Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
  پیشرفت هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا

 پیشرفت هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا

زمان مطالعه: 3 دقیقه

میزان پیشرفت هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار گرفت؛ پس از هجده ماه کار کامل، نتیجه‌ای به دست آمد که درخور توجه نبود. اتحادیه اروپا همواره موضوع هوش مصنوعی را دست کم گرفته و از آن غفلت کرده است. تشکیل یک کمیتۀ ویژه به جای نهادی دائمی مصداق بارز رویکردی است که اذعان دارد موج هوش مصنوعی به زودی به پایان خواهد رسید. به همین خاطر است که با آرزوی بلندپروازانه اتحادیه اروپا مبنی بر پیشتازی در عرصه جهانی هوش مصنوعی، فاصله‌ی زیادی داریم.

کاری که کمیتۀ ویژه انجام می‌دهد، ریسک‌پذیر بودن این امر است. عقب افتادگی در رقابت جهانی هوش مصنوعی ممکن است همانطور که در متن خود گزارش آمده، «خطر جایگزین شدن ارزش‌های اروپایی در سطح جهانی، به حاشیه رانده شدن شرکت‌ها و کاهش شدید استانداردهای زندگی» را به دنبال داشته باشد. بنابراین، اگر اروپا در دستیابی به هوش مصنوعی جدی است، باید یک برنامه فوری برای جبران وضعیت کنونی ارائه دهد. میزان پیشرفت هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا شاید ضامن پیشرفت اقتصادی در بازار جهانی باشد.

[blockquote footer=”رابرت ولدهویزن، تحلیلگر هوش در شرکت مشاوره راهبردی سیبلین است.”]میزان پیشرفت هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا چندان رضایت بخش قلمداد نمی‌شود؛ هفته گذشته، کمیته ویژه پارلمان اروپا در حوزۀ هوش مصنوعی در عصر دیجیتال پیشنهادات نهایی خود را به تصویب رساند. اروپا در ربودن گوی سبقت از رقبای جهانی در هوش مصنوعی عقب مانده است. [/blockquote]

یورش جهانی برای دستیابی به هوش مصنوعی

یورش جهانی برای دستیابی به هوش مصنوعی

پیش‌بینی می‌شود هوش مصنوعی با قابلیت بی‌پایان خود برای رشد، رقابت و ایجاد شغل در آینده، به مزیت رقابتی در قرن بیست و یکم تبدیل شود. بنابراین، نوآوری و به‌کارگیری هوش مصنوعی از جمله موضوعات داغ در رقابت ژئوپلیتیکی معاصر به شمار می‌رود.

به گفتۀ رصدخانۀ سیاست هوش مصنوعی متعلق به سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی، در حال حاضر، حداقل شصت کشور اسناد راهبردی هوش مصنوعی را تدوین کرده‌اند. با این حال، برخی از آن‌ها بیشتر از بقیه زمان‌بر بوده‌اند. آمریکا، علی‌رغم جذب بیشترین میزان سرمایه‌گذاری خطرپذیر در شرکت‌های هوش مصنوعی، آغاز کُندی داشته و صرفاً راهبرد خود را در سال 2019 منتشر کرد. از سوی دیگر، چین برای پیشتازی در عرصۀ جهانی هوش مصنوعی تا سال 2030، فعالیت خود را یک سال زودتر از آمریکا آغاز نموده است. حرکت زودهنگام به چین این امکان را داده است که موفقیت‌های بسیاری تا به امروز کسب کند؛ مانند ساخت ByteDance، با ارزش‌ترین شرکت هوش مصنوعی که پدیدۀ TikTok را ایجاد کرد. پدیده‌ای که در حال حاضر ارزش آن 140 میلیارد دلار است.

از سوی دیگر، همچنان دست یافتن به یک سند راهبردی منسجم و یکپارچه در اروپا ناممکن و موفقیت‌ها بسیار اندک بوده‌اند. همانطور که از گزارش اولیه کمیتۀ AIDI پیداست، امروزه تنها هشت شرکت از 200 شرکت دیجیتال برتر در اتحادیه اروپا مستقر هستند. این آمار نشان‌دهنده چالش‌های عمده‌ای است که اروپا در مورد هوش مصنوعی پیش رو دارد. پیشرفت هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا در مقایسه با چین و آمریکا لزوم سرعت بخشی به این پیشرفت را نمودار می‌سازد.     

