Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 جمع‌آوری ضایعات پلاستیکی به کمک روبات‌های شبه‌ماهی

جمع‌آوری ضایعات پلاستیکی به کمک روبات‌های شبه‌ماهی

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

ضایعات پلاستیکی که در تمام محیط‌ زیست به چشم می‌خورند، به موجودات زنده آسیب می‌زنند. حذف این ضایعات از محیط‌ زیست، به ویژه زمانی‌که در آبراهه‌ها ته‌نشین می‌شوند، کار دشواری است. پژوهشگران مرکز ACS’ Nano Letters به تازگی روباتی نوری طراحی کرده‌اند که با حرکت در آب، ضایعات پلاستیکی را از محیط آبی جمع‌آوری می‌کند.

از آن‌جایی که ضایعات پلاستیکی می‌توانند در شکاف‌های موجود در آبراهه‌ها انباشته شوند، زدودنشان از آبراهه‌ها دشوار است. یکی از راه‌حل‌های این مشکل، استفاده از روبات‌های کوچک، انعطاف‌پذیر و خودکاری است که قادر به جمع‌آوری این آلاینده‌ها باشند. روبات‌های قدیمی مشابه، از جنس هیدروژل و الاستومرهایی بودند که در محیط آبی، به راحتی آسیب می‌دیدند. در سطح داخلی صدف‌ها، ماده‌ای به نام صدف مراورید یافت می‌شود که مستحکم و انعطاف‌پذیر است. لایه‌های صدفی از یک سو، مقادیر زیادی از ترکیب‌های پلیمری معدنی و کلسیم‌کربنات، و از سوی دیگر ماده‌ پروتئینی نرمی دارند. چینژینگ ژانگ و همکارانش با الهام از این ماده‌ طبیعی، ساختاری با دوام و انعطاف‌پذیر تهیه کرده‌اند که قابلیت کاربرد در روبات‌های نرم را نیز داشته باشد.

ضایعات پلاستیکی

پژوهشگران با اتصال مولکول‌های سیکلودکسترین-بتا با گرافین سولفوناته، صفحات نانومتری مرکب ساخته‌اند. سپس، حلال‌های این صفحات نانومتری را با مقادیر مختلف، وارد مخلوط‌های لاتکس پلی‌یورتن کردند. روش ساخت لایه‌ به‌ لایه، به ایجاد گرادیانی از ترکیب‌های نانو با غلظت‌های مختلف می‌شود که به ترتیب کنار هم قرار می‌گیرند. پژوهشگران از این مواد در ساخت روبات کوچکی با قد 15 میلی‌متر استفاده کردند که تحت تأثیر لیزر مادون قرمز، به حرکت درمی‌آید. این روبات در هر ثانیه، مسافتی 67/2 برابر اندازه‌ بدن خودش را طی می‌کند؛ این سرعت از سرعت روبات‌های نرم شناور موجود بیشتر بوده و تقریباً برابر با سرعت یک پلانکتون گیاهی فعال است.

پژوهشگران نشان داده‌اند که این روبات شناور می‌تواند ضایعات پلاستیکی پلی‌استیرن را جذب و به نقاط دیگر منتقل کند. این روبات قابلیت خودترمیمی نیز دارد و بعد از آسیب‌دیدگی، می‌توانند به جذب ضایعات پلاستیکی ادامه دهد. با توجه به تداوم و سرعت این روبات‌ها، پژوهشگران معتقدند که می‌توان برای نظارت بر ضایعات پلاستیکی و سایر آلاینده‌های موجود در محیط‌ آبی از آن‌ها استفاده کرد.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]