حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از کسبوکارهای هوش مصنوعی
سید محمد مهدوی، مشاور صندوق نوآوری و شکوفایی درباره تسهیلات این صندوق به طرحهای حوزه فناوری توضیحاتی ارائه داد.
در این گفتوگو سید محمد مهدوی فناوریها را به صورت کلی به دو دسته فناوریهای گلوگاهی و فناوریهای روبه آینده تقسیم کرد. مهدوی اشارهای نیز به تفاوتهای این دو دسته داشت. بهگفته او، فناوریهای گلوگاهی فناوریهایی هستند که امروز شرکتها به آن نیاز دارند و فناوریهای رو به آینده، همانطور که از نامشان پیداست، بیشتر معطوف به نیازسنجیهای آینده است.
به گفته مشاور رئیس هئیت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، این صندوق برای هر دو نوع از فناوریها تسهیلاتی در نظر گرفته است. برای فناوریهای گلوگاهی که ریسک چندان بالای برای تحقیق و توسعه ندارند تا سقف 300 میلیون تومان بهصورت بلاعوض به کسبوکارهای این حوزه داده میشود.
درباره حمایت از فناوریهای رو به آینده نیز مهدوی تاکید کرد صندوق 90 درصد و در برخی از موارد 100 درصد هزینههای این نوع از فناوریها را پوشش میدهد.
مهدوی در ادامه صحبتهایش بهصورت موردی به فناوریهایی که ذیل فناوریهای رو به آینده و آیندهساز قرار میگیرد نیز اشارهای داشت. به گفته او فناوریهایی مانند هوش مصنوعی، داده کاوی و بیگ دیتا، اینترنت اشیا، واقعیت افزوده، علوم شناختی و علوم اجتماعی محاسباتی، نانوتکنولوژی، و بایوتکنولوژی در این طبقه قرار میگیرند و بهخاطر ریسکهایی که سرمایهگذاری در این حوزهها دارد صندوق نوآوری و شکوفایی سطح حمایتهای خود از این فناوریها را افزایش داده است.
گفتنی است صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در راستای اجرای اصل 123 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تاسیس شده است. سال 1392 بود که زیرساختهای این صندوق مثل ساختار سازمانی، دستورالعملها و نحوه ایجاد کمیتههای اعتباری شکل گرفت. تا پایان سال 1395 مجموع مبلغ مصوبات این صندوق به بیش از هزار میلیارد تومان رسید. هدف این صندوق کمک به تحقق و توسعه اقتصاد دانشبنیان، تکمیل زنجیره ایده تا بازار و تجاریسازی نوآوریها، دستاوردهای پژوهشی و اختراعات و کاربردی کردن دانش از طریق ارائه کمکها و خدمات مالی به شرکتها و موسسات دانش بنیان.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید