نگاهی به مهمترین رویدادهای هوش مصنوعی در هفته ای که گذشت
حوزه فناوری و هوش مصنوعی کشور در هفته پایانی مرداد، شاهد 7 رویداد و دستاورد بوده است. راهاندازی پایگاهی بر پایه نانوانفورماتیک، طراحی سامانهای جهت پیشگیری از وقوع تصادفات، راهاندازی برجهای فناوری و استقرار آن در شرکتهای دانش بنیان، رونمایی از 12 محصول در حوزه دانش بنیان و هوش مصنوعی، موفقیت نانوسامانهای ایرانی جهت مدیریت آب توازن کشتیها و بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمانها با تکنولوژی نانو، سرفصل مهمترین اخبار را در حوزه هوشمندسازی و تکنولوژی به خود اختصاص داده بودند.
طراحی سامانه هوشمند جهت ارزیابی و درک خطر رانندگی
به گزارش هوشیو به نقل از گروه علم و آموزش ایرنا، یکی از شرکتهای فناور داخلی در جهت کاهش حوادث ترافیکی و رانندگی، اقدام به تولید سامانهای آموزشی و مهارتی هوشمند کرده است. این سامانه در راستای درک و ارزیابی هر چه بهتر خطرات رانندگی، در حوزه محصولات همگرا طراحی گردیده است.
با در نظر گرفتن این حقیقت که ایران در حال حاضر از حیث حوادث رانندگی در جایگاه خوبی قرار ندارد، و در طول سال شاهد حوادث رانندگی پرشماری هستیم که جان و سلامتی شهروندان را تهدید میکند، میتوان امید داشت که با سامانه مذکور تا حدی در کاهش آمار تصادفات موفق عمل کنیم.
درحقیقت سامانه مذکور به این جهت طراحی گردیده تا، درک رانندگان از خطرات احتمالی که در محیط پیرامونی خودرو آنها وجود دارد را مورد ارزیابی قرار دهد. اشخاص متقاضی اخذ گواهینامه، متقاضیان افزایش مهارت رانندگی و حتی رانندگان حرفهای که مسئولیت حمل بار یا مسافر را برعهده دارند، میتوانند از خدمات این سامانه جهت پیشبینی خطرات احتمالی استفاده کنند.
توسعه این سامانه بر پایه فناوری شناختی بوده و پارامترهای رفتاری شناختی راننده همچون میزان توجه، زمان عکس العمل و میزان مهارت فرد در مواجهه با خطرات احتمالی محیط پیرامون مورد ارزیابی قرار میگیرد. البته این سامانه هوشمند قادر است عکس العملهای متفاوت اشخاص را در خطرات محیطی گوناگون نیز مورد ارزیابی قرار دهد.
رونمایی از ۱۲ محصول جدید در حوزه دانش بنیان و هوش مصنوعی
در آیینی که روز سه شنبه 25 مرداد ماه، با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور، استاندار یزد و جمعی از مسئولان این استان برگزار شد، از ۱۲ محصول جدید در حوزه دانش بنیان و هوش مصنوعی رونمایی گردید.
این محصولات در حوزههای گوناگونی همچون نانو مکانیک، مکالکترونیک، پدافند هوایی، هوش مصنوعی شیمی، ژلها و کرمهای آرایشی و بهداشتی بر پایهی لیپوزوم، خشککن سریع، دستگاه کارتخوان سامانه سوخت و سایر حوزههای مرتبط قرار داشتند.
حوزه سلامت با فعالیت ۱۶۹۳ شرکت دانشبنیان توسعه یافت
حضور شرکتهای دانش بنیان و بهرهبرداری از دانش هوش مصنوعی در حوزه سلامت، با محوریت تولید محصولات داخلی رو به فزونی است، به گونهای که در حال حاضر چیزی در حدود ۱۶۹۳ شرکت دانش بنیان در این حوزه فعالیت دارند.
همچنان که حوزه سلامت به واسطه شیوع ویروس کرونا بیش از گذشته مورد اهمیت قرار گرفته، در این راستا نه تنها مدیران و مسئولان دولتی، بلکه بخش خصوصی و تشکلهای مردم نهاد هم جهت ارتقا سلامتی در کناردولت ایستادهاند.
فشارهای خارجی مزید بر علت شده تا شرکتهای دانش بنیان نهایت پتانسیل و توان خود را به کار گیرند و به مدد فناوریهای هوشمند، محصولات تحریمی را در داخل تولید نمایند. با در نظر گرفتن مشکلات جدی دیگری که با افزایش فشار تحریمها در آینده شاهد آن خواهیم بود، فعالیت هر چه بیشتر این شرکتها با رویکرد هوشمندسازی مورد توجه ویژه قرار خواهد داشت.
با این اوصاف به نظر میرسد ظرفیتهای مغفول مانده ایران در حوزه هوش ماشینی و پتانسیلهای شرکتهای دانش بنیان، راهکار اصلی برای خودکفایی در تولید تجهیزات پزشکی و سلامت محور هستند.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید