40 گام به سوی آینده‌ای هوشمند - مجموعه وبینارهای رایگان در حوزه هوش مصنوعی
Filter by دسته‌ها
chatGTP
آموزش هوش مصنوعی و انواع آن
آموزش‌های پایه‌ای هوش مصنوعی
اصول هوش مصنوعی
پایتون و ابزارهای یادگیری عمیق
کتابخانه‌ های یادگیری عمیق
یادگیری با نظارت
یادگیری بدون نظارت
یادگیری تقویتی
یادگیری عمیق
یادگیری نیمه نظارتی
آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی
بینایی ماشین
پردازش زبان طبیعی
پردازش گفتار
چالش‌های عملیاتی
داده کاوی و بیگ دیتا
رایانش ابری و HPC
سیستم‌‌های امبدد
علوم شناختی
دیتاست
اخبار
تیتر یک
رسانه‌ها
آموزش پردازش زبان طبیعی
آموزش علوم داده
اینفوگرافیک
پادکست
ویدیو
رویدادها
کاربردهای هوش مصنوعی
کسب‌و‌کار
تحلیل بازارهای هوش مصنوعی
کارآفرینی
هوش مصنوعی در ایران
هوش مصنوعی در جهان
 ۸ زن پیشرو در حوزه هوش مصنوعی

زن پیشرو در حوزه هوش مصنوعی

۸ زن پیشرو در حوزه هوش مصنوعی

هوش مصنوعی بیش از حد تحت سلطه مردان قرار دارد. این یک حقیقت ساده است. بر اساس مطالعه سال ۲۰۱۸ Wired و Element AI، تنها ۱۲٪ از محققان هوش مصنوعی در سطح جهان زن هستند و تعداد زن پیشرو در حوزه هوش مصنوعی بسیار کم است.


هوش مصنوعی در سال‌های آینده بسیاری از جنبه‌های زندگی انسان‌ها را تغییر شکل می‌دهد؛ از بهداشت و درمان تا امور مالی، از آموزش‌وپرورش تا دولت؛ بنابراین این موضوع نگران‌کننده است که کسانی که این فناوری را می‌سازند به‌طور کامل نمایانگر جامعه‌ای نیستند که قرار است تغییر کند.با این حال امروزه زنان بی‌نظیر بسیاری در خط مقدم هوش مصنوعی هستند. این زنان به‌عنوان کارآفرینان، محققان دانشگاهی، مدیران صنعت، سرمایه‌گذاران خطرپذیر و غیره، آینده هوش مصنوعی را شکل می‌دهند. آن‌ها همچنین به‌عنوان الگویی برای نسل بعدی رهبران هوش مصنوعی عمل می‌کنند؛ نمایان‌گر آنچه یک جامعه هوش مصنوعی گسترده‌تر می‌تواند باشد؛ یک جامعه متشکل از زنان و مردان.

Joy Buolamwini

زن پیشرو در حوزه هوش مصنوعی
Joy Buolamwini

جوی بولاموینی به‌درستی به‌عنوان وجدان انقلاب هوش مصنوعی توصیف‌شده است. کارهای پیشگامانه او در مورد سوگیری الگوریتم‌ها به‌عنوان دانشجوی تحصیلات تکمیلی در MIT، چشم جهان را به سوگیری‌های نژادی و جنسیتی نهفته در سیستم‌های تشخیص چهره باز کرد.
آمازون، مایکروسافت و IBM هرکدام درنتیجه تحقیقات بولاموینی ، در سال جاری در سیاست‌های سیستم تشخیص چهره خود تجدیدنظر کردند و تأیید کردند که این فناوری هنوز برای استفاده عمومی مناسب نیست. کارهای بولاموینی به طرز قدرتمندانه‌ای در مستند جدید Coded Bias دیده می‌شود.
این زن پیشرو در خط مقدم یک جنبش در حال رشد برای شناسایی و رسیدگی به پیامدهای اجتماعی فناوری هوش مصنوعی ایستاده است؛ حرکتی که او از طریق سازمان غیرانتفاعی عدالت الگوریتمی خود در حال پیش بردن آن است.
او می‌گوید هنگامی در سال ۲۰۱۶ من شروع به صحبت در مورد این موضوع کردم برای دیگران یک مفهوم عجیب به نظر می‌آمد، اما امروز همواره مقاله‌های خبری یا اخبار مربوط به سوگیری در سیستم‌های هوش مصنوعی را بیش از گذشته مشاهده می‌کنم. مردم تازه از این واقعیت بیدار می‌شوند که مشکلی وجود دارد. آگاهی خوب است و سپس این آگاهی باید منجر به عمل شود. این مرحله‌ای است که ما اکنون در آن قرار داریم.

