40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
ابزارهای هوش مصنوعی
اخبار
تیتر یک
چندرسانه ای
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
دانش روز
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
مقاله
  3 سوال مهم دربارۀ اثبات هویت انسانی در دنیای دیجیتال و نقش گواهینامه‌های شخصیت

 3 سوال مهم دربارۀ اثبات هویت انسانی در دنیای دیجیتال و نقش گواهینامه‌های شخصیت

با پیشرفت روزافزون فناوری‌های هوش مصنوعی، تشخیص تفاوت میان کاربران مبتنی بر هوش مصنوعی و انسان‌های واقعی در فضای مجازی چالش‌برانگیزتر می‌شود. این امر می‌تواند موجب گسترش متقلبان دیجیتال و انتشار اطلاعات نادرست در اینترنت شود. در این راستا، پژوهشگران از MIT، OpenAI، مایکروسافت و دیگر مؤسسات فناوری و دانشگاهی در مقاله‌ای جدید استفاده از «گواهی‌نامه شخصیت» را پیشنهاد می‌کنند؛ یک روش تأیید هویت که به افراد امکان می‌دهد انسان بودن خود را در فضای آنلاین اثبات کنند، درحالی‌که حریم خصوصی‌شان نیز حفظ می‌شود.

در مصاحبه‌ای با MIT News، دو نویسندۀ این مقاله، نوران سلیمان، دانشجوی فارغ‌التحصیل مهندسی برق و کامپیوتر، و توبین ساوت، دانشجوی فارغ‌التحصیل آزمایشگاه رسانه، به بحث دربارۀ ضرورت این گواهینامه‌ها، ریسک‌های احتمالی و نحوه پیاده‌سازی امن و عادلانه آن‌ها پرداخته‌اند.

چرا به گواهی‌نامه شخصیت نیاز داریم؟

توبین ساوت بیان می‌کند که قابلیت‌های هوش مصنوعی به‌سرعت در حال بهبود هستند. درحالی‌که بیشتر گفت‌وگوهای عمومی دربارۀ بهبود چت‌بات‌ها متمرکز است؛ اما هوش مصنوعی پیچیده توانایی‌های بیشتری دارد که فراتر از ChatGPT و به طور خاص تعاملات خودمختار آنلاین را شامل می‌شود. این تکنولوژی می‌تواند در ایجاد حساب‌های جعلی، تولید و تقویت محتوای نادرست در مقیاس وسیع و تظاهر به انسان بودن مورداستفاده قرار گیرد. چنین تحولاتی باعث ایجاد خطراتی برای امنیت و صداقت محتوای آنلاین می‌شود. در این وضعیت، «گواهی‌نامه شخصیت» می‌تواند یکی از راه‌های مقابله با این چالش باشد.

نوران سلیمان نیز به این موضوع اشاره می‌کند که قابلیت‌های پیشرفته هوش مصنوعی می‌تواند به بازیگران بد در اجرای حملات گسترده یا پخش اطلاعات نادرست کمک کند. این امر ممکن است باعث شود اینترنت پر از هوش مصنوعی‌هایی شود که محتوای انسان‌های واقعی را بازنشر می‌کنند تا کمپین‌های اطلاعات نادرست را به اجرا درآورند. با استفاده از گواهینامه‌های شخصیت، کاربران می‌توانند محتوای خاصی را فیلتر کنند یا اعتماد خود به اطلاعات دریافت‌شده آنلاین را ارزیابی کنند.

چگونه می‌توان از امنیت «گواهی‌نامه شخصیت» اطمینان حاصل کرد؟

نوران سلیمان به نگرانی‌های موجود دربارۀ تأثیر هوش مصنوعی پیشرفته در اینترنت اشاره می‌کند و می‌گوید این قابلیت‌ها می‌توانند به بازیگران بد کمک کنند تا حملات گسترده‌ای را اجرا کنند یا اطلاعات نادرست را به طور گسترده پخش کنند. به همین دلیل، استفاده از گواهی‌نامه شخصیت برای فیلترکردن محتوا و ارزیابی سطح اعتماد به اطلاعات دریافتی می‌تواند راه‌حل مناسبی باشد. این گواهینامه‌ها می‌توانند به کاربرانی که می‌خواهند تنها با افراد واقعی تعامل داشته باشند، اطمینان دهند.

گواهی‌نامه شخصیت چیست؟

توبین ساوت توضیح می‌دهد که «گواهی‌نامه شخصیت» به افراد امکان می‌دهد بدون افشای اطلاعات دیگری دربارۀ هویتشان، اثبات کنند انسان هستند. این فرآیند شامل دریافت تأییدی از نهاد مطمئن مانند دولت است که اثبات کند انسانی واقعی هستید. سپس، از فناوری‌های حفظ حریم خصوصی استفاده می‌شود تا این واقعیت بدون افشای جزئیات حساس به اشتراک گذاشته شود.

در واقع کپچاهایی که برای تمایز انسان از ربات استفاده می‌شود دیگر کارایی نخواهد داشت و در برابر هوش مصنوعی آسیب‌پذیر هستند.

