Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 استقبال سازمان هواشناسی کشور از قابلیت‌های هوش مصنوعی در پیش‌بینی هواشناسی

سازمان هواشناسی

استقبال سازمان هواشناسی کشور از قابلیت‌های هوش مصنوعی در پیش‌بینی هواشناسی

زمان مطالعه: 2 دقیقه

معاون توسعه و پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور، دکتر مجید آزادی طی یک گفت‌وگوی تلفنی با یک مجله رادیویی درمورد کاربرد هوش مصنوعی در هواشناسی صحبت کرد. آزادی خاطر نشان کرد که اساس هواشناسی در کشور و در حال حاضر بر مبنای آی‌تی و از راه کارکردن با داده‌ها و اطلاعات است و مسئله مهم و اساسی این است که ما بتوانیم با حجم بسیار زیادی از داده‌ها، کار کنیم.

دکتر مجید آزادی بیان کرد که هر روز چند هزار ترابایت داده و اطلاعات تازه از طریق رادارها و دستگاه‌های ماهواره‌ای و شبیه‌سازی‌های کامپیوتری تولید می‌شود. وی در ادامه اظهار داشت که به علت وجود حجم زیادی از داده‌ها در حوزه هواشناسی، نمی‌توان انتظار داشت که روش‌های سنتی و معمول درگذشته بتوانند همه داده‌ها را پردازش کنند. آزادی به عنوان معاون توسعه و پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور بیان کرد: امروز مدل‌های پیش‌بینی هواشناسی تغییر کرده و رایانه و هوش مصنوعی نسبت به قبل نقش بسیار مهمی را در پیش‌بینی هوا ایفا می‌کنند و حضور فناوری خیلی پررنگ‌تر از سابق شده است.

با این حال اگرچه تحلیل‌های هواشناسی به وسیله رایانه انجام می‌پذیرد اما در تمام دنیا هنوز انسان است که پیش‌بینی نهایی را انجام می‌دهد. آزادی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو عنوان کرد: ممکن است که در آینده، هوش مصنوعی بتواند به جای انسان پیش‌بینی‌های مربوط به هواشناسی را انجام دهد اما اکنون و در حال حاضر، در همه دنیا انسان این پیش‌بینی را انجام می‌دهد. او خاطر نشان کرد که به طور کلی در سال‌های اخیر، میزان دقت در پیش‌بینی‌های هواشناسی به بالاتر از 85 درصد رسیده است.

همچنین پیش‌بینی‌های مربوط به دمای هوا، در مقایسه با ده سال گذشته، از میزان دقت بیشتری برخوردار شده‌ است. آزادی گفت: در گذشته نهایتا امکان بیش‌بینی هوا برای یک هفته یا ده روز میسر بود اما در حال حاضر، پیش بینی هوا با همان میزان از دقت به بالاتر از 10 روز و تا حدود دو هفته رسیده است. آزادی، معاون توسعه و پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور بیان کرد: امکان پیش‌بینی‌ سامانه‌های جوی بزرگ که می‌توانند چندین استان یا بخش بزرگی از کشور را تحت‌تأثیر قرار دهند به مراتب آسان‌تر است. این سامانه‌های جوی بزرگ، از یک هفته تا ده روز قبل هم قابل پیش‌بینی هستند.

این درحالی است که امکان پیش‌بینی سامانه‌های جوی کوچک یا به عبارتی دیگر، سامانه‌های جوی که ابعاد زمانی و مکانی کوچک‌تری دارند و تنها یک نقطه از کشور را شامل می‌شوند، سخت‌تر است. در پایان آزادی به عنوان معاون توسعه و پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور اظهار کرد که سازمان هواشناسی کشور از ایده‌ها و طرح‌های شرکت‌های دانش‌بنیان که می‌توانند در این راستا مثمر ثمر بوده و نقش موثری ایفا کنند؛ استقبال می‌کند.

 

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]