Claire Delaunay

از SRI به گوگل، پس از آن اوبر و درنهایت انویدیا؛ این مسیر حرفه‌ای کلر دلونای را نشان می‌دهد که نقش رهبری فنی را در بسیاری از شاخص‌ترین سازمان‌های سیلیکون ولی بر عهده داشته است. او همچنین بنیان‌گذار و رئیس مهندسی در اتو ، استارت آپ حمل‌ونقل بود که توسط آنتونی لواندوفسکی اداره می‌شد. دلونای در نقش فعلی خود در NVIDIA، بر ساخت ابزارها و سیستم‌عامل‌ها متمرکزشده است تا بتواند ماشین‌های خودکار را در مقیاس گسترده مستقر کند.
او در مورد کارکردن برای یک شرکت بزرگ و یک کسب‌وکار نوپا می‌گوید: برخی از موفقیت‌ها فقط در یک شرکت بزرگ قابل‌دستیابی هستند و انواع دیگر موفقیت‌ها فقط در یک استارتاپ وجود دارند. از یک‌سو شرکت‌های نوپا در ساختارشکنی به‌منظور ساخت وسایل و ایجاد جهش‌های بزرگ بسیار خوب عمل می‌کنند. از سوی دیگر شرکت‌های بزرگ بنیان‌های فناوری را قوی می‌کنند که باعث می‌شود نوآوری‌های بیشتری در آینده امکان‌پذیر شود.

زن پیشرو در حوزه هوش مصنوعی
Claire Delaunay

Rana el Kaliouby

Rana_El_Kaliouby

رانا ال کالیوبی کار خود را به این موضوع اختصاص داده است که چگونه می‌توان هوش مصنوعی را ازلحاظ احساسات و هیجانات باهوش‌تر کرد.
او در سال ۲۰۰۹، به‌منظور ایجاد سیستم‌های یادگیری ماشین که توانایی درک احساسات انسان را داشته باشند، استارت آپ Affectiva را در MIT تأسیس کرد. امروزه فناوری ارائه‌شده این شرکت توسط کسب‌وکارهای بسیاری برای تجزیه‌وتحلیل رسانه‌ها، تحقیقات رفتاری مصرف‌کنندگان و اتومبیل‌های خودران استفاده می‌شود. کالیوبی می‌گوید: من در زندگی حرفه‌ای خود به دنبال انسانی‌کردن فناوری هستم قبل از اینکه فناوری جنبه‌های انسانی ما را تحت تأثیر قرار دهد.

Daphne Koller

دامنه گسترده فعالیت دافنی کالر ارتباط متقابل بین دانشگاه و صنعت را نشان می‌دهد که دو خواستگاه اصلی هوش مصنوعی هستند. کالر از سال ۱۹۹۵ استاد دانشگاه استنفورد بوده و تمرکز خود را بر روی یادگیری ماشین گذاشته است. در سال ۲۰۱۲ وی به همراه اندرو ان‌اجی استاد دانشگاه استنفورد، به عنوان یک زن پیشرو در حوزه هوش مصنوعی، کورسرا را بنیان نهاد که امروز یک فناوری ۲.۶ میلیارد دلاری است.
جدیدترین کار کالر ممکن است بلند‌پروازانه‌ترین کار او نیز محسوب شود. او مدیرعامل مؤسس در insitro است، یک شرکت نوپا که با استفاده از یادگیری عمیق به کشف و توسعه داروها می‌پردازد. اینسیترو تقریباً ۲۵۰ میلیون دلار از شرکت سرمایه‌گذاری آندرسن هوروویتس و دیگران جمع‌آوری کرده است و اخیراً نیز از همکاری بزرگ تجاری با بریستول مایرز اسکیب خبر داده است.

وی درباره کسانی که به‌تازگی در زمینهی هوش مصنوعی شروع به کارکرده‌اند می‌گوید من insitro را بنیان نهادم فقط به این دلیل که ۲۰ سال را صرف یادگیری زیست‌شناسی کردم. حوزه‌هایی که امروز ممکن است به جوانان پیشنهاد کنم انرژی و محیط‌زیست است.

زن پیشرو در حوزه هوش مصنوعی
Daphne Koller

Fei-Fei Li

Fei-Fei Li

تعداد کمی از افراد وجود دارند که بیش از Fei-Fei Li در قرن بیست و یکم در جهان هوش مصنوعی اثرگذار بوده‌اند. لی به‌عنوان یک استاد جوان پرینستون و به عنوان یک زن پیشرو در حوزه هوش مصنوعی در سال ۲۰۰۷، پروژه ImageNet را آغاز و هدایت کرد؛ یک پایگاه داده از میلیون‌ها تصویر دارای برچسب که کل مسیر هوش مصنوعی را تغییر داده است.
بینشی که در مورد ImageNet وجود داشت این بود که مجموعه داده‌های عظیم بیش از الگوریتم‌های خاص کلید دستیابی به توانایی بالقوه هوش مصنوعی است. می‌توان گفت عصر مدرن یادگیری عمیق زمانی متولد شد که جف هینتون و گروه‌شان اولین مدل مبتنی بر شبکه عصبی خود را که در مسابقات ImageNet 2012 آموزش دیده بود، معرفی کردند،

لی از آن زمان به‌عنوان یک استاد برجسته در استنفورد شناخته شد، به‌عنوان رئیس دانشمند یادگیری ماشین در ابر گوگل کار کرد، ریاست آزمایشگاه هوش مصنوعی استنفورد را بر عهده گرفت، به عضویت هیئت‌مدیره توییتر در آمد، سازمان غیرانتفاعی برجسته هوش مصنوعی برای همه را تأسیس کرد و موسسه هوش مصنوعی انسان-محور استنفورد را راه‌اندازی کرد. لی در تمامی این پست‌ها به‌طور خستگی‌ناپذیری از رویکردی فراگیرتر، عادلانه‌تر و انسانی‌تر نسبت به هوش مصنوعی حمایت کرده است.