برای دریافت گواهی‌نامه شخصیت، حضور فیزیکی ضروری است یا باید ارتباطی با نهادهای دولتی مانند داشتن شمارۀ شناسنامۀ مالیاتی داشته باشید. از آنجا که برخی اقدامات فقط توسط انسان‌ها انجام‌پذیر است، برای اثبات هویت انسانی لازم است این امور انجام شود؛ مثلاً هوش مصنوعی نمی‌تواند به‌صورت فیزیکی در دفتر پلیس راهنمایی رانندگی برای دریافت گواهینامه حضور پیدا کند.

او همچنین اشاره می‌کند که ترکیب امنیت رمزنگاری با قابلیت‌هایی که مختص انسان‌هاست، تضمین می‌کند که فقط انسان‌ها می‌توانند گواهینامه شخصیت را دریافت کنند. ازآنجایی‌که حتی پیچیده‌ترین هوش مصنوعی‌ها نیز قادر به شکست رمزنگاری نیستند، این راهکار بسیار مطمئن است.

آیا گواهینامه‌های شخصیت اختیاری خواهند بود؟

نوران سلیمان می‌افزاید که گواهینامه‌های شخصیت می‌توانند اختیاری باشند و ارائه‌دهندگان خدمات می‌توانند به کاربران اجازه دهند خودشان انتخاب کنند آیا می‌خواهند از این گواهینامه‌ها استفاده کنند یا خیر. در حال حاضر، راه مؤثری برای تشخیص بین انسان‌های واقعی و هوش مصنوعی در فضای آنلاین وجود ندارد. این موضوع به‌ویژه در مواقعی اهمیت پیدا می‌کند که عوامل هوش مصنوعی به نمایندگی از انسان‌ها اقدام می‌کنند، مانند زمانی که فرد می‌خواهد کالایی را آنلاین بخرد یا معامله‌ای را مذاکره کند. در چنین مواقعی، وجود گواهینامه‌های شخصیت می‌تواند به کاربران اطمینان دهد که با موجودات مطمئن در حال تعامل‌اند.

گواهینامه‌های شخصیت: چالش‌ها و فرصت‌ها

امنیت و زیرساخت‌ها

توبین ساوت توضیح می‌دهد که گواهینامه‌های شخصیت بر اساس زیرساخت‌ها و فناوری‌های امنیتی ساخته‌شده‌اند که دهه‌هاست مورداستفاده قرار می‌گیرند، ساخته شده‌اند. این گواهینامه‌ها می‌توانند روش‌های موجود برای تأیید هویت، مانند استفاده از شناسه‌هایی مانند حساب‌های ایمیل، را تکمیل کنند و بهبود بخشند.

خطرات و کاهش آن‌ها

نوران سلیمان به خطرات ناشی از پیاده‌سازی گواهینامه‌های شخصیت اشاره می‌کند. یکی از این خطرات، تمرکز قدرت در دست نهادی خاص است. اگر تنها یک نهاد خاص مسئول صدور گواهینامه‌های شخصیت باشد یا اگر سیستم به‌گونه‌ای طراحی شود که تمام قدرت به یک نهاد داده شود، ممکن است این نهاد مورداعتماد نباشد و برخی افراد احساس عدم امنیت کنند. برای کاهش این خطرات، ضروری است گواهی‌نامه‌های شخصیت به‌گونه‌ای پیاده‌سازی شوند که اعتماد مردم به صادرکنندگان حفظ شود و هویت افراد از گواهینامه‌هایشان به طور کامل جدا بماند تا حریم خصوصی حفظ شود.

توبین ساوت نیز به نگرانی‌های دیگر اشاره می‌کند. اگر تنها راه برای دریافت گواهی‌نامه شخصیت، حضور فیزیکی در مکان‌های خاص باشد، این کار ممکن است در محیط‌های اجتماعی – سیاسی که دسترسی به آن مکان‌ها دشوار یا خطرناک است، مشکل‌ساز باشد. چنین وضعیتی می‌تواند آزادی بیان را محدود کند و از توانایی برخی افراد برای به اشتراک‌گذاری پیام‌هایشان جلوگیری کند؛ بنابراین، اهمیت داشتن انواع مختلف صادرکنندگان و پروتکل‌های باز برای حفظ آزادی بیان بسیار زیاد است.

دعوت به اقدام و آینده‌نگری

نوران سلیمان و توبین ساوت در پایان مقاله به دولت‌ها، سیاست‌گذاران، رهبران و پژوهشگران توصیه می‌کنند منابع بیشتری به گواهینامه‌های شخصیت اختصاص دهند و به بررسی جهت‌های اجرایی مختلف و تأثیرات گسترده‌تر آن‌ها بر جامعه بپردازند. آن‌ها تأکید می‌کنند که برای مقابله با پیشرفت‌های سریع هوش مصنوعی و تطبیق سیستم‌های دیجیتال، ضروری است قوانین و مقررات مناسبی برای پیاده‌سازی گواهینامه‌های شخصیت ایجاد شود.

توبین ساوت همچنین به لزوم آمادگی برای زمان‌هایی که هوش مصنوعی به قابلیت‌های پیشرفته دست پیدا می‌کند، اشاره می‌کند و تأکید می‌کند که دولت‌ها و شرکت‌های بزرگ باید به فکر تطبیق سیستم‌های دیجیتال خود برای اثبات هویت انسانی به طور ایمن و با حفظ حریم خصوصی باشند.

میانگین امتیاز / 5. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]