Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 وضعیت ایران در زمینه هوش مصنوعی ؛ بررسی مسیرهای روشن

وضعیت ایران در زمینه هوش مصنوعی ؛ بررسی مسیرهای روشن

زمان مطالعه: 2 دقیقه

به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در راستای تحقق مطالبه رهبر معظم انقلاب و نیز قرارگرفتن در بین 10 کشور برتر جهان در فناوری‌های هوش مصنوعی، نیازمند آن هستیم تا امروز وضعیت ایران در زمینه هوش مصنوعی را بررسی و بیش از گذشته درباره آن صحبت کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان ضمن ارائه اطلاعات مختصری درباره وضعیت و وضعیت ایران در زمینه هوش مصنوعی، با یکی از اعضای هیئت‌علمی گروه هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی شریف به گفتگو پرداخته و مسیر تحقق مطالبه رهبر معظم انقلاب را بررسی کردند.

متخصصین در هوش مصنوعی به دنبال تدوین نقشه راه برای شبیه‌سازی توانایی‌های ذهن انسان در ماشین‌ها هستند. از درون این رشته، فناوری‌های متعددی تولد یافته است که گستره کاربرد آن هیچ حد و مرزی نمی‌شناسد. یکی از موارد بسیار پرکاربرد استفاده از هوش مصنوعی در فناوری کلان‌داده است. زمانی که یک سازمان حجم بالایی از داده را روزانه تبادل می‌کند، تنها می‌تواند با استفاده از تکنولوژی‌های مبتنی بر هوش مصنوعی این داده‌ها را تجزیه‌وتحلیل کند.

برای مثال یک سایت فروشگاهی را در نظر بگیرید که روزانه داده‌های زیادی از کاربران دریافت می‌کند. در صورتی که این وب‌سایت فروشگاهی به هوش مصنوعی مجهز باشد، می‌تواند با دریافت داده از رفتار مشتریان پیش‌بینی کند که کدام یک از محصولات فروشگاه بیشترین فروش را تجربه خواهد رفت.

استفاده از کلان‌داده‌ها

کاری که امروز بسیاری از شرکت‌های بزرگ نظیر فیس‌بوک انجام می‌دهند در واقع استفاده از فناوری کلان‌داده برای تجزیه‌وتحلیل رفتار کاربران برای دسترسی به الگوهای کلان رفتارشناختی است. به معنای دیگر داده‌ها، خاصه در حجم زیاد، به مانند سوخت برای فناوری‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین عمل می‌کنند.

از سوی دیگر وقتی به وضعیت ایران در زمینه هوش مصنوعی نگاه کنیم، ایران از جنبه تولید علم در این زمینه جایگاه خوبی دارد. به گفته مؤسسات مرجع در این زمینه ایران دارای رتبه چهاردهم جهان است. اما در زمینه کاربست فناوری‌های هوش مصنوعی در کشور رتبه ایران بسیار ضعیف است، این رتبه به هفتاد و پنجم جهان می‌رسد؛ بنابراین پیداست که تا تحقق مطالبه رهبر معظم انقلاب راه طولانی در پیش داریم.

باشگاه خبرنگاران جوان، در همین رابطه با دکتر حسین صادقی، عضو هیئت‌علمی گروه هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی شریف گفتگویی انجام دادند و ایشان در خلال این گفتگو اشاره داشت که دانشگاه‌های ایران در زمینه سطح علمی در هوش مصنوعی جایگاه ویژه‌ای دارند. اما نیاز به حمایت است تا بتوان آینده روشنی برای این علم در کشور متصور بود. ایشان افزودند که سیستم‌های هوش مصنوعی به دو عامل نیاز دارند. داده‌های کلان و دوم پردازشگر و سرورهای نیرومند. این در حالی است که توان ما در جنبه دوم یک هزارم شرکت‌های بزرگ خارجی نیست.

بنابراین برای رسیدن به نقطه مطلوب در هوش مصنوعی، باید علاوه بر برنامه‌ریزی، در عمل نیز زیرساخت‌های موردنیازمان را فراهم کنیم.

شما وضعیت ایران در زمینه هوش مصنوعی را چطور ارزیابی می‌کنید؟

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]