لی در مورد اینکه چرا گستردگی سلیقه‌ها و عقاید در هوش مصنوعی بسیار مهم است می‌گوید: فناوری ما مستقل از ارزش‌های انسانی نیست. فناوری نشان‌دهنده ارزش‌های انسان است که فراتر طراحی، توسعه و کاربرد آن قرار دارند؛ بنابراین، اگر نگران ربات‌های قاتل هستیم، باید واقعاً نگران سازندگان این فناوری نیز باشیم. ما می‌خواهیم توسعه‌دهندگان این فناوری ارزش‌های ما و انسانیت مشترک ما را نشان دهند.

Anna Patterson

آنا پترسون درزمینه‌ی تولید و استقرار محصولات هوش مصنوعی هم در شرکت‌های بزرگ فناوری و هم در شرکت‌های نوپا فعالیت حرفه‌ای برجسته‌ای داشته است. پترسون در سال ۲۰۰۴ به گوگل پیوست و سال‌ها به‌عنوان مدیر اجرایی و معاون فنی مهندسی شرکت، هدایت پروژه‌های هوش مصنوعی را بر عهده داشت. در سال ۲۰۱۷ او صندوق سرمایه‌گذاری AI Google Gradient Ventures را راه‌اندازی کرد؛ جایی که امروز در مرحله اولیه استارت‌آپ‌های هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری می‌کند.
پترسون در هیئت‌مدیره تعدادی از استارت آپ های آینده دار هوش مصنوعی ازجمله Algorithmia ،Labelbox و test.ai نیز فعالیت می‌کند. او همچنین رئیس هیئت‌مدیره شرکت Square است.

پترسون می‌گوید من قبل از اقدام به سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی یک پروژه هوش مصنوعی این سؤال را مطرح می‌کنم که آیا خودم را درجایگاهی می‌بینم که دائماً به چشم‌انداز و مأموریت این پروژه فکر کنم؟

Anna Patterson

Daniela Rus

Daniela Rus

دانیلا روس یکی از برجسته‌ترین دانشمندان حوزه رباتیک در جهان است و به معنای واقعی یک زن پیشرو در حوزه هوش مصنوعی است. روس استاد MIT و اولین رئیس زن آزمایشگاه علوم رایانه‌ای و هوش مصنوعی MIT، که یکی از بزرگ‌ترین و معتبرترین آزمایشگاه‌های تحقیق درزمینه‌ی هوش مصنوعی در جهان محسوب می‌شود است.
تحقیقات پیشگامانه روس درباره ربات‌های مشارکتی شبکه‌ای (ربات‌هایی که می‌توانند باهم کار کنند و با یکدیگر ارتباط برقرار کنند)، ربات‌های خودتنظیم‌کن (ربات‌هایی که می‌توانند ساختار خود را تغییر دهند تا با محیط خود سازگار شوند) و ربات‌های نرم پیشرفته است.
روس مورد یکی از باورهای غلط رایج در مورد هوش مصنوعی می‌گوید: مهم است که مردم متوجه این نکته شوند که هوش مصنوعی چیزی بیش از یک ابزار نیست؛ مانند هر ابزار دیگری، نه ذاتاً خوب است و نه بد. همه‌چیز به این برمی‌گردد که ما انتخاب کنیم چه‌کاری با آن انجام دهیم. من معتقدم که ما می‌توانیم کارهای فوق‌العاده مثبتی را با هوش مصنوعی انجام دهیم.

Shivon Zilis

شیون زلیس وقت خود را در تیم‌های رهبری چندین شرکت برجسته درزمینهی هوش مصنوعی گذرانده است، شرکت‌های همچون OpenAI، Neuralink، Tesla، Bloomberg Beta.
او جوان‌ترین عضو هیئت‌مدیره OpenAI است که یک آزمایشگاه تحقیقاتی مؤثر است و موفقیت‌هایی همچون GPT-3 را در کارنامه خود دارد.زلیس در نیورالینک که بنیان‌گذار آن ایلان ماسک است و در مورد مغز انسان و ماشین‌های دیجیتال فعالیت می‌کند بر روی ابتکارات استراتژیک با اولویت بالا کار می‌کند.

Shivon Zilis

میانگین امتیاز / ۵. تعداد ارا :

مطالب پیشنهادی مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
[wpforms id="48325"]