Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
گزارش
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
جیتکس
کاربردهای هوش مصنوعی
کتابخانه
اشخاص
شرکت‌های هوش مصنوعی
محصولات و مدل‌های هوش مصنوعی
مفاهیم
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
 بررسی چالش‌های آینده هوش مصنوعی در گفتگو با نویسنده کتاب «الهیات سایبر»

بررسی چالش‌های آینده هوش مصنوعی در گفتگو با نویسنده کتاب «الهیات سایبر»

زمان مطالعه: 2 دقیقه

به گزارش تحریریه هوشیو و به نقل از بخش قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام علیرضا قائمی نویسنده کتاب «الهیات سایبر» و عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در گفتگو با این خبرگزاری از گردآوری نظریات علمای بزرگ و اندیشمندان شیعه، به عنوان مثال نظریه اعتباریات علامه طباطبایی، در راه تدوین این کتاب صحبت کرد.

این نویسنده در مراسم رونمایی از کتاب «الهیات سایبر»، اظهار داشت که هر نوآوری علمی که در این کتاب و به واسطه این اثر انجام شده است، متکی بر اتصال به ذخایر علمی اندوخته شده است. ذخایر علمی که به همت و مجاهدت علمای شیعه در ادوار گذشته فراهم گردیده است. ایشان همچنین از همکاری‌هایی که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در راستای تدوین و گردآوری نظریات این کتاب داشته تشکر کردند.

این عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در ارتباط با بررسی بخشی از ایده‌های مطرح شده در کتاب «الهیات سایبر» افزودند که فضای سایبر و هوش مصنوعی زیست جهان و تقدیر ما را شکل می‌دهد. این کتاب نشان می‌دهد که چگونه فضای سایبر و فناوری‌های نوین، علاوه بر مزایا و منافعی که برای انسان داشته، مخاطراتی نیز دارند. ایشان ادامه دادند که به فضای سایبر نباید با دیدی ساده نگریست. زیرا این فناوری امروزه ابعاد زیادی از زندگی بشر را دربرگرفته است؛ بنابراین جا دارد در آن تأمل کنیم و به بررسی نسبت خودمان با فضای سایبر و فناوری‌های برخاسته از این بستر، خاصه هوش مصنوعی بپردازیم. این موضوع کمک می‌تواند تا اثرات فضای سایبر را مدیریت کنیم و مانع از آسیب‌های احتمالی آن بشویم.

حجت‌الاسلام قائمی در ادامه صحبت‌هایشان اشاره داشتند که اصل ایده نگارش این کتاب در سال 1395 شکل گرفت. این ایده مُلهم از ترجمه حجم گسترده‌ای از متون و مکتوبات است که امروزه در حوزه‌هایی نظیر هوش مصنوعی، فضای سایبری و علوم‌شناختی در کشور ایجاد شده است. به نظر ایشان، همین نکته که بتوانیم بیداری باشی نسبت به چالش‌های فضای سایبر به شهروندان بدهیم و نیز نوعی رویکرد انتقادی نسبت به این موضوعات ایجاد کنیم، هدف این کتاب را برآورده کرده است.

ایشان تصریح کردند که نگاهشان به فضای مجازی مبتنی بر فلسفه مهندسی نیست. بلکه کوشیدند تا با یک نگاه انتقادی، بنیان‌های عمیق فکری و فلسفی الهیاتی فضای سایبر را شناسایی کنند. به گفته ایشان این موضوع باید از ابعاد فلسفی مورد بررسی قرار بگیرد تا با روشن‌بینی بتوانیم از آسیب‌هایی که ناشی از نپرداختن به ابعاد فلسفی است جلوگیری به عمل آوریم.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی ایران و جهان را با هوشیو دنبال کنید

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]