برترین متخصصین

از سراسر دنیا

مجموعه وبینارهای مدل‌های بزرگ زبانی (LLM)

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 کمک فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی به حفاظت از محیط زیست کشور

کمک فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی به حفاظت از محیط زیست کشور

زمان مطالعه: 2 دقیقه

بحران‌های محیط زیستی به شکل فزاینده‌ای وضعیت محیط زیست کشور را رو به وخامت برده است.  روند صعودی حوادث تلخ پیرامون محیط زیست کشور همچون آتش‌سوزی جنگل‌ها، بیابانی شدن، خشکسالی، توفان‌های گرد‌وغبار، آلودگی‌های هوا، آب و خاک و … تنها نمونه‌هایی از این معضلات هستند. در میان انبوهی از معضلات محیط زیست، انقراض و نابودی گونه‌های گیاهی و جانوری، بسیار حساس و جدی به نظر می‌رسد. در همین راستا و برای یافتن راه حل مناسب جهت این مشکل، محمد احمدی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گلستان با مدیرکل محیط زیست این استان دیدار کرد. موضوع این دیدار، بحث وگفت‌وگو پیرامون روش‌های نوین حفاظت از محیط زیست استان گلستان بود.

متاسفانه در سال‌های اخیر تعداد زیادی از گونه‌های مختلف جانوری و گیاهی به علت کمبود نیروهای محیط زیست، منقرض شده‌اند و یا در معرض نابودی قرار گرفته‌اند. با توجه به این مسئله در این نشست توافق شد تا از فناوری‌های  نوین و هوش مصنوعی در راستای حفاظت از محیط زیست اقدام جدی به عمل آید. در این نشست بیان شد که ما می‌توانیم از فناور‌های روز مانند: اینترنت اشیاء، فناوری پهباد و فناوری فضایی بهره برده و گام‌های موثری در جهت حفظ محیط زیست برداریم.

هوش مصنوعی نه تنها می‌تواند در اجرای طرح توسعه پایدار با محوریت حفظ منابع طبیعی کمک‌های شایانی کند، بلکه استفاده از آن می‌تواند منجر به ایجاد روش‌های خلاقانه‌ای شود که ضمن کاهش آسیب به اکوسیستم، توسعه اقتصادی و اجتماعی را نیز به همراه دارد. متاسفانه روند توسعه صنعتی در کشورها، خسارات جبران ناپذیری به محیط زیست کره زمین وارد کرده‌است. بنا بر عقیده بسیاری از محققان، جبران این خسارات تنها با به کارگیری فناوری میسر می‌شود. دانشمندان اعتقاد دارند که ما در دوره ششم انقراض حیات گیاهی و جانوری از 500میلیون سال گذشته قرار داریم و سرعت انقراض گونه‌های گیاهی و جانوری بین10 تا 1000 برابر رشد داشته ‌است.

با این وجود، اخیرا توجه به توسعه صنایع سبز مورد استقبال افکار عمومی و نخبگان واقع شده ‌است. این موضوع می‌تواند نوید‌دهنده ادامه توسعه کسب‌وکارهای فناوری محور سبز باشد. آمارها بیانگر این است که تا سال 2020 بازار فناوری‌های سبز، رقمی حدود 10.76 میلیارد دلار بوده‌است و پیش‌بینی می‌شود که این رقم تا سال 2028 به رقم 76.55 میلیارد دلار برسد.

وسایل نقیله برقی خودکار، پیش‌بینی وضعیت آب و هوا و پاسخ هوشمندانه به بلایا، سیستم‌های هوشمند کشاورزی و غذایی از جمله کاربردهایی رایج هوش مصنوعی در ارتباط با محیط زیست به شمار می‌رود.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]