برترین متخصصین

از سراسر دنیا

مجموعه وبینارهای مدل‌های بزرگ زبانی (LLM)

Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 مایکروسافت و OpenAI زمینه را برای توسعه تراشه‌های اختصاصی فراهم می‌کنند

تراشه های open AI

مایکروسافت و OpenAI زمینه را برای توسعه تراشه‌های اختصاصی فراهم می‌کنند

زمان مطالعه: 3 دقیقه

مجموعه تحقیقاتی OpenAI با عرضه ChatGPT در سال گذشته، مسابقه هوش مصنوعی را میان غول‌های تکنولوژی آغاز کرد و امروزه از شرکت‌های بزرگی مانند مایکروسافت، گوگل، آمازون و فیس‌بوک گرفته تا کسب‌وکارهای خرد، در تلاش‌اند تا پیشتاز این رقابت باشند. برگ برنده این رقابت اما تراشه‌های تخصصی هستند که نقشی مهم و محوری در آموزش و راه‌اندازی مدل‌های هوش مصنوعی ایفا می‌کنند. در حال حاضر، بخش عمده‌ای از بازار این تراشه‌ها در دست شرکت تراشه‌سازی Nvidia قرار دارد و تسلط کامل این مجموعه بر پردازنده‌های کاربردی در زمینه هوش مصنوعی، مشتریان را وادار می‌کند که با قیمت‌های نجومی این تراشه‌ها کنار بیایند. حال به نظر می‌رسد یکه‌تازی Nvidia مدت طولانی ادامه نخواهد داشت؛ چرا که شرکت‌هایی مانند OpenAI در تلاش‌اند تا با ساخت تراشه‌های اختصاصی، اتکای خود را به پردازنده‌های گران‌قیمت دیگر شرکت‌ها را محدود کنند.

مرکز تحقیقاتی OpenAI پس از موفقیت دور از انتظار ChatGPT، همکاری نزدیکی را با مایکروسافت آغاز کرد و از توان پردازشی بالای این شرکت برای توسعه محصولات خود و ارائه خدمت به بیش از 100 میلیون کاربر بهره برد. بنا به یک گزارش خبری، مدیرعامل OpenAI، سم آلتمن، در حال فراهم‌کردن مقدمات لازم برای ساخت تراشه‌هایی است که به طور ویژه در فرایند توسعه مدل‌های هوش مصنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین در روزهای اخیر، چند تن از منابع داخلی مایکروسافت گزارش داده‌اند که این غول فناوری مستقر در ردموند واشنگتن، کار توسعه GPUهای اختصاصی خود را آغاز کرده و انتظار می‌رود که در کنفرانس سالانه توسعه‌دهندگان مایکروسافت از آن رونمایی شود.

تراشه های اختصاصی مایکروسافت و  open AI
تراشه های ختصاصی مایکروسافت و open AI

سم آلتمن با چالش‌های حوزه هوش مصنوعی ناآشنا نیست و پیش‌ازاین، بارها درباره کمبود واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) صحبت کرده بود. او هزینه‌ سرسام‌آور پردازنده‌ها را در کنار کمبود عرضه، دو معضل عمده‌ای دانست که روند توسعه هوش مصنوعی را با اختلال مواجه می‌کند. بنا به گفته آلتمن، اگر کاربران ChatGPT به یک‌دهم گوگل برسد، OpenAI به سرمایه 48 میلیارد دلاری برای تهیه پردازنده‌های گرافیکی نیاز خواهد داشت و می‌بایست به طور سالانه مبلغی معادل 16 میلیارد دلار را صرف تجهیز و نگهداری این سرورها کند. ساخت تراشه‌های هوش مصنوعی توسط OpenAI، نه‌تنها منجر به صرفه‌جویی چندین میلیارد دلاری در هزینه‌های عملیاتی این مجموعه می‌شود، بلکه با عرضه این پردازنده‌ها به بازار، مسیر درآمدی فوق‌العاده‌ای برای مجموعه تحت مدیریت آلتمن شکل می‌گیرد.

مایکروسافت و به طور خاص OpenAI، اولین شرکت‌هایی نیستند که به فکر توسعه پردازنده‌های اختصاصی خود افتاده‌اند. پیش‌ازاین هم متا، گوگل و آمازون، ساخت تراشه‌های هوش مصنوعی را آغاز کرده‌اند؛ اما علی‌رغم تلاش‌های بسیار، تا به امروز به موفقیت چشم‌گیری دست پیدا نکرده‌اند. برای مثال، متا که از مدت‌ها پیش فرایند تحقیق و ساخت پردازنده اختصاصی خود را آغاز کرده بود، شکست را پذیرفت و روند توسعه تراشه‌های خود را متوقف کرد؛ هرچند که این شرکت در حال حاضر بر روی یک مدل جدیدتر و جامع‌تر از تراشه‌های هوش مصنوعی کار می‌کند.

توسعه پردازنده‌های هوش مصنوعی توسط مایکروسافت و به طور خاص OpenAI، اگر هم به طور رسمی آغاز شود، یک فرایند زمان‌بر است و نمی‌توان انتظار داشت که این پردازنده‌های جدید در کوتاه‌مدت به بهره‌برداری برسند. بااین‌حال، حرکت این مجموعه‌ها به سمت خودکفایی در عرصه تراشه‌های هوش مصنوعی، می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای به دنبال داشته باشد؛ چرا که می‌توان انتظار داشت اولین شرکتی که بتواند در زمینه تأمین سخت‌افزارهای لازم برای توسعه هوش مصنوعی به خودکفایی برسد، قطعاً گوی رقابت را از دیگر رقبای خود می‌رباید.

نظر شما دراین‌رابطه چیست؟ آیا ورود OpenAI به حوزه تراشه‌سازی می‌تواند تسلط Nvidia بر بازار را با چالش مواجه کند و به رقیبی جدی برای این مجموعه تبدیل شود یا سرنوشتی مانند پردازنده‌های ناتمام متا در انتظار این شرکت خواهد بود؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

بنر اخبار هوش مصنوعی

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]