مجوز ایجاد رشته «هوش مصنوعی در علوم پزشکی» در ایران صادر شد
استفاده از هوش مصنوعی در حوزه سلامت میتواند مسیر دستیابی به قدرت کامل پزشکی دقیق را فراهم کند و به همین منظور ایجاد رشته هوش مصنوعی در علوم پزشکی تبدیل به یک ضرورت شده است.
مجهز کردن علم پزشکی به هوش مصنوعی یعنی همراه شدن آن با یادگیری ماشین و تحلیل کلان داده بهوسیله فناوری یادگیری عمیق که میتواند روند تشخیص و درمان بیماری را برای پزشکان تسریع بخشد.
همانطور که ورود هوش مصنوعی به حوزههای مختلف دلیلی برای رشد و پیشرفت آن حوزه بوده، در بخش پزشکی هم استفاده از فناوری میتواند آن را به مرحلهای جدید وارد کند و باعث دقیقتر و سریعتر شدن پیشگوییها و تشخیصها شود.
هوش مصنوعی میتواند به طرق مختلف در حوزه پزشکی مفید باشد؛ از مجهزتر شدن ابزارها گرفته تا فراهم کردن شرایط برای پزشکی از راه دور و غیره.
به همین منظور در شهریورماه سال 1398 شورای عالی برنامهریزی علوم پزشکی ایران بر اساس مصوبات هفتاد و سومین جلسه با ایجاد رشته «هوش مصنوعی در علوم پزشکی» در مقطع دکتری تخصصی (Ph.D) موافقت کرد.
بهتازگی اما شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی برای ایجاد 17 رشته و مقطع جدید در دانشگاههای علوم پزشکی مجوز صادر کرده که یکی از این رشتهها «هوش مصنوعی در علوم پزشکی» نام دارد و قرار است در مقطع دکتری تخصصی در دانشگاه علوم پزشکی ایران به طور مشترک با دانشگاه صنعتی شریف ایجاد شود. در اولین قدم قرار است این رشته برای یک دوره و با ظرفیت 3 دانشجو ایجاد شود و در صورت وجود شرایط در دورههای بعد هم دانشجو پذیرش کند.
رشتههایی که شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی مجوز آنها را صادر کرده به شرح زیر هستند:
- گفتار درمانی
- بهداشت و ایمنی مواد غذایی
- علوم تغذیه
- هوشبری
- مامایی (در دو دانشگاه)
- تکنولوژی پرتوشناسی
- پرستاری سلامت جامعه (در دو دانشگاه)
- هوش مصنوعی در علوم پزشکی
- مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
- فناوری اطلاعات سلامت
- پرستاری سلامت جامعه
- پرستاری کودکان
- خونشناسی آزمایشگاهی و علوم انتقال خون با گرایش خونشناسی آزمایشگاهی
- انگلشناسی پزشکی
- مددکاری اجتماعی
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید