هوش مصنوعی و رباتها، عامل بهبود استخراج و اکتشاف معادن
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران از لزوم هوشمندسازی معادن گفت و تأکید کرد: استفاده از تکنولوژی روز، میتواند موجب کاهش دشواریهای حوزه معدن شود.
به گزارش هوشیو به نقل از پایگاه خبری «فلزات آنلاین»، ابراهیم جمیلی، رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران، اظهار داشت: کشور ما جزو 5 کشور برتر دنیا از نظر تنوع مواد معدنی است و ما 67 ماده معدنی در اختیار داریم که معادن آنها کشف شده و روند استخراج و فراوری آنها در جریان است.
وی پیرامون اخبار برجامی و تأثیر آن بر روند سرمایهگذاری بینالمللی در معادن گفت: در صورت شکلگیری توافق برجام، رقابتی ایجاد میشود که ممکن است توانایی رقابت نداشته باشیم. ما در دور اول توافق برجام، سردرگم بودیم و نتوانستیم از پتانسیل سرمایهگذاری خارجی بهخوبی بهره ببریم. ما در صورت توافق مجدد، نباید رفتارهای قبلی را تکرار کنیم و بهجای سردرگمی، بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم. این کار نیازمند تخصص و اقدامات صحیح است که با قوانین بینالمللی و قوانین کشور تعارض نداشته باشد.
جمیلی از مزایای برجام بر صنعت معدن کشور گفت و ادامه داد: لازم است که سرمایهگذاران تکنولوژی لازم را در اختیار داشته باشند و در تأمین ماشینآلات به ما کمک کنند و قصد معطلکردن معادن ما را نداشته باشند. همچنین باید بتوانیم محصولات خود را در بازار جهانی با قیمت جهانی عرضه کنیم و سهم خود را در این بازار احیا کنیم و تمامی این موارد از مزایای برجام است. ما همچنین باید در کنار استفاده از ماشینآلات خارجی، تکنولوژی آنها را هم در اختیار بگیریم و آن دسته از ماشینآلاتی که در داخل امکان تولید دارند، ساخت آنها را به داخل کشور منتقل کنیم. لزوم آموزش نیروی انسانی متخصص نیز باید یکی از شرایط عقد قرارداد با شرکتهای خارجی باشد.
وی افزود: امروزه چینیها در سراسر دنیا ازجمله آمریکا و اروپا حضور دارند و سرمایهگذاری میکنند. آنها به دنبال فعالیت جهانی هستند و دید بسیار بلندمدتی دارند و همچنین صاحب تکنولوژیهای قدرتمندی هستند. چینیها دو گروهاند: گروه اول آنهایی که تکنولوژی بهروزی دارند و در فعالیت خود قدرتمند هستند و گروه دوم آنهایی که کالاهای تقلبی تولید میکنند. ما باید دنبال جذب گروه اول باشیم و سرمایهگذاری آنها در معادن کشور، میتواند بسیار مفید باشد و به ما کمک کند.
جمیلی در انتها به نسبت معادن خصوصی و دولتی پرداخت و گفت: اکتشاف و بهرهبرداری از معادن بزرگ معمولاً بر عهده شرکتهای دولتی و شبهدولتی است و معادن نسبتاً کوچک به بخش خصوصی تعلق دارند. اکتشاف معادن بزرگ و عمیق نیازمند بودجه زیاد و وجود اولویت در برنامههای دولتی است که متأسفانه این امر در حال حاضر محقق نیست. امروزه اکتشافات ما عمدتاً سطحی است و زمانی میتوانیم به آینده امیدوار باشیم که وارد فاز اکتشافات عمیق شویم. کار در معدن یکی از سختترین کارهای دنیا و از صنایع سخت و زیانآور محسوب میشود و ما باید بتوانیم از هوشمندسازی و مکانیزهکردن معادن با استفاده از تکنولوژیهای هوش مصنوعی، رباتها و علم ماهواره، در جهت بهبود وضعیت اکتشاف و استخراج معادن بهره ببریم.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید