Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 بهترین دانشگاه‌های دنیا برای پردازش تصویر و بینایی ماشین کدامند؟

بهترین دانشگاه‌های دنیا برای پردازش تصویر و بینایی ماشین کدامند؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه

به نظر شما پردازش تصویر و بینایی ماشین چه تفاوت‌هایی دارند؟ برخی افراد به اشتباه گمان می‌برند، بینایی ماشین یکی از زیرمجموعه‌های پردازش تصویر است. به‌این معنی که می‌اندیشند رایانه می‌تواند تصویری که به آن دسترسی دارد را تفسیر و درک کند و از آن تفسیر برای اهداف خود استفاده کند. اما در حقیقت، پردازش تصویر به عنوان قسمتی از فرایند بینایی ماشین و یا مجزا از آن، در حوزه‌ای متفاوت، استفاده می‌شود. حال به راستی تفاوت پردازش تصویر و بینا‌‌‌‌‌‌‌یی ماشین چیست؟ پردازش تصویر به توابع گوناگونی اشاره دارد که روی یک تصویر به‌کار می‌روند. ورودی آن یک فریم نگاره است، ولی خروجی می‌تواند بر اساس کارکرد تابع متفاوت و بیشتر باشد. پردازش تصویر، تصویر دومی تحویل می‌دهند که بر اساس نیاز تغییر کرده است. در برابر این چرخه بینایی ماشین قرار می‌گیرد که هدفش کمک به رایانه برای درک جهان پیرامون است.

این‌ هدف می‌تواند به وسیله‌ انواع چشم‌های دیجیتال یا حس‌گرهای متفاوت به سرانجام برسد. بر اساس سلسله‌ای از گام‌های متفاوت می‌توان به این هدف رسید که با دریافت تصویر شروع می‌شود، سپس آن‌ را پردازش، آنالیز و درک می‌کند. این دو پنداره در کنار یکدیگر به یادگیری ماشینی و یادگیری عمیق برای یارانه، کمک می‌کنند. پردازش تصویر بخش مهمی از سامانه بینایی ماشین است و سامانه بینایی ماشین در خدمت یادگیری عمیق. در حقیقت بینایی ماشین و پردازش تصویر مانند دو بال در خدمت یادگیری عمیق هستند و آن را بالا می‌برند. این نکته، ارزش و شایستگی آموزشِ پر‌‌‌‌‌‌‌دازش تصویر و بینایی ماشین را روشن می‌کند، به همین خاطر نیز در ادامه به بررسی بهترین دانشگاه‌های پردازش تصویر و بینایی ماشین در دنیا می‌پردازیم.

پردازش تصویر و بینایی ماشین

چهارده دانشگاه برتر پردازش تصویر و بینایی ماشین در دنیا کدامند؟

در اینجا لیستی از برترین دانشگاه‌های جهان که بر اساس کارکرد پژوهشی آن‌ها در زمینه بینایی ماشین رتبه‌بندی شده‌اند، آورده‌ایم. این رتبه‌بندی بر اساس 11.8 میلیون ارجاع از 516 هزار مقاله دانشگاهی به دست‌آمده. به این معنی که رتبه هر دانشگاه بر اساس پژوهش‌های علمی و تولید مقالات در نشریات آن دانشگاه به‌دست آمده‌است. ما در این‌جا رتبه‌بندی دانشگاه‌های پردازش تصویر و بینایی ماشین را از آخر به اول و از چهاردهمین دانشگاه شروع می‌کنیم.

رتبه چهاردهم: دانشگاه واشنگتن

دانشگاه واشنگتن که در شهر سیاتل آمریکا قرار دارد، یکی برترین دانشگاه‌های پژوهشی در دنیاست. این دانشگاه در سال 1861 به‌وجود آمده و بزرگترین و قدیمی‌ترین دانشگاه ایالت‌های غربی آمریکا به حساب می‌آید. این دانشگاه از 17 دانشکده تشکیل شده که دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر آن در پردازش تصویر و بینایی ماشین پژوهش‌های زیادی انجام داده است. به همین خاطر این دانشگاه در لیست بهترین دانشگاه‌های پرداز‌‌‌‌‌‌‌‌‌ش تصویر و بینایی ماشین در دنیا قرار می‌گیرد.

رتبه سیزدهم: مؤسسه فناوری فدرال زوریخ

دانشگاه فناوری فدرال زوریخ یکی از بهترین پژوهشکده‌های تکنولوژی دانش رایانه در اروپاست. یکی از دلایل خوش‌‌آوازه بودن این دانشگاه این است که کسانی مثل آلبرت انیشتین و ریچارد ارنست در آن تحصیل کرده‌اند. مؤسسه فناوری فدرال زوریخ در سال 1855 میلادی کارش را شروع کرده و در سال 1911 به دانشگاه تبدیل شده است. پردیس علوم رایانه‌ای آن در سال 1964 به‌وجود آمده و تا کنون 21 پژوهشگر از این دانشگاه جایزه نوبل را دریافت کرده‌اند. مؤسسه فناوری فدرال زوریخ زیر نظر مستقیم وزارت فدرال امور اقتصادی، آموزش و پرورش دولت سوئیس است و دانشجویان خارجی برای ورود به این دانشگاه باید در آزمون ورودی شرکت کنند.

رتبه دوازدهم: دانشگاه توکیو

گفته می‌شود دانشگاه توکیو نه‌‌تنها یکی از بهترین دانشگاه‌های پر‌‌‌‌‌‌دازش تصویر و بینایی ماشین در دنیاست، بلکه در رتبه‌بندی دانشگاه‌های پردازش تصویر و بینایی ماشین در آسیا نیز جایگاه دوم را دارد. در میان فارغ‌التحصیلان این دانشگاه ۱۷ نخست‌وزیر، ۷ برنده جایزه نوبل و ۳ برنده جایزه معماری پریتزکر وجود دارند.

دانشگاه توکیو

رتبه یازدهم: دانشگاه پرینستون

دانشگاه خصوصی پرینستون چهارمین دانشگاه قدیمی آمریکاست که بیشترین افتخارش تربیت افراد برجسته است. کسانی مثل اسکات فیتزجرالد (نویسنده بزرگ)، آلن تورینگ (ریاضی‌دان و پدر هوش مصنوعی)، ریچارد فاینمن (فیزیکدان)، جف بزوس و وودرو ویلسون (بیست‌وهشتمین رئیس‌جمهور آمریکا) در آن تحصیل کرده‌اند. این دانشگاه اگرچه رتبه‌ یازدهم را درمیان بهترین دانشگاه‌های پرداز‌‌‌‌‌‌‌‌‌ش تصویر و بینایی ماشین در دنیا دارد، ولی درمیان دانشگاه‌های آمریکا، در رتبه‌بندی دانشگاه‌های پردازش تصویر و بینایی ماشین، جایگاه هشتم را داراست.

رتبه دهم: دانشگاه مریلند، کالج پارک

دانشگاه مریلند واقع در کالج پارک، یکی از برترین دانشگاه‌های دولتی ایالات متحده است. ساختمان اصلی این دانشگاه که در ایالت مریلند ساخته شده یکی از برترین مراکز پژوهشی جهان به شمار می‌آید و از اصلی‌ترین مشاوران دانش‌پژوه دولت فدرال ایالات متحده است. دانشکده کامپیوتر، ریاضی و علوم طبیعی این دانشگاه پژوهش‌های بسیاری در زمینه پردازش تصویر و بینایی ماشین انجام داده و مقالات زیادی درباره آن به چاپ رسانده است.

رتبه نهم: دانشگاه کالیفرنیای جنوبی

هنگام آشنایی با این دانشگاه خصوصی نخستین چیزی که نظر مخاطب را جلب می‌کند، شعار این دانشگاه است. شعار این دانشگاه «بگذار هر که نخل را می‌یابد، آن را بیاورد» است و نخل در این‌جا نشان کامیابی است. در سال‌های اخیر، این دانشگاه به سرعت در حال توسعه بوده و پژوهش‌هایی در زمینه پردازش تصویر و بینایی ما‌‌‌‌‌‌‌‌شین انجام داده‌اند که موجب پیشرفت این دانش شده و جایگاه دانشگاه کالیفرنیای جنوبی را در میان بهترین دانشگاه‌های پرداز‌‌‌‌‌‌‌‌ش تصویر و بینایی ماشین در دنیا و همچنین در رتبه‌بندی دانشگاه‌های پردازش تصویر و بینایی ماشین آمریکا بسیار بالا برده و آن را به مقام ششم رسانده‌‌است.

رتبه هشتم: دانشگاه بریتیش کلمبیا

این دانشگاه در شهر ونکوور، در استان بریتیش کلمبیای کشور کانادا ساخته شده. براساس رده‌بندی که نشریه تایمز در سال ۲۰۲۲ انجام داد، به‌طور‌کلی این دانشگاه در رده سی‌وهفتم برترین دانشگاه‌های دنیا قرار گرفت.

پردازش تصویر و بینایی ماشین

رتبه هفتم: دانشگاه چینهوا

این دانشگاه در شهر پکن، در کشور چین واقع شده‌است و یکی از 9 دانشگاه اتحادیه آموزشی سی‌9 است. اتحادیه سی‌9 به صورت تخصصی به پژوهش در دانش‌های مختلف می‌پردازد و با این‌که تنها 3 درصد پژوهشگران چین را دارد، ولی 10 درصد بودجه پژوهش‌های ملی کشور چین را دریافت می‌کند. همین موضوع موجب شده تا دانشگاه چینهوا بودجه فراوانی در زمینه پردازش تصویر و بینایی ماشین سرمایه‌گذاری کند و به رتبه هفتم در میان بهترین دانشگاه‌های پر‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دازش تصویر و بینایی ماشین در دنیا برسد. این دانشگاه در قاره آسیا و کشور چین جایگاه نخست رتبه‌بندی دانشگاه‌های پرداز‌‌‌‌‌‌‌‌ش تصویر و بینایی ماشین را دارد.

رتبه ششم: دانشگاه ایلینوی در اربانا

این دانشگاه که یکی از سرشناس‌ترین دانشگاه‌های دولتی آمریکا و جهان به‌حساب می‌آید، در ایالت ایلینوی و در دو شهر اربانا و شمپین قرار گرفته است. دانشگاه ایلینوی زمانی که در سال ۱۸۶۷ تأسیس شد، به خاطر بزرگی آن، ساختمان‌هایش در دو شهر اربانا و شمپین ساخته شدند. این دانشگاه یکی از سه دانشگاه سرشناس آمریکا در زمینه فناوری‌های هوش مصنوعی است و بر اساس امتیازدهی موسسات آموزش عالی کارنِگی به عنوان دانشگاه پژوهشی دکترای R1 شناخته شده و این به‌معنی بالاترین فعالیت‌های پژوهشی کشور است. دانشگاه ایلینوی میزبان مرکز ملی برنامه‌های کاربردی ابر رایانه‌هاست و برترین ابر رایانه دانشگاهی دنیا در این دانشگاه قرار دارد. همین امکانات موجب شده تا این دانشگاه یکی از بهترین دانشگاه‌های پردازش تصو‌‌‌‌‌‌‌‌یر و بینایی ماشین در دنیا باشد و در جایگاه پژوهشگر مقام پنجم رتبه‌بندی دانشگاه‌های پردازش تصویر و بینایی ماشین آمریکا را داشته‌باشد.

رتبه پنجم: دانشگاه کالیفرنیا، برکلی

دانشگاه برکلی به‌صورت تخصصی به‌عنوان یک دانشگاه پژوهشی شناخته می‌شود. در سال ۱۸۶۸ دو دانشگاه قدیمی با هم پیوند داده ‌شدند و این دانشگاه ساخته شد. این دانشگاه از اعضای انجمن دانشگاه‌های آمریکایی است و در طول این سال‌هایی که فعالیت‌های پژوهشی و عملی داشته آرام‌آرام به یک دانشگاه پژوهشی تبدیل شد. این دانشگاه چهارمین دانشگاه برتر آمریکا در زمینه پردازش تصویر و بینایی ماشین است.

رتبه چهارم: دانشگاه آکسفورد

دانشگاه آکسفورد که تقریبا سرشناس‌ترین دانشگاه تاریخ به‌شمار می‌رود در کشور بریتانیا و در شهر آکسفورد قرار دارد. قدیمی‌ترین دانشگاه انگلیسی زبان جهان رتبه نخست پژوهش‌های هوش مصنوعی در اروپا را دارد. برترین دانشگاه اروپا در رتبه‌بندی دانشگاه‌های پردازش تصو‌‌‌‌‌‌‌‌یر و بینایی ماشین، تنها در سال 2021 بیش از 350 مقاله پژوهشی در زمینه بینایی ماشین و پردازش تصویر منتشر کرد و همین فراوانی پژوهش و سرمایه‌گذاری گسترده موجب شده تا آکسفورد یکی از بهترین دانشگاه‌های پردازش تصویر و بینایی ماشین در دنیا باشد.

آکسفورد

رتبه سوم: دانشگاه استنفورد

دانشگاه استنفورد نه‌تنها در رتبه‌بندی دانشگاه‌های پردازش تصویر و بینایی ماشین مقام سوم برترین دانشگاه را دارد، بلکه به طور کلی یکی از سه دانشگاه برتر جهان به‌شمار می‌رود. در همین راستا گفته می‌شود که فارغ‌التحصیلان استنفورد بسیاری از ابرشرکت‌های موفق جهان مانند گوگل، یاهو، هیولت پاکارد، سیلیکون گرافیکس، سان مایکروسیستمز، لینکدین، اسنپ چت، اینستاگرام، نایکی، الکترونیک آرتز، سیسکو و… را به‌وجود آورده‌اندندلا. چنان‌چه گردش مالی این‌ شرکت‌ها سالانه بالغ بر ۲٫۷ تریلیون دلار، معادل دهمین اقتصاد قدرتمند جهان است. همچنین 84 برنده جایزه نوبل و 8 برنده مدال فیلدز از پژوهشگران دانشگاه استنفورد بوده‌اند. پژوهش‌های فراوان و انتشار مقالات آن موجب شده تا این دانشگاه یکی از بهترین دانشگاه‌های پردازش تصویر و بینایی ما‌‌‌‌‌‌‌‌شین در دنیا باشد.

رتبه دوم: دانشگاه کارنِگی مِلون

این دانشگاه نه‌تنها در زمینه هوش مصنوعی، بلکه به طور کلی یکی از برترین دانشگاه‌های جهان است. چنان‌که از نظر امتیازگیری، بر اساس نظام QS رتبه ۱۴ دنیا را به خود اختصاص داده است. دانشگاه کارنِگی مِلون به افتخار اندرو کارنگی، سرمایه‌دار و نیکوکار اسکاتلندی‌تبار آمریکایی این نام را گرفته است. گفته می‌شود، دانشگاه کارنگی ملون برترین دانشگاه آمریکا در رشته مهندسی و دانش ریانه است و بر اساس پژوهش‌هایی که در این دانشگاه انجام گرفته در مقام دوم رتبه‌بندی دانشگاه‌های پردازش تصویر و بینایی ماشین آمریکا قرار دارد.