                   یک راهکار سه جانبه اروپایی

یک راهکار سه جانبه اروپایی

با توجه به نارضایتی از میزان پیشرفت هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا، این اتحادیه برای جبران عقب‌ماندگی‌های خود در زمینه هوش مصنوعی، باید از یک راهبرد سه جانبه استفاده کند. اولویت اول می‌بایست ادامۀ رشد اکوسیستم استارت‌آپ هوش مصنوعی اروپا از طریق سرمایه‌گذاری مستمر در نوآوری‌ها باشد. بر اساس گزارش مشترک مرکز پژوهش‌های مشترک سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی که در سال گذشته منتشر شد، چنین سرمایه‌گذاری‌هایی باید در جهت تسهیل تبدیل «مفاهیم هوش مصنوعی به محصولات و خدمات موفق» باشند. به عبارت دیگر، برای حصول اطمینان از ورود نو‌آوری‌ها به بازار، باید سرمایه‌ گذاری انجام شود.

با این حال، نمی‌توان از عرصه نوپای استارت‌آپ در اروپا انتظار داشت که راه‌حل‌هایی پایدار برای نیازهای هوش مصنوعی کل قاره ارائه دهد. اگر اتحادیه اروپا در مورد جبران عقب‌ماندگی‌ها در به‌کارگیری هوش مصنوعی جدی است، دومین رکن حیاتی راهبرد آن باید تشویق به‌کارگیری راه‌حل‌های ‌آماده از شرکای تجاری قابل اعتماد مانند آمریکا و بریتانیا باشد.

به‌کارگیری نوآوری‌های آزموده شده از کشورهای خارجی منطقی است، به ویژه اگر بتوانند مشکلات موجود در به‌کارگیری هوش مصنوعی یا یا قابلیت‌‌های آن را رفع کنند. به عنوان مثال، اتحادیه اروپا در به‌کارگیری فناوری بینایی کامپیوتر، به ویژه در بخش حمل و نقل، پیشرفتی نداشته است. با این حال، در آمریکا، یک شرکت زیرمجموعۀ بورس NASDAQ به نام هولدینگ Remark سیستم بینایی کامپیوتری با هوش مصنوعی ارائه داده که عرضۀ آن برای چندین شرکت راه‌آهن در فلوریدا و نوادا موفقیت‌آمیز بوده است. این سیستم که با نظارت لحظه‌ای بر مسیرها ، خرابی‌ها را تشخیص می‌دهد، نمونه‌ای بارز از انواع راه‌‌حل‌های هوش مصنوعی است که می‌تواند به آسانی سریعاً در اروپا مورد استفاده قرار گیرد.

برای سرعت بخشیدن به پیشرفت هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا، این اتحادیه باید رویکرد جامع‌تری در پیش بگیرد. به تازگی، خدمات بهداشت ملی بریتانیا از ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی رونمایی کرده که ظرفیت بیمارستان و پذیرش روزانه را از سه هفته قبل به طور دقیق پیش‌بینی می‌کند. تجربۀ حضور مکرّر در بیمارستان‌های پر‌ازدحام در طول همه‌گیری کووید، لزوم بهره‌گیری از چنین ابزاری را بیش از پیش معلوم کرده است.

در نهایت، سومین هدف راهبرد اتحادیه اروپا باید اتخاذ یک رویکرد واحد باشد. در حالی که چندین کشور در میان ۲۷ کشور اتحادیه اروپا همچنان راهبردهای ملی هوش مصنوعی خود را منتشر نکرده‌‌اند، اتحادیه اروپا باید در تلاش باشد تا به ترکیبی منسجم از این گزارش‌های راهبردی دست یابد. اگر اتحادیۀ اروپا قصد دارد پیشتاز عرصۀ هوش مصنوعی باشد، باید صرفاً به عنوان یک مجموعۀ واحد عمل کند تا از آن طریق درخواست‌های خود را برای تدوین دستورالعمل‌ها و مقررات اخلاقی در مورد این فناوری تقویت ببخشد.

مسیر درست

مسیر درست

اگر اتحادیه اروپا تا کنون نیاز به درک قابلیت هوش مصنوعی را حس نکرده و در مورد آن تردید داشته است، باید تغییر مسیر دهد. با این حال، گزارش هفتۀ گذشته کمیته ویژه بارقه امیدی را نشان می‌دهد، چرا که این نشان می‌دهد بروکسل واقعیت را پذیرفته است و با تکیه بر رویکردی معقول که ترکیبی از سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ‌های داخلی، بهره‌گیری از راه‌حل‌های در دسترس و جستجوی یکپارچگی نظارتی است، اتحادیه اروپا می‌تواند به سرعت – و به طور قابل توجهی – جایگاه خود را در زمینۀ هوش مصنوعی بهبود بخشد.

اتحادیه اروپا تنها با جبران عقب‌افتادگی‌ها می‌تواند تلاشش را برای ایجاد اصول اخلاقی و استانداردهای جهانی در زمینه هوش مصنوعی، به ثمر بنشاند. میزان پیشرفت هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا در آینده معیار توان رقابتی این اتحادیه با چین و آمریکا خواهد بود.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]