Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 پیش‌بینی‌های فورستر در خصوص فناوری‌های لبه، اینترنت اشیا و شبکه‌سازی در سال 2022

پیش‌بینی‌های فورستر در خصوص فناوری‌های لبه، اینترنت اشیا و شبکه‌سازی در سال 2022

زمان مطالعه: 3 دقیقه

فناوری اینترنت اشیا به کاهش تولیدات کربن کمک می‌کند؛ اینترنت ماهواره‌ای رقیب سرسخت اینترنت 5G خواهد بود؛ معضل کمبود تراشه ادامه خواهد یافت. در سال 2022، به‌جز بازیابی جهان از همه‌گیری، باید منتظر رویدادهای دیگری هم باشیم. شرکت تحقیقاتی فورستر پیش‌بینی کرده است که در سال 2022، بازارهای اینترنت اشیا، محاسبات لبه و شبکه‌سازی باید منتظر 5 رویداد باشند، رویدادهایی که بر مبنای «تغییراتی خاص و ملموس» رخ خواهند داد.

برخی از این پیش‌بینی‌ها ظرفیت این را دارند که نه‌تنها صنایع مذکور، بلکه همه‌ کسب‌وکارهایی را که به‌نوعی از این فناوری‌ها تأثیر می‌پذیرند نیز تغییر دهند. این دامنه آنقدر وسیع است که تقریباً همه‌ اشخاص و سازمان‌ها را در بر می‌گیرد.

به بیان خلاصه، این پنج پیش‌بینی توضیح می‌دهند که فناوری‌های لبه و اینترنت اشیا چطور زنجیره‌های تأمین را پایدارتر می‌کنند؛ اینترنت ماهواره‌ای بالاخره می‌تواند به سطحی برسد که با اینترنت 5G رقابت کند؛ معضل کمبود تراشه همچنان ادامه خواهد داشت؛ زیرساخت‌های هوشمند سرمایه‌ بیشتری جذب خواهند کرد و در آخر، حمله‌ای بی‌سابقه از بات‌نت‌های اینترنت اشیا نیز در افق پیش رو دیده می‌شود.

فارغ از اینکه این پیش‌بینی‌ها محقق شوند یا خیر، به‌سختی می‌توان کسب‌وکار یا حتی شخصی را متصور شد که به‌نوعی از آن‌ها تأثیر نپذیرد. این پیش‌بینی‌ها حرفی از ظهور فناوری‌های جدید نمی‌زنند، بلکه به گفته‌ نویسنده‌ این گزارش، تحلیل‌گری از فورستر به نام ابیجیت سانیل، بیشتر این فناوری‌ها هم‌اکنون وجود دارند و امسال به‌صورت گسترده در دسترس قرار گرفته و در عمل به کار خواهند رفت.

سانیل معتقد است: «ادغام و تلفیق فناوری‌های لبه، اینترنت اشیا و شبکه‌سازی، پیامدهایی واقعی برای بازار به همراه می‌آورند.»

فناوری لبه و اینترنت اشیا: با هم برای کاهش تولید کربن

حیطه‌ سوم تولیدات کربن (و گازهای گلخانه‌ای) به تولیداتی اشاره دارد که عوارض جانبی عملیات‌های کاری هستند و از مدیریت مستقیم شرکت‌ها خارج هستند؛ به‌عنوان مثال، هزینه‌ حمل برای شخص ثالث، فرایندهای زنجیره تأمین و موارد دیگری که بین مرحله‌ مواد خام و مرحله‌ کالای نهایی وجود دارند و به دست شرکت‌های دیگر انجام می‌شوند.

فورستر پیش‌بینی کرده است: «در سال 2022، به‌منظور افزایش کارآیی انرژی و مدیریت منابع، تقاضا برای خدمات مرتبط با پایداری افزایش خواهد یافت و در این مسیر از قدرت فناوری لبه و اینترنت اشیا استفاده خواهد شد. این فناوری‌ها می‌توانند در اموری همچون نظارت بر محیط زیست، مدیریت منابع و فرایندهای زنجیره تأمین ایفای نقش کنند.»

در سال 2022، محصولاتی به بازار می‌آیند که با تکیه بر اینترنت اشیا و محاسبات لبه، مشکل حیطه‌ سوم تولیدات کربن را بررسی خواهند کرد. ارائه‌دهندگان این محصولات فروشندگان همیشگی محصولات هوشمند و فروشندگان سرویس‌های IT خواهند بود که در حوزه‌ اینترنت اشیا و فناوری لبه تخصص دارند.

سانیل می‌گوید: «پایداری مصداق بسیار خوبی از کاربردهای معنادار فناوری‌های نوظهور همچون موتورهای هوش مصنوعی مجهز به فناوری لبه به شمار می‌رود.»

فناوری لبه و اینترنت اشیا

اینترنت ماهواره‌ای، چالشی برای اینترنت 5G

فورستر گفته است: «قوانین محدودیت‌زای دولت و تأخیر در توسعه‌ اینترنت 5G زمینه را برای بازار اینترنت ماهواره‌ای فراهم کرده است. مردم به‌ویژه در مناطق روستایی، وعده‌هایی در خصوص ارتقای اینترنت به 5G دریافت کرده‌اند که به‌آهستگی در حال برآورده شدن هستند.» فورستر این امر را فرصت خوبی برای ارائه‌دهندگان اتصال مودمی و اینترنت ماهواره‌ای همچون Starlink می‌داند.

