40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 نگرانی از موج مهاجرت نخبگان ؛ تور طلایی امارات به دنبال صید مغزهای ایرانی

نگرانی از موج مهاجرت نخبگان ؛ تور طلایی امارات به دنبال صید مغزهای ایرانی

به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از خبرگزاری سیتنا، دکتر داود ادیب، رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، طی ارسال یک یادداشت به این خبرگزاری، به محورهای مهمی در رابطه با دغدغه مسئولان کشور در زمینه مهاجرت نخبگان هوش مصنوعی و فناوری‌های نوظهور اشاره کرد.

یکی از کلیدی‌ترین نکاتی که به نحوی پربسامد در یادداشت ایشان مشهود بود، تأکید بر محورهای اصلی توسعه در کشورهای است که امروزه تحت عنوان کشورهای توسعه‌یافته خوانده می‌شوند. به نظر ایشان در کشورهای توسعه‌یافته، محور رشد و توسعه از سرمایه‌های فیزیکی، به نیروی انسانی و سپس از آن به سرمایه اجتماعی تبدیل شده است. به‌موازات این تغییر در جهان‌بینی حکمرانی‌های موجود در دنیا، کلیدواژه‌های مرتبط با توسعه نیز دستخوش دگرگونی شده است. به طوری که امروزه در جهان، حکمرانی‌ها و سیاستگذاران توسعه دیگر از واژه Human resources استفاده نمی‌کنند. بلکه از Human capital سخن می‌گویند که مفهومی یکسره متفاوت دارد.

به نظر ایشان این یک تغییر واژگانی ساده نیست، بلکه نشان از تغییر شیوه نگرش به توسعه دارد. زیرا در عموم کشورهای توسعه‌یافته این نیروی انسانی متخصص هستند که به‌مثابه موتور توسعه عمل می‌کنند. درک همین موضوع سبب شده است تا کشورهای جهان برای جذب متخصصین فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی که پیشرانه‌های حقیقی جهان پلتفرمی آینده به حساب می‌آیند، پیشنهادهای خیره‌کننده‌ای را فراهم کرده و به جذب آن‌ها بپردازند.

سند جهانی 2015

به‌عنوان‌مثال ایشان به سند جهانی 2015 اشاره می‌کند که می‌کوشد تا شیوه‌های جذب و استفاده از ظرفیت‌های متخصصین هوش مصنوعی در کشورهای مختلف را تبیین کند. دکتر ادیب در یادداشت خود، به مهاجرت نخبگان و برنامه‌ریزی‌های امارات برای جذب متخصصین هوش مصنوعی، برنامه‌نویسان و کارآفرینان به‌عنوان یکی از نمونه‌های واضح این موضوع اشاره کرده و بر این عقیده است که این اقدام حکمرانی‌ها نشان از درک اهمیت هوش مصنوعی در آینده جهان و نیز گستراندن تورهای طلایی برای صید متخصصین کشورها، خاصه ایران دارد.

دکتر ادیب ضمن یادداشت خود، به سه عنصر مهم در عصر حاضر اشاره می‌کند که عبارت‌اند از دانش، انسان و ماشین. این سه عنصر تمامی مناسبات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را متحول ساخته است. ایشان همچنین اشاره می‌کند کشورهایی نظیر امارات برای جذب متخصصین سایر کشورها، من‌جمله ایران، در حال حاضر ویزای طلایی 5 ساله یا 10 ساله ارائه می‌دهد و افراد می‌توانند به همراه خانواده خود به هر کدام از شهرهای امارات که مدنظرشان است، مهاجرت کنند.

ایشان در انتها افزودند، با توجه به شرایط موجود، برای توسعه هوش مصنوعی و فناوری‌های نوظهور در کشورمان و همچنین داشتن جایگاهی مطلوب در آینده، باید سرمایه اجتماعی‌مان را افزایش دهیم و اعتماد عمیقی بین دولت و آحاد ملت، خاصه متخصصین هوش مصنوعی ایجاد نماییم.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]