حل مشکلات سیستمهای آموزشی به کمک رباتی به نام بادی
ربات Blue Frog Robotics با نام مستعار «بادی» در کنفرانس بزرگ فناوری Consumer Electronic Show (CES) در لاسوگاس نشسته است. سرش با بدن سفیدش میچرخد، چه چهره پراحساسی دارد! این ربات به صورت دیجیتالی لبخند میزند، اخم میکند، پلک میزند و حتی گریه میکند! خالق این ربات او را به عنوان یک «همدم عاطفی» معرفی میکند که میتواند مشکلات سیستمهای آموزشی را حل کند. مود وراس، مدیر ارشد بازاریابی این شرکت مستقر در پاریس، میگوید که سال گذشته، وزارت آموزش و پرورش فرانسه تقریباً 2000 ربات تقویتشده با هوش مصنوعی را برای این منظور سفارش داده است. به نظر میرسد آنها معتقدند که بودن ربات قورباغه آبی برای حضور مجازی کودکان در کلاسهای درس ضروری است.
گنجاندن «بادی» در میان راهروهای گجتهای آیندهنگر در CES گویای این است که فناوری آموزش K-12 در حال تغییر است. در واقع، مکالمه فناوری در مدارس نیز تشدید شده است. معلمان هم ضمن دستوپنجه نرم کردن با نحوه و زمان استفاده از روشهای یادگیری دیجیتال، نگران تهدیداتی هستند که از جانب هوش مصنوعی به منظور یکپارچگی آموزشی ایجاد شده است.
علیرغم نگرانیهایی که در مورد نوشتن مقالات دانشآموزان به وسیله ابزارهایی مانند ChatGPT وجود دارد، گفته شده است که در این باره جای امیدواری است، چراکه همان فناوری هوش مصنوعی میتواند به شناسایی نقاط ضعف و قوت تحصیلی دانشآموزان کمک کند، به طوری که این ابزارها در تئوری، میتوانند دانشآموزی را که برای درک برخی درسها در تلاش است، علامتگذاری کنند و به معلم هشدار دهند که او به حمایت یا تمرین بیشتری نیاز دارد. در واقع، موردی که باعث میشود این ربات آموزش را متحول کند، قدرتمند بودن او برای کمک به یادگیری شخصی است.
جوردانا مککادن، دستیار مدیر مدرسه ابتدایی در لاسوگاس پس از اینکه با برخی از ابزارهای ارائهشده در CES، آشنا شد، از ربات «بادی» و همچنین هدستهایی که فشار را از گوش بچهها میگیرند، تمجید کرد. او به دنبال هماهنگی بین آموزش و فناوری است، اما از نظر او نقشی که فناوری در دنیای ما ایفا میکند، بیشتر است. مثلاً کسی در خانه خودش سؤالی را مطرح میکند و یک دستگاه مجهز به هوش مصنوعی به سرعت به آن سؤال، پاسخ میدهد. با این حال، از نظر او فناوری نباید جای معلم را بگیرد و ارتباط گفتاری یا همکاری بین دانشآموزان را مختل نماید.