سانیل توضیح می‌دهد: «برخی از شرکت‌های مخابراتی (که سرویس‌های سلولی ارائه نمی‌دهند) به جای استفاده از سرویس‌های سلولی رقبایشان، سعی دارند سرویس ماهواره‌ای را به‌عنوان بک‌آپ استفاده کنند. این مهم، به‌ویژه در مناطق روستایی که ظرفیت پیاده‌سازی 5G را (حداقل در کوتاه‌مدت) ندارند، تبدیل به جریان غالب خواهد شد.»

طبق پیش‌بینی‌های فورستر، 85 درصد از کاربران اینترنت ماهواره‌ای از مناطق روستایی خواهند بود. اگر این پیش‌بینی درست باشد، شرکت‌هایی که اینترنت 5G بی‌سیم یا سرویس mmWave برای دسترسی به لبه ارائه می‌دهند، باید در سال پیش رو خود را اثبات کنند؛ در غیر این صورت، به سرنوشت اتصال DSL دچار می‌شوند: آنقدرها هم بد نیستند، اما به پای رقیبشان نمی‌رسند!

کمبود تراشه، مانعی برای رشد بازار IoT

فورستر پیش از این هم کمبود طولانی‌مدت تراشه‌ها را پیش‌بینی کرده بود و اکنون، دوباره از این اتفاق خبر می‌دهد. طبق پیش‌بینی این شرکت، با ادامه‌ روند کنونی، این مشکل تا اواسط 2023 ادامه خواهد یافت و در نتیجه‌ آن، شمار بالایی از تولیدکنندگان محصولات هوشمند و مصرف‌کنندگان این محصولات دست خالی خواهند ماند.

تراشه‌های ابتدایی‌تری همچون CPU یا GPU احتمالاً زودتر از سایر تراشه‌ها تأمین شده و به بازار برخواهند گشت؛ اما محصولات IoT از حسگرها، میکروکنترلرها و فناوری‌های ارتباطی سطح بالاتری استفاده می‌کنند که مستلزم تراشه‌های پیشرفته‌تری خواهد بود.

این معضلات دسترسی به محصولات هوشمند مبتنی بر IoT همچون لوازم خانگی، خودروها و لوازم الکترونیک را با مشکل روبه‌رو کرده یا به تأخیر می‌اندازند و قیمت محصولات را افزایش می‌دهند. بدین ترتیب، رشد محصولات IoT در سال 2022 بین 10 تا 15 درصد کاهش خواهد یافت، امری که تقاضای محصولات کمتر هوشمند را افزایش می‌دهد.

فناوری لبه و اینترنت اشیا و پیش بینی فورستر

افزایش سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های هوشمند

فورستر انفجاری بزرگ در سرمایه‌گذاری روی زیرساخت‌های هوشمند را برای سال 2022 پیش‌بینی می‌کند و می‌گوید سرمایه‌ موجود در این حوزه‌ها که عمدتاً از طرف چین، اتحادیه اروپا و آمریکا می‌آید، تا 40 درصد افزایش می‌یابد. قسمت عمده‌ این سرمایه صرف جبران مشکلات ناشی از همه‌گیری و بازیابی تسهیلات خواهد شد. به گفته‌ فورستر، حوزه‌های اتصال اینترنت، بهداشت عمومی و مدیریت منابع حیاتی دوباره در کانون توجهات قرار خواهند گرفت.

علاوه بر این، ذی‌نفعان از اطلاعات و بینش به‌دست‌آمده از دستگاه‌های لبه و زیرساخت‌های مجهز به IoT برای اصلاح الگوهای ترافیک استفاده خواهند کرد، تا ترافیک را کاهش داده، داده‌های چندرسانه‌ای را برای مقاصد امنیتی ارزیابی کرده و 5G، V2X و فناوری‌های لبه را به‌منظور تحقق خودروهای خودران در بنادر و فرودگاه‌ها ترکیب کنند.

بات‌نتی بی‌سابقه از اینترنت اشیا

امنیت ضعیف دستگاه‌های IoT آفتی است که به جان اینترنت افتاده است. به گفته‌ فورستر، 2022 با خود بات‌نتی را به همراه می‌آورد که با مقیاس بزرگش، برخی از زیرساخت‌های ارتباطی حیاتی را زیر سؤال برده و بدین طریق به مشکلات اقتصادی عظیم می‌انجامد. فورستر بزرگی این مقیاس را حدود 30 میلیون درخواست در ثانیه برآورد می‌کند؛ برای درک بهتر این رقم، باید بدانید که رکورد این معیار تا سال 2021، 22 میلیون درخواست در ثانیه بوده است.

این پیش‌بینی آخر را می‌توان تهدیدی به پسرفت امنیت سایبری در سال 2022 در نظر گرفت؛ بنابراین لازم است راهبردهایی برای مقابله با حملات DDoS را از همین حالا آماده کنید.

شاید برخی از پیش‌بینی‌های فورستر برای سال 2022 تخیلی و بعید به‌نظر برسند، اما پیش‌بینی‌های گذشته‌ این شرکت محقق شده‌اند؛ علاوه بر این، وقتی در انتهای 2022 به سالی که گذشت نگاهی بیندازیم، همه‌ چیز مشخص خواهد شد!

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]