دانشمندان به دنبال ایجاد رفتارهای حل مسئله و همدلی در ربات ها هستند
هانا کرنیاواتی، پژوهشگر دانشگاه ANU (دانشگاه ملی استرالیا)، سعی در ایجاد رفتارهای حل مسئله و همدلی در ربات ها دارد. پژوهشهای کرنیاواتی نه تنها تأثیری شگرف بر کارکردهای عادی هوش مصنوعی گذاشته، بلکه یک جایزه بزرگ جهانی نیز برای وی به ارمغان آوردهاند.
رباتهای امروزی به حدی از پیشرفت رسیدهاند که میتوانند مثل ما انسانها حرکت کرده و برقصند. اما آیا قادر به تفکر هم هستند؟ ایجاد رفتار حل مسئله و همدلی در ربات ها همواره یکی از دغدغههای دانشمندان بوده است.
هانا کرنیاواتی، استادیار دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتری دانشگاه ملی استرالیا، در تلاش است تا پاسخ این سؤال را پیدا کند.
او بیشتر عمر شغلی خود را به دنبال راهی برای ساخت رباتهای هوشمندتر و قابل اطمینان بوده و میخواسته رفتارهای حل مسئله و همدلی در ربات ها ایجاد کند.
ایجاد حل مسئله و همدلی در ربات ها
کرنیاواتی توضیح میدهد: «به نظر من باید معیاری وجود داشته باشد که نشان دهد رفتار هوش مصنوعی و رباتها اخلاقی است و در ساختشان از اصول اخلاقی پیروی شده است یا خیر.
در همین راستا، سعی داریم هوش مصنوعی و رباتهایی بسازیم که میتوانند به نگرانیهای افراد اهمیت دهند، این اولین گام به سوی همدلی است.»
عضو مؤسسه CS Futures و همکارانش از گروه انسانیسازی هوش ماشینی در تلاشاند نرمافزاری بسازند که به ماشینها کمک میکند در موقعیتهای مستلزم حل مسئله، تصمیماتی درست اتخاذ کنند.
کرنیاواتی میگوید: «همهی رباتها باید بتوانند در مورد کاری که انجام و رفتاری که نشان میدهند به استدلال بپردازند، به خصوص در شرایط مبهم؛ این ابهام میتواند هرچیزی باشد، برای مثال، نداشتن درک درست از دنیای اطراف.»
در سال 2008، کرنیاواتی با همکاری محققانی از دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) پژوهشی در مورد رفتار رباتها در مجله Robotics: Science and Systems IV منتشر کرد.
وی در این مورد توضیح میدهد: «ما یک الگوریتم کارآمد ساختیم که به رباتها کمک میکرد بهترین تصمیمات ممکن را در صورت رویارویی با چندین سناریوی گیجکننده گرفته و در عین حال، پیامد تصمیمات خود را درک کنند.»
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید