Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 رمزگشایی هوش مصنوعی از صدای حیوانات  

رمزگشایی هوش مصنوعی از صدای حیوانات  

زمان مطالعه: 2 دقیقه

هوش مصنوعی به ما کمک می‌کند زبان حیوانات را بفهمیم. با رمزگشایی هوش مصنوعی از صدای حیوانات، این فناوری می‌تواند تجزیه و تحلیل یک فایل صوتی چندساعته از صدای حیوانات را که برای انسان‌ها بسیار زمان‌بر است، در کسری از زمان، انجام دهد. کوین کافی، استاد دانشگاه واشنگتن، می‌گوید: «تفکیک دستی این آواها از فایل صوتی بسیار زمان‌بر خواهد بود.‌» کافی همچنین یکی از سازندگان DeepSqueak، نرم‌افزار هوش مصنوعی است که آواهای بلند موش‌ها را که گوش انسان اغلب از دست می‌دهد، دریافت می‌کند.

کافی گفت: «این آواهای موش‌ها اغلب متأثر از اتفاقات مثبت یا منفی هستند. آن‌ها در موقعیت‌های مثبت و منفی آواهای خاصی را از خود تولید می‌کنند.»

فناوری DeepSqueak مبتنی بر شکل امواج بصری فایل‌های صوتی است. در واقع، رمزگشایی هوش مصنوعی از صدای حیوانات بدین شکل است که این فناوری امواج را اسکن می‌کند، تا الگوهای نامنظم را تشخیص دهد. کافی می‌گوید: «بدیهی است که DeepSqueak برخی آواها، مانند آواهای جوندگان یا صدای سوت را بهتر تشخیص می‌دهد. البته هر صدایی هم ارزش گوش دادن ندارد.»

فناوری‌های یادگیری ماشینی مشابهی در مؤسسه اقیانوس‌شناسی Woods Hole در سواحل ماساچوست مستقر شده‌اند. محققان این مؤسسه با استفاده از میکروفون گونه‌های مختلف صخره‌های مرجانی را در زیر آب فهرست‌بندی می‌کنند، به‌طوری که یک صخره مرجانی می‌تواند محل سکونت صدها گونه باشد که این نیز طریقه‌ای دیگر از رمزگشایی هوش مصنوعی از صدای موجودات زنده است.

رمزگشایی هوش مصنوعی

نیاز به تسریع استفاده از این فناوری

آران مونی، دانشیار این مؤسسه می‌گوید: «صداها در اقیانوس واقعاً خوب منتقل می‌شوند و شاخص خوبی برای شناسایی انواع مختلف این گونه‌ها هستند. با یک حسگر می‌توان بخش بزرگی از صخره را پوشش داد.» در حقیقت، این کار باید هرچه سریع‌تر انجام گیرد، چراکه تغییرات آب و هوایی می‌تواند باعث انقراض برخی از گونه‌ها ‌شود.

مونی می‌گوید: «بدین ترتیب نه‌تنها می‌توان با استفاده از این راه، حیواناتی را که بیشتر در معرض دید هستند، فهرست‌بندی کرد، بلکه برخی از حیوانات مرموزتر را نیز می‌توان شناسایی نمود، چراکه یکی از اهداف هوش مصنوعی، دسترسی به برخی از گونه‌های نادرتر است. هرچند یافتن چیزهای قابل مشاهده برای انسان‌ها راحت است، اما گونه‌های نادر را نیز باید پیدا کرد.»

البته موفقیت اولیه رمزگشایی هوش مصنوعی از صدای حیوانات، بدین معنی نیست که به‌زودی مترجم «زبان حیوانات به انگلیسی» خواهیم داشت. هر فناوری که نیز مدعی است که پارس کردن‌های سگ شما را ترجمه می‌کند، احتمالاً کلاهبرداری است. حیوانات خانگی دامنه صدای کمتری دارند. آن‌ها بیشتر ارتباطات خود را از طریق زبان بدن انجام می‌دهند.

محققان معتقدند که برای درک کامل زبان سگ‌ها یا گربه‌ها یا به اصطلاح رمزگشایی هوش مصنوعی از صدای سگ‌ها و گربه‌ها بدین شکل است که باید از یک هوش مصنوعی ترکیبی استفاده کنیم که صدا و تصویر را تجزیه و تحلیل می‌کند.

در این مورد پژوهش‌هایی در حال انجام است.

کافی می‌گوید: «نرم‌افزار‌هایی مانند DeepLabCut، بر اساس فریم‌های جداگانه ویدئو، به رفتارهای حیوانات به‌طور خودکار نمره تخمینی می‌دهند. هدف من از ادغام این دو تکنیک بسیار قدرتمند، در اختیار داشتن رفتار و ارتباط به همراه هم در یک مدل است، تا به درک بهتر معنای صداها به‌منظور رمزگشایی هوش مصنوعی کمک شود.»

انواع کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع مختلف را در هوشیو بخوانید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]