کارنگی ملون

رتبه نخست: مؤسسه فناوری ماساچوست یا ام‌آی‌تی

بدون شک نه‌تنها در رتبه‌بندی دانشگاه‌های پر‌‌‌‌‌‌دازش تصویر و بینایی ماشین، بلکه در رتبه‌بندی فناوری‌های هوش مصنوعی نیز جایگاه نخست به دانشگاه ام‌آی‌تی می‌رسد. این دانشگاه یکی از بهترین دانشگاه‌های پردازش تصویر و بینایی ماشین در دنیا نیست، بلکه بهترین آن است! ام‌آی‌تی نخستین دانشگاه جهان است که در زمینه فناوری‌های هوش مصنوعی و بینایی ماشین پژوهش‌های عملی خود را شروع کرد و اگر پژوهش‌های دانشمندان این دانشگاه نمی‌بود، اکنون بسیاری از تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای که جهان ما را ساخته‌ند

اند نیز وجود نمی‌داشتند. این دانشگاه بر اساس الگوی دانشگاه پلی تکنیک اروپا طراحی شده است و تأکیدش بر آموزش آزمایشگاهی‌ست. به‌همین خاطر نیز کمتر به درس‌های نظری در این دانشگاه توجه می‌شود. خلاقیت در این دانشگاه حرف نخست را می‌زند و شما برعکس مراکز آموزشی دیگر به هیچ‌عنوان نیاز ندارید تا چیزی را ازبر کنید. مؤسسه فناوری ماساچوست بزرگترین پیمانکار تحقیق و توسعه آمریکاست و آمار بیشترین پژوهش‌های پر‌‌‌‌‌‌‌‌دازش تصویر و بینایی ماشین در طول تاریخ برای این دانشگاه است. همین آمار بالای پژوهش عملی و نشر موجب شده تا مقام نخست رتبه‌بندی دانشگاه‌های پردازش تصویر و بینایی ماشین در دنیا به ام‌آی‌تی برسد. در نتیجه مقام آن را بالاتر از بهترین دانشگاه‌های پردازش تصویر و بینایی ماشین در دنیا می‌دانند.

پردازش تصویر و بینایی ماشین

در کدام کشورها برترین دانشگاه‌های پردازش تصویر و بینایی ماشین وجود دارند؟

بر اساس آمار منتشر شده، از میان 100 دانشگاه برتر در میان بهترین دانشگاه‌های پر‌‌‌‌‌دازش تصویر و بینایی ماشین در دنیا 40 دانشگاه به کشور آمریکا تعلق دارد. این آمار به این معنی است که 40 درصد از برترین‌ دانشگاه‌های جهان در زمینه پردازش تصویر و بینایی ماشین در کشور آمریکا قرار دارد و همین آمریکا را به مقام نخست در میان برترین کشورها برای دانشگاه‌های پردازش تصویر و بینایی ما‌‌‌‌‌‌‌شین می‌رساند. کشور چین نیز از میان 100 دانشگاه برتر دنیا در زمینه پژوهش‌های پرداز‌‌‌‌‌‌‌‌‌ش تصویر و بینایی ماشین 23 دانشگاه را از آن خود کرده است و این 23 درصد از برترین دانشگاه‌های جهان را به چین می‌دهد. بعد از چین بیشترین آمار از آن اتحادیه اروپا است.

چنان‌که در میان 100 دانشگاه برتر از بهترین دانشگاه‌های پردازش تصویر و بینایی ماشین در دنیا، 18 دانشگاه از آن اتحادیه اروپا است و همین آمار 18 درصد از برترین‌ دانشگاه‌های جهان در زمینه پرداز‌‌‌‌‌‌ش تصویر و بینایی ماشین را به اروپا اختصاص می‌‌دهد. بعد از آن بالاترین آمار برترین کشورها برای دانشگاه‌های پردازش تصویر و بینایی ما‌‌‌‌‌‌‌شین به ترتیب به کشورهای اسرائیل، ژاپن، کره‌جنوبی و تایوان می‌رسد.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]