وجوی بصری که با همکاری دانشگاه نورثامبریا طراحی شده است، تحولی اساسی خواهند یافت.

با توجه به اینکه این بخش در سراسر جهان به سوی ارائه مجموعه‌ها به صورت برخط حرکت کرده است، پروژه «اکتشافات عمیق Deep Discoveries» با هدف بررسی راه‌های ایجاد پلتفرم جست‌وجوی بینایی کامپیوتر که بتواند مجموعه‌های دیجیتالی‌شده را در مقیاسی ملی شناسایی کند و با هم تطبیق بدهد، آغاز شد.

در همین راستا، تخصص دکتر جو بریگز و استاد جمی استین از دانشکده طراحی نورثامبریا به کار گرفته شد، تا همکاری بین آرشیو ملی، دانشگاه ساری و موزه «ویکتوریا و آلبرت» محقق شود.

در جست‌وجوی بصری به جای تایپ یک کلیدواژه در کادر خالی جست‌وجو، از تصویر موردنظر و هوش مصنوعیِ بینایی کامپیوتر استفاده می‌شود، تا تصاویر مشابه را بر اساس ویژگی‌هایی مانند رنگ، الگو و شکل از میان مجموعه‌های دیجیتالی‌شده با یکدیگر مطابقت دهد.

جست‌وجوی بصری

تیم طراحی نورثامبریا

تیم طراحی نورثامبریا، متشکل از جو، جمی و یکی از فارغ‌التحصیلان بااستعداد، اندی کین، در مراحل بعدی به پروژه ملحق شدند، تا به اشتراک اطلاعات و توسعه تجربه کاربر کمک کنند.

چالش آن‌ها پیدا کردن راه‌هایی برای نمایش تصویریِ استدلال هوش مصنوعی و توضیح معیارهای جست‌وجوی سامانه بود.

جو می‌گوید: «در طی فرایند طراحی، انیمیشن‌هایی را ساختیم، تا بتوانیم طی جلسات بحثی که به صورت تماس ویدئویی داشتیم، بهترین شکل ارائه توابع جست‌وجوی کاملاً پیچیده در طراحی‌های رابط را اطلاع بدهیم.»

برنارد آگدن، مهندس نرم‌افزار پژوهش از آرشیو ملی، سامانه آزمایشی را ساخت. او بیان کرد: «فرایند طراحی به ما امکان داد که به فهم مشترکی برسیم. این فهم مشترک، باعث شده است، تا نمونه زنده خلق کنیم. در این نمونه، دیدگاه‌های متفاوت گروه‌های درگیر در این پروژه چندرشته‌ای با هم جمع شده‌اند.»

جو و برنارد به‌تازگی برای ارائه یافته‌های خود در همایش سالانه «زیرساخت پژوهش دیجیتال برای هنر و علوم انسانی DARIAH» که موضوع امسال آن «رابط‌ها» است، شرکت کرده‌اند.

سرپرست پروژه، دکتر لورا آنجلوا، رئیس تحقیقات حفاظت و توسعه مخاطب در آرشیو ملی اضافه کرد: «انرژی و نگاه طراحی نوآورانه که گروه طراحی با خود به پروژه آورده است، ایده‌ها و امکانات جدیدی را در خصوص به اشتراک‌گذاریِ تصویریِ روشی پیشرو برای به کارگیری هوش مصنوعی به نفع مخاطبانمان، برانگیخت.»

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]